Чувстваш ли се постоянно уморена, без да знаеш защо? Може би си станала заложница на някой от твоите вредни навици. Повечето от нас се развиват навици, които изсмукват цялата ни енергия. Понякога го осъзнаваме, но все пак не можем да се откажем от тях. Е, време е да пречистим живота си и проявим малко воля.

Днес ще ти разкрием как да се справиш с 10 навика, които крадат от енергията ти. Съветите са на Далай Лама, така че можеш да им се довериш.

1. Спазвай обещанията си

Не обещавай нещо, което не можеш да изпълниш. Знаем, че искаш да бъдеш мила и отзивчива, но ако не го спазиш – ще си спечелиш лоша репутация. Затова обещавай неща, които имаш намерение да изпълниш. Предателството боли повече от директния отказ.

2. Пази се от вредните и токсични хора

Всички се сещаме за хора, които сякаш изцеждат всичката ни енергия. Те често ни критикуват, спорят с нас или просто подмятат подли забележки зад гърба ни. Не им обръщай внимание, обгради се с позитивни хора и изхвърли негативните от живота си.

3. Плащай си дълговете навреме

Трябва да се научиш да живееш без просрочени дългове, защото те ще ти донесат разочарования и болка. Връщай услугите навреме и се отнасяй с хората така, както искаш да се отнасят с теб.

4. Научи се да прощаваш

Ако не дадем прошката си, страдаме най-вече самите ние. Вместо да отровиш живота си с омраза, избери да простиш и да продължиш, независимо дали даденият човек заслужава твоята прошка. Направи го заради самата теб, за да си в мир със себе си. Ако го направиш, ще усетиш как огромен товар пада от раменете ти.

5. Прави това, което обичаш

Понякога ни се налага да правим неща, които не са ни приятни, но винаги трябва да търсим баланса. Ако е възможно, избягвай неприятните задачи и се фокусирай върху онези, които ти доставят удоволствие. С този съвет не те насърчаваме никога да не си подреждаш стаята, а да се научиш да си позволяваш повече удоволствия.

6. Има време за всичко

Има време за почивка, има време за действия. И двете са еднакво важни и необходими. Никога не го забравяй.

7. Никога не спирай на едно място

Ако искаш животът ти да върви… не спирай на едно място! Винаги учи, търси нови преживявания или прави промени. Най-лесно е да започнеш от спалнята си – направи ѝ ремонт, преобзаведи я, размести мебелите или просто почисти гардероба си от всички ненужни вещи. Домът е отражение на енергията ни и боклуците пречат на енергията да се лее плавно. Ако искаш да прочистиш ума си, започни с изхвърлянето на непотребните вещи.

8. Изправи се пред проблемите

Не бягай от конфронтации. Ако нещо те притеснява – сподели го и ще ти стане по-леко. Не чакай изведнъж да изникне чудодейно решение – сама го намери и се изправи лице в лице с проблемите.  

9. Обръщай внимание на здравето си

Онези, които се грижат както за физическото си състояние, така и за умственото са най-щастливи. Отделяй време да се грижиш за тялото си, защото здравето е най-ценното.

10. Животът е като поток  - пусни се по течението

Ти си част от всичко и всичко е част от теб. Спри да се бориш срещу живота и промените, приеми ги и си позволи да бъдеш носена от течението. Просто запомни, че ти си тази, която управлява лодката.