Естествените афродизиаци са известни от векове. Вярно, че днес на пазара може да намерите цял куп продукти за подобряване на сексуалния живот. Както е казал народа обаче, от естественото по-хубаво няма. Вижте 10 от най-популярните храни, които гарантират незабравими преживявания в леглото.

 

Аспержи

Аспержито е една от най-добрите храни за полова мощ. Ключовата му съставка е фолиевата киселина, която пък помага за произвеждането на хистамин, който поддържа сексуалното желание и при мъжете, и при жените.

 

Банани

Заради високото си съдържание на калций, банините са една от храните, които действат изключително благоприятно на мускулатурата.  

 

Листни зеленчуци

Зелето, броколите и руколата са богати на калций и магнезий. Вкусни и полезни, те подобряват притока на кръв, което пък води до по-доброто функциониране на половите органи.

 

Бадеми

Бадемите са богати на различни минерали като цинк, селен и витамин Е, които увеличават сексуалното желание. Научно доказано е, че редовният прием на бадеми увеличава нивото на тестостерона по естествен път.

 

Овесени ядки и пълнозърнести храни

Те също увеличават нивото на тестостерона, което автоматични ги нарежда сред най-добрите естествени афродизиаци.

 

Ягоди

Богати са на фолиева киселина и подобно на листните зеленчуци, подобряват притока на кръв. Благодарение на червения си цвят пък повишават още повече сексуалното желание.

 

Черен шоколад

Шоколадът с минимум 70% какао, съдържа стимулантa фенилетиламин. Това е веществото, което освобождава същите ендрофини, които се предизвикват по време на секс. А най-голямото предимство на черния шоколад е в способността му да увеличава чувствителността.

 

Люти чушки

Лютите чушки изострят рецепторите за удоволствие, благодарение на специалната си съставка капасцин.

 

Мед

Увеличава както нивото на тестостеронa, така и физическа издръжливост.

 

Стриди

Стридите съдържат голямо количество цинк, който увеличава нивото на тестостерон и броя на сперматозоидите при мъжете.