Ако не искате да давате купища пари за луксозни и маркови дрехи, пак може да изглеждате стилно и скъпо, ако знаете какво да търсите.

Днес сме подбрали 10 модни съвета, които веднага ще направят визията ви по-елегантна, а вие ще изглеждате като истинска дама от класа.

1. Хубавата материя

Много евтини марки предлагат красиви дрехи, но хубавият дизайн често е съсипан от некачествена и изкуствена материя, която просто седи твърде евтино. Ясно е обаче, че не всяка от нас може да си позволи дрехи от кашмир, коприна или естествена кожа. И не е нужно, някои по-евтини материи пак могат да стоят скъпо. Ленът, памукът и изкуственият велур са за предпочитане. Докато и най-красивата дреха може да бъде съсипана, ако е направена от голям процент вискоза, акрил или полиестер.

2. Сходните цветове

„Простотата е в основата на елегантността.“ – София Лорен

Всеки сезон дизайнерите експериментират с нови шарки, материи, форми и аксесоари, но най-често тоалетите се състоят от дрехи и аксесоари в сходни цветове, защото тоалетът веднага изглежда по-скъп, ако между цветовете има хармония.

Един интересен съвет на специалистите е да определите кои са любимите ви цветове (тези, в които изглеждате най-добре) и да купувате предимно дрехи в нюансите на тези цветове. Така ще ви бъде и по-лесно да съчетавате дрехите си.

3. Бялата риза

Дизайнерът Джанфранко Фере казваше, че бялата блуза никога не изглежда една и съща и никога не е лош избор. И ние сме напълно съгласни. Хубавата бяла риза отива на всички жени, независимо от възрастта им или от цвета на кожата и косата им. Освен това бялото отива на всички останали цветове и е винаги на мода. Струва си да похарчите малко повече пари за качествени и красиви бели ризи и блузи, защото тях може да носите много често и да ги комбинирате с повече панталони и поли.

4. Оригиналната чанта

Чантата е един от най-важните аксесоари, без който не може нито една жена. Красивата чанта винаги предизвиква внимание и ще ви спечели не един комплимент.

Разбира се, марковите чанти са разкошни, но са безумно скъпи, затова някои жени предпочитат да си купят евтина имитации. По този повод специалистите казват – никога не го правете, евтините имитации лесно се разпознават и няма да направят визията ви по-стилна, вместо това изберете евтина, но оригинална чанта. Разгледайте чантите на млади дизайнери или нови бутици. Понякога сред тях може да откриете нещо неочаквано добро, но на по-евтина цена.

5. Копчетата

Ризата, сакото и палтото могат да бъдат преобразени с един лесен трик. Повечето евтини продукти имат стандартни пластмасови копчета, които по никакъв начин не блестят с оригиналност. Само че вие, без да харчите много пари, можете да подмените копчетата със стъклени, дървени или метални с интересен и стилен дизайн. Това веднага ще направи дрехата по-оригинална.

Интересни копчета може да намерите в кинкалериите и в хоби магазините.

6. Хубавият цвят

„Жените мислят за всички цветове, но не и за липсата на цвят. А според мен красотата на черното и бялото е абсолютна. Те притежават съвършена хармоничност.“ – Коко Шанел

С течение на времето цветните дрехи избледняват, а белите започват да сивеят. Колкото и да не ни се иска, тези дрехи трябва да бъдат пенсионирани, защото могат да развалят цялостната ни визия. За да запазите цвета на дрехите по-дълго, трябва да ги перете внимателно и да следвате това, което пише на етикета им.

7. Правилният размер и точният баланс

Ако една рокля ни е точно по мярка, това може да ни направи много по-уверени и красиви. Затова винаги пробвайте дрехите, които купувате, и не се притеснявайте да пробвате различни размери. Понякога S-ът при една марка отговаря на M при друга.

Ако пък намерите страхотна рокля, която пасва чудесно на по-големите ви бедра, но пък ви е широка на талията, най-добре я купете и след това отидете на шивач, за да ви я преправи. Това може да ви спести много време, вместо да търсите друга рокля, която да е също толкова хубава.

Балансът също е много важен и дори да нямате фигура като пясъчен часовник, пак може да я постигнете оптически с правилните пропорции на дрехите. Друг важен съвет е да съчетавате широките панталони/поли с тесен топ и широкият топ с прилепнали панталони. Широките панталони + широкият топ не са добра комбинация и ще скрият всичките ви извивки.

8. Ароматът

Парфюмът може да разкрие много за една жена – темпераментът ѝ, възрастта ѝ, отношението ѝ към живота. Също като дрехите, парфюмът показва нашия стил, вкус и характер.

Затова ви съветваме да изберете качествен парфюм, но да не прекалявате с него, защото твърде силният аромат ще развали ефекта. Пръснете съвсем малко на шията и на китките.

9. Бежовото

Бежовото често е подценяван цвят, а не би трябвало. От една страна, то е достатъчно неутрално, за да отива на почти всеки друг цвят. От друга страна, с него ще изглеждате модерни и елегантни.

10. Увереността

Както казва Карл Лагерфелд – можете да изглеждате перфектно и елегантно дори и с обикновени дънки и тениска, ако ги носите с увереност, защото и най-скъпите дрехи не могат да прикрият страховете ни.