Въпреки че понякога необвързаните дами са на мнение, че истинските мъже вече не съществуват и че ще трябва да се задоволят с това, което е „на пазара“, ние вярваме, че все още може да се намерят дори и да са рядък вид.

Продължете да четете статията ни, за да знаете как да разпознаете мъжете, които наистина си струват вашето време и внимание. Все пак има мъжествени качества, които са винаги на мода.

Отговорност

Отговорността е способността един мъж да държи на думата си и то във всички сфери на живота от работата до малките ежедневни неща в домакинството като малките поправки, които му кажете да свърши, или изхвърлянето на боклука. Това качество също е свързано с признаването на грешките си и работата върху тях. Никой не харесва хората, които винаги прехвърлят вината за собствените си грешки върху другите. Истинският мъж не хленчи, а намира решения и се стреми да помага не само с думи, но и с дела.

Внимание и грижа за жената до него

Няма значение дали са към неговата съпруга, сестра или майка, малките жестове на внимание са ключови – кафе в леглото сутрин, букет без повод, помощ с домакинската работа. Истинският мъж ще направи всичко, което ще донесе радост на неговата жена. Понякога е достатъчно просто да ви попита как е минал денят ви, да ви прегърне и помогне да релаксирате в забързаното ежедневие, да направи вечеря или да помогне с децата без молби или напомняния.

Надеждност

Истинският мъж не само държи на думата си, но и винаги предупреждава, ако плановете му се променят вместо просто да изчезне безследно. Надеждният партньор винаги ще намери време да отговори на обаждането ви или да ви се обади обратно възможно най-скоро. Той няма да ви накара да се колебаете и да ви изнервя с неорганизираността си и ще бъде до вас, когато имате нужда от него.

Честност

Истинският мъж винаги ще бъде искрен с вас, но и ще го направи по нежен и тактичен начин, който да не нарани чувствата ви. Премълчаването на проблемите, избягването и подценяването на ситуацията и емоциите на партньора като цяло не са здравословни за развитието на една връзка, така че един честен и в същото време тактичен човек е истинско съкровище!

Щедрост

Разбирате, че е хубаво да получавате подаръци не само в периода на ухажване или за конкретен повод. Една жена иска да почувства собствената си значимост след пет, петнадесет или повече години брак. Но не е само това. Учените са установили, че типичният скъперник не отделя не само от финансите си за подаръци, но не дава и от емоциите си, които са важни за неговия партньор в живота. Така че, незабавно бягайте при първите признаци на скъперничество и ако постоянно трябва го молите за пари за всяка необходима дреболия.

Лоялност

Лоялността не се изразява само в „докато смъртта ви раздели“. В съвременния живот, ако партньорите вече не се обичат, винаги има вариант първо да прекратят връзката си и след това да си намерят други половинки. Мъжете, които са верни на думата и принципите си и имат висок морал, никога не се впускат в афери, докато са във връзка дори и да са охладнели към жената, която някога са обичали. В крайна сметка предателството причинява твърде много болка и неприятности и за двете страни.

Способност да печели пари

Трудно е да се устои на богат мъж, особено ако е честен, щедър, отговорен и верен. Но това, което е много по-важно за една жена, не е богатството тук и сега, а предприемчивостта на нейния партньор, способността му да печели пари и да решава проблеми. Истинският мъж има високи цели, към които се стреми всеки ден и не се предава пред предизвикателствата. Дори да го уволнят от работа, той веднага ще намери друг вариант и ще работи усърдно вместо да седи на дивана и да чака подходящия момент за нова работа.

Не се конкурира с жената до себе си

Много мъже, въпреки че никога не го признават пред себе си, обичат да се състезават с жените си, като ги потискат по пътя на тяхното развитие. Да, желанието за състезание наистина е присъщо за тях, но подобно поведение не трябва да се пренася в семейните отношения. Истинският мъж ще докаже, че е „по-силният“ не пред жена си, а пред колега от работата, шефа или сред приятелите си. Конкуренцията с жената до него има пагубен ефект върху двойката, особено ако дамата във връзката е достатъчно независима и самодостатъчна за себе си.

Полага грижа за външния вид и здравето си

Липсата на бирено коремче, изправените рамене, фигурата във форма и активната лична хигиена са основни характеристики за поддържането на уместен външен вид, който също така показва, че мъжът е дисциплиниран и здрав. В крайна сметка ходенето на фитнес и воденето на активен начин на живот изисква не толкова пари, колкото постоянство в постигането на целите и дисциплина.

Емпатия и емоционална интелигентност

Повечето мъже използват фрази като: „Не ми лази по нервите“, когато една жена се държи „твърде“ емоционално според техните стандарти. Истинският мъж ще разбере, че сълзите и истерията са вик за помощ и в такъв момент няма да започне да укорява половинката си, а да се опита да я успокои или просто да я изслуша. По този начин всичко става просто и разбираемо, думите придобиват смисъл, а жената се чувства спокойна и защитена.