Прекарваме много време в кухнята и понякога дори малък експеримент или трик може да направи рутината ни по-вълнуваща там. Например, по-добре е да изчакате и да пуснете яйца, които са твърдо сварени във вряща вода, вместо в студена. И можете да превърнете кафето си в шедьовър, като просто използвате кора от портокал.

Обичаме да споделяме с вас малки тайни, които улесняват живота ни и по-долу можете да намерите 10 от нашите любими кухненски трикове.

1. Пуснете яйцата в гореща вода, за да можете да ги обелите по-лесно

Много от нас са се сблъсквали с яйце, което е трудно да се обели след варене. Но има лесен трик за това как да улесните работата си. Просто пуснете яйцата във вряща вода, а не в студена. След като са сварени, ги поставете в ледена вода. Сега можете да обелите яйцето лесно.

2. Използвайте клечки за рязане на картофи като акордеон

Ако нямате специално устройство за нарязване на картофи като акордеон, можете да използвате тази тайна. Поставете картофа между 2 дървени пръчици и просто го нарежете. Пръчиците няма да ви позволят да нарязвате зеленчука докрай. Сега можете да изпечете картофите и ястието ви ще изглежда по-празнично.

3. Направете си портокалово кафе

Толкова е хубаво да се събудите с чаша хубаво кафе. Но можете да направите още по-добра версия на тази сутрешна напитка за себе си. Вземете портокал и загребете съдържанието отвътре, така че обелката да изглежда като чаша. Сега сложете лъжица смляно кафе и добавете малко гореща преварена вода в тази органична чаша. Изчакайте малко, докато кафето се свари и ще изпиете невероятно вкусна напитка.

4. Гответе пилешки хапки в тостер

Ако не искате да готвите хапките с масло или олио, има перфектно решение. Поставете ги върху дървени пръчици и просто ги пригответе в тостер. Вие и децата ви ще харесате това представяне на ястието.

5. Използвайте диня, за да сготвите сочно пиле

Има много приятни рецепти за печене на вкусно пиле, но този трик може да направи вашия шедьовър още по-сочен. Следващия път, когато купувате диня, не изхвърляйте корите. Вместо това направете купа от тях. След това подправете пилето си и го сложете в тази купа. Сега го пригответе във фурната за 2 часа и вашата вкусна вечеря е готова!

6. Направете шпатулата си отново като нова с белина

По време на готвене използваме много шпатули и те се оцветяват доста бързо. Можете да ги почистите, без да търсите специален почистващ препарат и белината може да ви помогне в това. Вземете 2 чаши вода и добавете супена лъжица белина. Оставете шпатулата си в тази смес за около 24 часа.

7. Направете шоколадови торти, като използвате разтопен сладолед

Шоколадовата торта е отличен начин да се поглезите и ако можете да направите тази торта сами, без да прекарвате часове в кухнята, е още по-добре. Вземете разтопения шоколадов сладолед, добавете малко брашно и го изсипете в съд за печене. След това го пригответе във фурна или дори в микровълновата. Тортата може да бъде направена и от различен на вкус сладолед, в случай че не сте настроени за шоколадов.

8. Дръжте пластмасовото фолио във фризера, за да го развиете лесно

Няма нужда да се тревожите за пластмасовото фолио. Да, понякога е трудно да разгърнете перфектното парче. Следващия път, когато го използвате, го поставете във фризера, когато сте готови. Вече няма да е толкова упорито.

9. Върнете към живот сухия лимон, като го оставите да се накисва във вода

Лимоните могат да изсъхнат много бързо, особено ако ги оставите на слънце. В този случай все още можете да ги спасите. Оставете ги в купа с вода за 2 часа и скоро отново ще станат сочни.

10. Предотвратете авокадото да стане кафяво, като го съхранявате с лук

Невинаги използваме цялото авокадо и ако го оставим за известно време, става кафяво. За да избегнете това малко бедствие, съхранявайте го с парче лук и авокадото ще запази цвета си много по-дълго.