Подготовката за плажа започва по различно време за различните хора. Някои започват да се подготвят месеци преди това във фитнеса, други се подготвят половин час преди самия плаж, чудейки се коя шапка да вземат, а за трети подготовката се състои в това да заровят част от излишните килца в пясъка.

От който и тип да сте вие – има трикове, които ще ви помогнат да изглеждате феноменално на плажа. Тези съвети ще подчертаят силните ви страни и ще прикрият някои дребни недостатъци.

1. Видът на банския костюм

Когато избирате бански костюм за лятото, не забравяйте за малките детайли.

  • С вертикалните линии (включително изрязаните елементи) фигурата ви ще изглежда по-стройна.
  • Бикините с висока талия, но изрязани отстрани ще направят краката ви по-дълги.
  • Облото или V-образно деколте, както и презрамките, вързани около врата, ще стеснят раменете ви.
  • Всякакви къдрички, ярки елементи и украшения придават обем. Ако имате много тесни бедра и широки рамене, подобни елементи трябва да са разположени по бикините ви. Ако обаче имате малък бюст и широки бедра, изберете бански с по-украсена горна част.
  • Ако се опитвате да прикриете някой и друг килограм, не си избирайте бански с едър и ярък принт, но и не избирайте възможно най-скучния едноцветен бански в магазина. Просто заложете на такъв, който ще подчертае предимствата ви. Например, ако имате широк ханш, но тънка талия и малък бюст, изберете бански с интересна горна част, която ще отвлича погледа от бедрата ви. Целият бански, но с интересни елементи около бюста може да прикрие отпуснатия корем и да подчертае гърдите ви.

2. Принтът и цветът на банския

Цветът на банския е много важен, защото той може да балансира почти всяка фигура. Тъмните цветове трябва да се използват там, където искате да прикрие няколко килограма, докато ярките и светли цветове придават обем, където е необходимо. Съчетанието между тъмно долнище и светло горнище е идеално за фигура с широки бедра, малки гърди и малки рамене.

3. Декоративните шалове

Плажните шалове се използват от много дами, за да прикрият някой и друг недостатък. Но правилният ефект се постига само ако шалът е вързан правилно и е избрана подходяща шарка.

Например по-пищните дами трябва да завързват шала малко над талията, докато слабите момичета – точно над ханша. Пищните дами трябва да избягват едрите и ярки шарки, а по-ниските момичета трябва да изберат средно голям принт.

4. Аксесоарите

Аксесоарите също могат да отклонят вниманието от малките несъвършенства. За целта можете да използвате ярка плажна чанта, огърлица, гривна или слънчеви очила в ярък цвят. Но запомнете, че не бива да прекалявате, защото ефектът ще се превърне в дефект. Два или три аксесоара са повече от достатъчно.

Широкополата шапка пък може да скрие не съвсем перфектната прическа след къпане в морето.

5. Автобронзант

Ако имате много бледа кожа, със сигурност ще се отличавате от останалите плажуващи, които вече са направили тен, а това ще привлече вниманието към вас. Затова е хубаво да използвате автобронзант няколко дни, преди да отидете на плажа. Ако никога преди не сте използвали автобронзант, ви съветваме да не експериментирате един ден преди плажа, за да не си съсипете почивката. Като нищо тенът ви може да стане морковен или на петна, затова експериментирайте още отсега, за да сте подготвени, когато дойде време за морето.  

6. Стойката

Отпуснатите и прегърбени рамене често вървят ръка за ръка с отпуснат корем, ако обаче ходите изправени, коремът ви ще изглежда по-прибран, а гърдите по-големи.

7. Храната

Ако искате да имате по-прибран корем, естествено, не бива да ядете обилно преди плаж. Второто важно правило е да избягвате храни, които предизвикват подуване, като грах, зеле, царевица, гевреци, крекери, наденици, газирани напитки и ледени коктейли със захарни сиропи. Всички те могат да предизвикат подуване на корема. Напитки с подсладители също не се препоръчват в горещото време, колкото и примамливо да ни изглеждат. Проблемът е, че тези напитки съдържат огромно количество захар, което първо предизвиква силен прилив на енергия, която обаче бързо спада и вие се чувствате още по-изморени и жадни от преди.

Когато сте на море, пийте предимно вода, а когато ви се прияде нещо – не посягайте към чипса или шоколада, а ги заменете с ядки и плодове. Суровите ядки са много полезни и дори малките количества могат да ни заситят. Колкото до плодовете – те са освежаващи в горещите летни дни. Най-добре яжте банани, диня и цитрусови плодове и избягвайте ябълките, крушите, гроздето и сушените плодове, защото те могат да предизвикат газове и подуване.

8. Кърпата

Кърпата за плажа също може да ви помогне да прикриете някои недостатъци. Ако искате да изглеждате по-слаби, използвайте голяма и дълга кърпа, върху която ще изглеждате по-дребни.

9. Правилните обувки

Ако искате да удължите краката си визуално, изберете изрязани сандали на платформа. Обаче избягвайте обувките с много връзки, панделки и всякакви къдрички около глезена, те визуално скъсяват краката. Ниските сандали с плоска подметка и почти никаква украса правят стъпалата по-малки, докато джапанките удължават визуално стъпалото.

10. Правилният ъгъл за снимките

Ако ще се снимате на плажа, най-важното е да подберете правилния ъгъл, който ще скрие несъвършенствата.

Например трябва леко да повдигнете брадичката, ако ще позирате за снимка, иначе на врата ви ще падне сянка и ефектът няма да е много красив. Недейте и да стоите разкрачени, защото тялото ви също ще изглежда по-широко.

Ние ви препоръчваме да разгледате „Инстаграм“ и да се вдъхновите за подходящи пози за плажа.

И докато всеки иска да изглежда добре на плажа, най-важното е да се забавлявате и да си починете, само тогава ще останете с приятни спомени от морето.