Холивудските звезди доста често съжаляват, че е трябвало да се снимат в определена сцена или дори в цял филм. Понякога наивно се съгласяват да участват в съмнителни филмови проекти, друг път сцените ги изтощават физически и психически, а много пъти изглеждат и смешно, без да го осъзнават. Това са основните причини, актьорите и актрисите да съжаляват, че са заснели дадена сцена. Много от тях, връщайки се назад, се опитват да гледат на смущаващите моменти с чувство за хумор, но признават, че не биха заснели сцените отново, ако имаха тази възможност.

Какво толкова им е лошото на тези сцени? Само ще ви кажем, че в една от тях Хю Джакман трябва да играе с тестиси на врата...

И така, днес сме подбрали 10 кино сцени, за които известни актьори съжаляват или биха предпочели да изрият от паметта.

1. Хю Джакман в „Пълен т*шак“

Няма да ви мъчим, започваме с терзанията на Хю Джакман. След огромния успех на „Клетниците“ Хю Джакман явно не е бил много нащрек и се е съгласил да участва в абсурдна комедия, подплатена с черен хумор. Той подписва договор, но после се оказва, че филмът изобщо не е смешен. Актьорът дори засне шеговито клипче, в който настоящето му Аз предупреждава неговото минало Аз да не участва в „Пълен т*шак“. 

В сцената от филма Бет (Кейт Уинслет) отива на среща на сляпо с Дейвис (Хю Джакман). Дейвис изглежда страхотно и явно е готин човек, но има тестиси на врата, които сякаш никой друг не забелязва, освен Бет... Нито критиците, нито публиката харесаха филма, в който участват наистина много (прецакани) добри актьори.

Ако искате да видите Хю Джакман с тестиси на врата (не, не ви съдим за това), имате тази възможност:

2. Арнолд Шварценегер в „Херкулес в Ню Йорк“

Шварценегер споделя, че все още се смее, когато се сеща за този филм, защото бил покъртително зле, а цялото изживяване било изключително нелепо и абсурдно.

Най-странно се е почувствал в сцената, в която героят му трябва да се бие с мечка. „В една сцена трябва да се боря с една мечка, но ясно си личи, че мечката не е мечка, а някакъв мъж, който е облякъл костюм на мечка. Беше просто нелепо“, казва актьорът.

Филмът има оценка от 3,2 в сайта IMDB и е в класацията на най-лошите филми на всички времена.

Ето го и култовия двубоя:

3. Дженифър Лорънс в „Пасажери“

Актрисата признава, че е била много притеснена да заснеме любовната сцена в „Пасажери“, защото това била първата ѝ (официална) гола сцена, а това, че Крис Прат е женен за Анна Фарис по това време, изобщо не улеснило нещата.

След сцената Лорънс се прибира вкъщи и започва да се измъчва за заснетите кадри: „Какво сторих?, мислела си тя. Не знам. А и той беше женен. Това беше първият път, в който целувам женен мъж, и се чувствах толкова виновна. Затова се обадих на майка ми, за да ми каже, че всичко е наред. Никога не съм се чувствала толкова уязвима.“

4. Мартин Шийн в „Апокалипсис сега“

В началото на този легендарен филм капитан Уилард (Мартин Шийн) се напива в хотелската си стая, чупи огледалото с юмрук, премята се по леглото, при което го изцапва с кръв, и изпада в нервен срив. Актьорът признава, че наистина е бил много пиян по време на тази сцена. На следващия ден, когато влязъл в същата стая и видял кръвта по леглото, бил просто ужасен. Шийн казва, че се почувствал много засрамен и не можел да повярва, че го е направил. По-късно признава, че никога не е гледал сцената и няма да го направи, толкова го е срам.

Вие обаче не сте Мартин Шийн, така че можете да гледате сцената тук:

5. Никол Кидман в „Големите малки лъжи“

В този нашумял сериал Никол Кидман играе майка на две деца, която е системно малтретирана от съпруга си. На екрана тя е изискана, образована и уважавана жена, която трябва да търпи униженията на мъжа си, за да спаси брака си. В една от сцените Кидман лежи полугола, пребита и трепереща в краката на екранния съпруг Александър Скарсгард.

