Каквото и да се случва в живота ти, има едни специални хора, които ще те подкрепят във всяка трудност, тези хора се наричат семейство. За да изразим любовта си към дома и за да ти дадем идеи за забавни истории, които можеш да разкажеш на следващото ти семейно събиране, днес сме подбрали 11 дочути истории за семейството, които няма как да не те разсмеят.

История №1

Висока съм 145 см, а съпругът ми е 155 см. Баща ми е висок 175 и има дълга брада. Винаги, когато ни идва на гости, баща ми ни поздравява с думите „Здравейте, мои малки хобити!”, а съпругът ми отговаря: „Радваме се да те видим, Гандалф!”

История №2

Семейството ни се състои от четирима членове – аз, съпругата ми и двете ни дъщери. Преди няколко дни възникна спор чий ред е да изведе кучето. След ожесточени спорове, решихме да разрешим проблема с една проста игра на мълчанка – който проговори първи – губи. Всички мислехме, че ни чака дълга и мъчителна игра, но една от дъщерите ми стана решително и отиде да се облече. След това подготви кучето за разходката, обу ботушите си, облече палтото си и тръгна към вратата с кучето на каишка. „Браво, Поли!”, извикахме дружно останалите. В този момент Поли се усмихна дяволито, свали палтото си и ни каза: „Хванах ли ви!”

История №3

Обикновено всяка сутрин приготвям закуска на 5-годишната ми племенница Ани. Правя го вече една година и вече напълно съм свикнала – това е нашият сутрешен ритуал. Вчера сутринта станах в 8.30 ч., вместо в 8.00 ч., защото имах почивен ден. Както обикновено, отидох в кухнята, за да направя на племенницата си бъркани яйца и сандвичи. Представете си изненадата ми, когато открих на масата чаша чай, два сандвича и купичка кисело мляко, приготвени за мен. Оказа, се че Ани е научила за почивния ми ден и е решила да ме изненада. Децата определено знаят как да ти се отблагодарят.

История №4

В стаята изведнъж нахлу майка ми и със заплашителен тон изръмжа: „Лягай си вече, паразит такъв!”

Стреснат, започнах гузно да ѝ обяснявам, че е още рано за лягане. Майка ми ме прекъсна и ми обясни, че не е имала предвид мен, а кучето си, което продължаваше да си играе под масата.

„Не е ли просто чудесно”, въздъхна майка ми. „Правиш всичко възможно, за да обградиш децата си с любов и внимание, а когато изведнъж се изпуснеш и кажеш лоша дума, те веднага си мислят, че е насочена към тях!”
„Детето ни не е единственото, което се притесни при думите ти”, намеси се баща ми от дивана. „И аз сериозно се стреснах!”

История №5

Не много отдавна, приятелят ми реши да поиска ръкатами  от баща ми, както си му е редът. Когато го чу, баща ми падна на колене и извика „Ти си нашият спасител!”

По-късно баща ми обясни, че тази реакция му хрумнала от шега, която е чул в студентските си години! Когато най-накрая се появил удобен момент, той решил да разиграе шегата наистина.

История №6

Миналия уикенд аз и брат ми, заедно със семействата ни (той със съпругата си и тяхната 7-годишна дъщеря и аз със съпруга ми и нашия 11-годишен син) решихме да посетим майка ни, която живее на село. Децата много бързо се отегчиха от пътуването, затова решихме да спрем в някой магазин и да им купим водни пистолети, с които да си играят. Накрая всъщност купихме страхотни водни автомати. И децата ни си прекараха страхотно, докато наблюдаваха как родителите им се стрелят с водните автомати!

История №7

Миналата вечер се зачудих как така никога не се карам със съпруга си? Все пак всичките ми приятелки от време на време ми споделят своите спорове с мъжете си. Ако съдя по историите им, обикновено причините са дребни неща от ежедневието.

Огледах се наоколо и забелязах множество неща, които можеха да ми послужат за скандал – мръсни чорапи по пода; тениска, захвърлена на дивана; трохи; опаковка от бисквити; две неизмити чаши на масата; котешка козина по килима... Но, за разлика от моите приятелки, тези неща не ме ядосваха. Затова със съпруга ми продължихме да си седим спокойно на дивана, гледайки любимото ни предаване.

Да, ние сме двойка щастливи прасета!

История №8

Докато чакам на опашка в пощата, 5-годишната ми дъщеря разглежда списанията по щандовете. Изведнъж тя се обръща към мен: „Татко, виж! Това е списанието на „Уинкс” и на корицата е Стела!”. Аз поглеждам списанието и отвръщам: „Това не е Стела, това е Блум.” Две млади дами пред мен ме изгледаха смаяни... Е, какво очакват? Когато ти се роди дъщеря, трябва да се интересуваш и от такива неща!

История №9

Обожавам родителите на съпругата ми! Когато тъстът ми одраска една от вратите на колата, той скри очилата на жена си, за да не може тя да забележи.

История №10

Един ден 8-годишната ми дъщеря идва при мен развълнувана. „Тате! Видях огроооомна пеперуда на улицата! Имаше толкова много цветове!”

Дъщеря ми разперва ръце, за да ми покаже колко голяма е била пеперудата и ако можем да вярваме на преценката ѝ – пеперудата е била с размерите на ястреб. „Всички деца се страхуваха от нея! Никой не смееше да се приближи! Тогава едни момчета решиха да я размажат с пръчка, но ги беше страх да се приближат!” Дъщеря ми започна радостно да подскача и продължи: „Само аз, тате, не се страхувах! Взех една пръчка и...”

Веднага се ужасих от това, което щях да чуя. Но преди да имам възможност да ѝ се скарам за проявената жестокост към една беззащитна пеперуда, дъщеря ми продължи: „Взех една пръчка и прогоних тези ужасни момчета! Тогава подканих пеперудата да полети към дома, където никой няма да може да я нарани!”

История №11

Майка ми е 145 см, а баща ми е 193 см. Когато тя му се ядоса, се качва на един стол, за да му крещи... Това толкова го забавлява, че избухва в неудържим смях, при което майка ми повече не може да му се сърди и двамата се сдобряват. Вероятно това е тайната на щастливия им брак."