Всички жени твърдо вярваме, че мъжките схващания за дамите се пренасят от поколение на поколение.

Ние решихме да хвърлим светлина върху тези стереотипи и да разберем как стоят нещата в действителност.

Мит номер 1: Всички очакваме принца

Всъщност: "Висок, с високи рамене, неприлично богат и щедър интелектуалец с гъста коса и идеална усмивка, която подлудява деца и животни". При това описание със сигурност си представяте Дядо Коледа.
За щастие животът е по-прост. Жените обичат слабовати и мрачни ИТ специалисти без плочки, срамежливи архитекти с румени бузи и дори саркастични травматолози, средни на ръст. Достатъчно е мъжът да бъде добър по характер, а дали е принц или не – не е толкова важно.

Мит номер 2: Нуждаем се само от пари. Много пари

В действителност: За съжаление, повечето мъже просто използват този мит като прикритие за собствената си несигурност по въпросите за отношенията с красивия пол. Любовта към парите не зависи от пола, а и жените отдавна са се научили да печелят добри пари и сами.

Мит номер 3: Мечтаем за разкошна сватба

Всъщност: Не всяко неженено момиче има скрита под леглото кутия с изрезки от сватбени списания, визитни картички на декоратори и модели на сватбени рокли. Все по-често предпочитаме скромен, но топъл празник, в кръга на роднини и приятели или дори тръгваме с любимия си на сватбено пътешествие директно от гражданското. 

Мит номер 4: Очакваме от вас чудеса в спалнята

Всъщност: Ако говорим за очаквания, ние споделяме желанието просто да прекараме добре времето си заедно. Сцени от филми за възрастни не винаги произвеждат „уау” ефект извън екрана, затова първо обсъдете сценария!

Мит номер 5: Ние не разбираме от мъжки хобита

Всъщност: Все още ли се чудите дали да изберете хобито си или да прекарате времето си с любимото момиче? Опитайте се да споделите с нас вашето хоби: поканете ни на екскурзия, волейбол или предложете втори джойстик от конзолата за игри. Ще бъдете приятно изненадани.

Мит номер 6: Ние всички сме склонни да флиртуваме

Всъщност: Приятелският маниер на общуване, остроумна шега „по темата" често говори за доброто възпитание на вашата спътничка и отношението ѝ към живота. Вземете пример!

Мит номер 7: Нуждаем се от романтика

Всъщност: Взаимна любов от пръв поглед за цял живот, тонове цветя, огромни количества шоколад и планини от ароматни свещи, предложение за брак на фона на Айфеловата кула - това очакваме, но се случва по-често в холивудските филми, отколкото в реалния живот. И ние сме наясно с този факт. След дълъг работен ден много по-романтично е да открием в кухнята купа със спагети, отколкото да ходим по под, осеян с розови листенца, под съпровода на Франк Синатра.

Мит номер 8: Падаме си по лоши момчета

Всъщност: Отличничките не харесват хулиганите, а качествата, които притежават: кураж, самочувствие, независимост, енергия. Тези характеристики могат да бъдат открити или развити от всеки, дори и от най-интелигентния доцент.

Мит номер 9:  и, разбира се, децата


Всъщност: Според статистиката, при 10% от жените майчинският инстинкт не съществува по принцип, но има и много причини, поради които те не искат да имат деца - от липсата на подходящ за ролята на баща мъж, до баналното желание да се насладят на безгрижен живот.

Мит номер 10: Не можем да се справим без мъжка помощ


Всъщност: Самата истина! Ние сме за никъде без вас. Въпреки това, когато красиво момиче ви се усмихне с молба да я посъветвате кой от двата миксера е по-добър или когато очарователната колежка не може да отвори буркана със сладко без ваша помощ, спомнете си за Мит №6. Те наистина се опитват да привлекат вниманието ви и са готови да пофлиртуват.