Зимните месеци са идеалното време за стоплящи душата и тялото ястия. Точно едно такова ви предлагаме днес.

Необходими продукти за 4 порции:

  • 250 гр. предварително накиснат боб за 8 часа
  • 1 глава лук
  • 2 супени лъжици масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 2 чаши белени домати
  • половин чаша нарязан магданоз
  • 1 ч.л. сладък червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чашо вода или зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

Сварете предварително накиснатия боб за около един час. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете леко в маслото в тиган. Изчакайте докато лукът стане прозрачен и добавете нарязаната на ситно целина. Последни добавете морковите, нарязани на кръгчета и ги запържете за около 10 минути. Изсипете в отделен съд получената смес, заедно с боба, доматите, подправките и водата или бульона и оставете яхнията на тих огън за около половин час. Поръсете с магданоз преди да сервирате.