Спечели награди в месеца на палачинките от Делимано България и Dama.bg!


Aпетитният аромат на прясно приготвени палачинки, който се промъква в спалнята и те буди за новия ден… Има ли нещо по-приятно от това? 

Обичаме палачинките и заради това честваме Международния ден на палачинката. Тази година датата е 9 февруари. Подготви тигана и сместа и празнувай с нас!

Предизвикваме те заедно да празнуваме месеца на палачинките!

Участвай в играта - изпрати ни своята тайна за приготвяне на палачинки! Попълни формата по-долу и участвай в играта за страхотна награда.

Спечели награда от Делимано:
  • комплект от 6 бр. десертни вилици Делимано – 1 брой
  • кухненска престилка Делимано – 3 броя
  • кулинарна книга „В кухнята с Камелия Воче“ – 3 броя

Увеличи шансовете си да спечелиш награда като отговориш на следващите ни два въпроса. Очаквай ги в Dama.bg следващата седмица! Победителите в играта ще бъдат обявени на 07.03.2016г. в Dama.bg.

Междувременно, научи някои любопитни факти за вкусните палачинки:

Как е започнало всичко?

Кой е гениалният човек, който пръв е смесил точното количество продукти, за да можем да се наслаждаваме на тези така вкусни палачинки? Всичко започва в Гърция. Палачинките са познати от 6-ти век, а някои източници твърдят, че е имало щастливци, които са се наслаждавали на тази вкусотия още през 4-ти век. При всички случаи, палачинките заемат важно място в гръцката кухня. Гърците толкова харесвали този десерт, че дори пишат поезия за него – можете ли да се представите колко вдъхновяващи са били палачинките?


Рецептата е по-стара

Експертите посочват Гърция като родина на палачинките, но някои вярват, че приготвянето им е започнало много по-рано под една или друга форма.
Археолозите са намерили примери за сладкиши, правени от зърнени храни още през Каменната ера. Примери за палачинки има и в римски и гръцки архиви. Римляните ги наричат Алита Долчия (нещо сладко) и ги приготвят от мляко, яйца, брашно и подправки.


Палачинките по света

Палачинките са толкова вкусни, че бързо се разпространили по целия свят. Във всяка част на света, те се приготвят по различен начин, затова се наслаждаваме на голямото вкусово разнообразие. Например французите ги приготвят тънки с най-различни вкусни пълнежи. Те могат да бъдат сладки, но също и солени: с подквасена сметана, месо, зеленчуци, яйца и дори риба. Не се сервират само за закуска, а могат да се ядат по всяко време през деня. Австрийските Кайзершмарн не са традиционният вид палачинка: тестото се приготвя по-плътно, нарязва се по време на печенето, към него се добавят много продукти - плодове, ядки или стафиди. Това е добър избор, ако не ви бива в обръщането на палачинките. Американските палачинки са по-плътни и по-малки. Върху тях се сипва само течен топинг, сладки сосове, плодове, бита сметана.

Помисли добре – познаваш ли човек, който да не обича палачинки? Едва ли можеш да се сетиш за някого! 

Има причина палачинките да са едни от най-вкусните десерти. Защото дори да не обичаш сладко, може да се насладиш на палачинка със солен пълнеж. Опитай новия електрически уред за палачинки на Делимано, за да изпробваш различни рецепти за палачинки. Ще можеш да готвиш без олио или масло, лесно и за секунди, без загаряне. Новият Делимано електрически уред за палачинки разпределя равномерно топлината, за да готвиш винаги на подходяща температура. Бъди сигурен, че всеки път палачинките ще са с перфектна форма и вкус.

За да участваш за наградите, ти напомняме да попълниш формата за участие като в свободен текст отговориш на въпроса:

Каква е твоята тайна съставка или трик за приготвяне на перфектните палачинки?