1. Жената зодия Рак е посветена на всички... само не и на себе си. Тя се раздава за всички, грижи се за всички, съобразява се с всички. Жената зодия Рак намира време за всички. Само не и за себе си.

2. Жената зодия Рак мисли много, преди да каже нещо. Тя винаги се поставя на мястото на другия, за да е сигурна, че няма неволно да го огорчи. Жената зодия Рак притежава вродена чувствителност и способност да усеща хората около себе си.

3. Жената зодия Рак поставя на първо място семейството си. Тя го гради с любов и постоянство, с отдаденост и мъдрост. Жената зодия Рак е най-добрият стожер на задружността и сплотеността.

4. Жената зодия Рак е готова на всичко за тези, които обича. Тя не се спира пред нищо, за да направи нужното за любимите си хора. Жената зодия Рак е не просто родител, партньор, роднина, приятел. Тя е нежен, но решителен закрилник.  

5. Жената зодия Рак носи в душата си дълбока състрадателност. Тя притежава огромно сърце, в което има любов и съчувствие за всеки, който се нуждае. Жената зодия Рак е готова винаги да помогне, винаги да се отзове.

6. Жената зодия Рак е ранима. И понякога обидчива. Свикнала да мисли за останалите и за ефекта на думите и делата си върху тях, тя искрено се обижда, когато човекът до нея не прави същото. Жената зодия Рак не изисква. Само се надява - на загриженост и нежност от отсрещната страна.

7. Жената зодия Рак умее да прощава. И го прави искрено и осъзнато. Жената зодия Рак приема, че никой не е идеален. И вярва, че всеки има право на прошка и втори шанс. 

8. Жената зодия Рак е изпълнителна и отговорна. Тя свършва задачите си дълго преди крайния им срок. Тя не обича да отлага и не обича да възлага на друг това, което трябва да свърши. Жената зодия Рак е перфектна и за ръководител, и за изпълнител.

9. Жената зодия Рак обича да мечтае. Тя знае, че, колкото повече мечтаеш днес, толкова по-добре ще живееш утре. Жената зодия Рак вярва, че няма невъзможни неща. А само неща, от които си се отказал.

10. Жената зодия Рак е твърде строга със себе си. Тя анализира думите и делата си. Обвинява се, когато реши, че е сбъркала. Жената зодия Рак се стреми да бъде по-добра версия на себе си. И не осъзнава, че вече е станала такава...