Римейкът или още новата версия на филмите е сложно нещо. Ето защо много малко режисьори се осмеляват да направят такива. Критиците винаги са готови да изкажат мнение, а феновете могат да не го харесат въобще. В някои случаи пък продукцията е успешна толкова, колкото и първата или повече.

Представяме ви 10 оригинала и римейка на любимите филми, които предизвикаха различни мнения.

„Апартаментът“ и „Срещи в парка“

В оригинала от 1996 участват Венсан Касел и Моника Белучи, а в римейка от 2004 – Джош Хартнет и Даян Крюгер. 

„Набери „М“ за убийство“

Все още няма дата за премиерата на новата версия на филма, но в него ще участва шведката Алисия Викандер. В оригиналът на Алфред Хичкок от 1954 главната роля играе Грейс Кели.

„Том и Джери“

Всички обичат анимацията, с която много деца на 90-те израснаха. На 4-ти март 2021 ще излезе филм за тях, а там ще видим не само анимираните ни любимци, но актьорите Клоуи Мориц и Майкъл Пеня. 

„Тайният живот на Уолтър Мити“

Във версията от 1947 година главната роля е на Дани Кайе, а в римейка от 2013 участва Бен Стилър. Новата версия е оценена по-високо от оригинала. 

„Зад борда“

Оригиналът е от 1987, а римейкът от 2018. Кърт Ръсел и Голди Хоун са заместени от Еухенио Дербес и Ана Фарис. 

„Три метра над небето“

Романтичната драма от 2010 с участието на Марио Касас и Мария Валверде е римейк на оригинала от 2004, в който играят Рикардо Скамарчо и Кейти Луиз Сондърс.

Филмите имат своите продължения от 2007 и 2012. Новата версия на филма е много по-успешна от първата. 

„Роди се звезда“

Знаехте ли, че филмът с Брадли Купър и Лейди Гага от 2018 е римейк на филм от 1937? В него участват Джанет Гейнър и Фредрик Марч.

„Чип и Дейл: Спасителен отряд“

Последният епизод на анимацията от 90-те ще бъде продължен от игра. Тя ще е режисирана то Акива Шафър. Гласовете ще бъдат озвучени от същите актьори от оригинала. Например, Дейл и Зипър ще са с гласа на Кори Бъртън. Дата на премиерата не е обявена, но проектът започва през 2021.

„Сам вкъщи“

Римейкът предизвика бурни емоции и критики към Дисни. Макар и мнението на феновете и на създателите на оригинала, идеята ще се осъществи. В нея участва Маколи Кълкин, а в новия филм главната роля е за Арчи Йейтс от „Джоджо Заека“ и ще излезе още тази година.