Няма смисъл да отричаме, дами. Всички обичаме искрени, хубави комплименти. В сайта Quora жени споделиха най-хубавия комплимент, който някога са чували, тук подбрахме 10 от тях.  А какъв е най-добрият комплимент, който вие сте получавали?

1. Искам дъщеря ми да прилича на теб.

„Казвали са ми го двама различни мъже. Единият беше мой професионален ментор и той беше причината да се насоча към тази професионална област. Случи ми се, когато бях на 20 г., тогава бях искрена, свободомислеща и пълна с потенциал. А споменатите дъщери бяха тийнейджърки. Наскоро не съм го чувала, но смятам, че това е най-добрият комплимент, който някога са ми правили.”

- Каролин Зелонка

2. „Този откъс от „Къде си, Аляска?” на Джон Грийн:

Толкова ми се искаше да легна до нея на дивана, да я прегърна и да заспя. Не да се чукаме като във филма. Дори да не правим секс. Просто да спим заедно в най-невинния смисъл на думата. Но не ми достигаше смелост, тя имаше гадже, аз бях нескопосан, тя беше страхотна, аз бях безнадеждно скучен, тя беше безкрайно интересна. Затова се върнах в стаята си и се тръшнах на леглото с мисълта, че ако хората бяха дъжд, аз просто ръмях, а тя беше ураган.

- Сураби Синха

3. „Докато вървях към колата, си помислих: Коя е тази красива блондинка.

Съпругът ми го каза днес. Беше отишъл до магазина за нещо. Сериозно, още си го мисли след 42-годишен брак? Страхотно е!”

- Сидни Финк

4. „Един мой приятел веднъж ми каза: „Нали знаеш как се чувстваш 10 минути след като си изпила ягодова скрежина? Чувството е подобно на това да имаш Саня в живота си.” Мисля, че това е любимият ми комплимент, защото е изключително персонализиран. Аз много обичам сладко, а когато бях на около 5 годинки обожавах ягодова скрежина. Затова този комплимент ме кара да се усмихвам и до ден-днешен. Може би ще изпия една ягодова скрежина днес.”

- Саня Бута

5. „Някога моят приятел ми каза: „Мисля, че бих могъл да се забавлявам и в Ада с теб.”

- Мадлен Болгър

6. „Мъж: Готвиш по-добре от майка ми!”

- Винод Вадакадат

7. „С теб мога да бъда себе си.”

Това е най-добрият комплимент, който някой може да получи. Да можеш да бъдеш себе си и да бъдеш обичан такъв, какъвто си.”

- София Ферейра

8. „Най-добрият комплимент, който съм получавала, беше от мъж, който ми помагаше да се изнеса от къщата си. Опаковаше целия ми дом – картини, книги, дискове, уреди за готвене и т.н. Тогава той ме погледна, усмихна ми се и поклати глава. „Какво?”, попитах го аз. А той ми отвърна: „За едно съм сигурен – на щастливеца, който те спечели, никога няма да му е скучно.”

- Лаура Паркър

9. „Без нея никога нямаше да успея да ви отгледам по този начин.” Каза ми го баща ми за майка ми на дипломирането на сестра ми. Майка ми работеше на пълен работен ден, за да плати образованието на мен и сестра ми, за което сме ѝ много благодарни.”

- Сидхарта Ахлуалия

10. „Светът има повече нужда от хора като теб.”

- Кони Ким