Създателят на "Фейсбук" обяви новината пред близо двата милиарда потребители на социалната мрежа

Марк Зукърбърг и съпругата му Присила чакат второ момиченце. Създателят на "Фейсбук" обяви новината пред близо двата милиарда потребители на социалната мрежа.

В пространна публикация Зукърбърг разказва за трудностите, които са имали при раждането на първата им дъщеря - Макс, в края на 2015 г. и как са си мислили, че това ще бъде единственото им дете.

"След като разбрах за втората бременност на Присила, първата ми мисъл беше детето да е здраво, а втората - да е отново дъщеря", споделя Зукърбърг. "След трудностите, през които преминахме, за да имаме Макс, ние не знаехме какво да очакваме и дали изобщо ще имаме второ дете. Когато с Присила разбрахме, че отново ще станеме родители, през главата ми мина една единствена мисъл – детето да бъде здраво и отново да е момиче", написа Марк.

Той разказа още как е израснал със своите три сестри, които днес са едни силни и умни млади дами. Именно те са го научили да бъде борбен и са го вдъхновили да се развива в множество области – музика, спорт, кулинария, кариера, изкуство и литература. Затова се чувства безкрайно горд и щастлив, че Макс ще има сестричка. В края на своето изявление, Зукърбърк отбелязва, че всички ние ставаме по-добри, благодарение на силните жени в нашия живот – сестри, майки и приятелки. Именно като такава се надява да може да възпита и втората си дъщеричка.