Актрисата казва, че тази сцена все още я ядосва толкова много.  „Помня как лежах на пода в последния епизод, бях само по бельо и бях много насинена. Просто лежах на пода. Не можех да стана. Не исках да ставам. Помня, че режисьорът ме завиваше с кърпа между дублите, защото бях... толкова унизена и съсипана. Дори бясна.“ След заснемането на сцената актрисата се прибира в хотела си, но бравата се разваля и в гнева си Кидман чупи един от прозорците с камък. Тя признава, че съжалява за изблика си, но сцената я афектирала силно, сякаш се случва на нея.

6. Брайън Кранстън във „В обувките на Сатаната“

Актьорът Брайън Кранстън, който играе Уолтър Уайт, винаги се натъжава, когато се сеща за сцената, в която трябва да умре приятелката на Джеси. В този момент Уайт просто стои и не се опитва да помогне на умиращата жена.

Ето какво казва Кранстън за този момент: „Героят ми първо иска да реагира човешки – все пак някой се дави до смърт пред него, неговата първа мисъл е да помогне. Но тогава застива, защото осъзнава, че това е същият човек, който го е изнудвал и заплашвал. Но гледайки я, си мислех „Тя е просто едно момиче – може да ми е дъщеря“. Актьорът много пъти е разигравал сцената в ума си и дори обвинява себе си за безразличието, което героят е показал на екрана.

7. Алфи Алън в „Игра на тронове“

Епизодът „Непокорими, неподвластни, несъкрушими“ (сезон 5, епизод 6) е един от най-ниско оценените епизоди в сериала. В него Санса се омъжва за Рамзи. Актьорът Алфи Алън, който изигра Теон Грейджой, е съгласен с оценката на зрителите и признава, че сцената, в която трябва да гледа как Рамзи изнасилва Санса в първата им брачна нощ, е била най-трудната за заснемане въобще.

Той дълго време дори не иска да говори за тази сцена: „Беше ужасна за заснемане. Софи Търнър е много зряла и страхотна млада дама. Тя носи радост и светлина със себе си на снимачната площадка, но все пак денят беше много тежък. Софи обаче се справи с проблема много, много добре.“

8. Джесика Алба във „Фантастичната четворка и Сребърният сърфист“

През 2007 г. Джесика Алба за втори път играе супергероинята Сюзан Сторм. „Фантастичната четворка“ обаче се оказва голям удар за кариерата ѝ. Тя казва, че режисьорът Тим Стори я е накарал да се почувства напълно безполезна.

В една от сцените Джесика трябва да се разплаче и тя дала всичко от себе си, за да покаже болката на героинята си, но режисьорът продължавал да я критикува: „Изглежда твърде реалистично. Твърде болезнено. Не можеш ли да си по-хубава, когато плачеш?“ След това ѝ казал да не прави нищо с лицето си: „Не прави тази мимика. Нека е безизразно, с компютърни ефекти ще добавим сълзите.“ Актрисата приела коментарите много лично и дори обмисляла да прекрати кариерата си.

9. Рийз Уидърспун и Робърт Патинсън във „Вода за слонове“

Една доста романтична сцена на екрана, но доста гнусна в реалността. В сцената Рийз Уидърспун трябва да целуне Робърт Патинсън, но актьорът бил настинал. Ето какво казва актрисата: „Носът му течеше много силно. Не беше секси, не беше приятно.“

Същото разказва и звездата от „Здрач“: „Заснехме я, докато бях настинал сериозно. Носът ми течеше здравата, а Рийз беше с перука и буквално сополите от носа ми се стичаха по перуката ѝ.“ За актьорите няма ли болнични?

10. Леонардо ди Каприо и Тоби Магуайър в „Кафе Донс Плам“ (2001)

Двамата актьори казват, че им е трудно да се сетят за сцена от този филм, от която да не ги е срам. Героите им си разменят вулгарни шеги, бъркат си в носовете и изнасят драматични монолози пред огледалото в банята.

Ди Каприо и Магуайър казват, че филмът не ги е представил в добра светлина, затова двамата решават да поемат нещата в свои ръце и да съдят компанията, заради което излъчването на филма с комерсиална цел е забранено в САЩ и Канада. През 2015 г. обаче режисьорът качи филма онлайн и в отворено писмо до двамата актьори заявява, че иска да си върне правата.