1. Понякога хората, които си мислиш, че ще останат с теб завинаги, напускат живота ти. И това е напълно НОРМАЛНО. Това не значи, че си сбъркала в нещо. Това значи само, че са изпълнили своето предназначение и е време да направят място за някой друг.

2. Никой не може да те накара да се чувстваш зле, ако не му позволиш. Затова НЕДЕЙ!

3. Научи се да ти бъде добре, когато си САМА. Наистина не е толкова лошо!

4. Не трябва да жертваш себе си заради никого. Не трябва да пренебрегваш себе си заради никого. Не трябва да ПРЕДАВАШ себе си заради никого.

5. Никога не бъди абсолютно категорична в мнението си за нещо или някого. Научи се да ИЗСЛУШВАШ другия. И настоявай той също да изслушва теб.

6. Животът ти може да се промени, стига да го ИСКАШ наистина. Можеш да напуснеш всяка връзка, в която не се чувстваш щастлива, и да започнеш отначало. Всичко, което си казваш, за да се убедиш в противното, са само извинения. Търси връзка, за която няма да са ти нужни извинения. Търси човек, който да те прави истински щастлива.

7. Научи се да разчиташ на себе си. Не ти е нужен човек, който да те „допълва”. Нужно е да осъзнаеш, че си ПЪЛНОЦЕННА. И напълно достатъчна.

8. Понякога чувствата ти към даден човек ще се променят без причина. Или поне без видима причина. Не се страхувай от това. Не се опитвай да възродиш нещо, което вече не съществува. ПРОДЪЛЖИ нататък. Посрещни това, което животът иска да ти поднесе. Отвори сърцето си за новите хора, които те очакват по пътя ти...

9. Болката от разочарованието е най-добрият УЧИТЕЛ. Болката смекчава сърцето, макар да пръв поглед да ти се струва, че го вкаменява. Болката ни кара да разберем за каква любов мечтаем. И да я оценим, когато я срещнем.

10. Научи се да ДАВАШ любов. Дори когато от това те боли. Да даваш любов значи да живееш истински. Значи да се развиваш. Значи да растеш. Но не забравяй кой е най-важният човек, когото трябва да се научиш да обичаш – това е жената, която те гледа от огледалото...

Автор: Ошин Ахлауат