Славата лесно се губи: днес я има, утре я няма. Много звезди са съсипвали кариерата си заради една-единствена грешка и така и не са успели отново да спечелят любовта на феновете си. Но има и такива звезди, които са били на самото дъно, но са изплували и днес отново са на върха, радвайки се на дори по-голям успех от преди.

Днес ще ви представим историите на десет звезди, които доказват, че с воля, труд и талант можеш да постигнеш успех и да изкупиш грешките си.

Бен Афлек

Кариерата на Бен прилича на влакче в лунапарк, което шеметно лети нагоре и надолу. В края на 90-те години той получава световно признание и дори печели „Оскар“ в категорията „Най-добър оригинален сценарий“ за филма „Добрият Уил Хънтинг“. Но с началото на новия век популярността на Бен рязко спада заради някои не особено добри роли. Той дори получава „Златна малинка“ за играта си в „Заплащането“ и „Деърдевил: Дявол на доброто“, освен това е бил номиниран за същата антинаграда и за филмите „Армагедон“ и „Пърл харбър“. От обещаваш млад актьор и сценарист Бен се превръща в един от най-лошите и сладникави актьори в Холивуд. Но през 2012 г. настъпва положителен обрат за Бен. Филмът му „Арго“, на който е режисьор, печели три „Оскара“, включително и за най-добър филм. Предложенията за по-добри почват да валят. Даден му е и още един шанс да изиграе комиксов герой, този път доста по-значим – самият Батман.

Анджелина Джоли

Миналата година беше много тежка за Джоли, която се разведе с Брад Пит. Заради развода и заради отговорността да се грижи за много деца здравето на Джоли се влошава. Феновете ѝ със свити сърца наблюдаваха как някогашната красавица се топи и според заглавията на вестниците теглото ѝ достигало едва 40 кг. Освен това през 2016 г. Джоли за първи път от много време не участва в нито един филм.

И въпреки че актрисата преминава през труден период, някои нови снимки показват, че здравето ѝ се е подобрило и тя се е върнала към филмовата си кариера. Сега остава да видим колко успешни ще бъдат проектите ѝ.

Винс Вон

Винс Вон започва своята актьорска кариера през 80-те, а през 90-те славата му рязко се покачва след филмите Swingers и „Джурасик парк: Изгубеният свят“. Въпреки това обаче Винс Вон не се превръща в голяма звезда. След 2000 г. го канят да играе само в сладникави романтични комедии, защото продуцентите и режисьорите не го смятат за достатъчно добър и сериозен актьор.

През 2015 г. той изигра една от главните роли в сериала „Истински детектив“ и това рязко покачи популярността му. Следващите му проекти са предимно сериозни криминални филми.

Мел Гибсън

Популярността на Мел Гибсън през 90-те е огромна. Най-голям принос за това има филма „Смело сърце“. Но Гибсън невинаги се е задържал на повърхността и през последните години редовно изпадаше от полезрението ни заради проблеми с медиите. В средата на миналото десетилетие Гибсън имаше проблеми с алкохола, освен това направи няколко скандални изказвания на религиозна основа, а през 2010 г. се появиха и записи, на които заплашва и обижда тогавашната си съпруга Оксана.

След толкова много скандали ни беше трудно да си представим, че Мел Гибсън отново може да е на върха и да получи признанието на филмовата гилдия. Но ето че през 2017 г. филмът „Възражение по съвест“, на който е режисьор, е номиниран за „Златен глобус“ и за седем награди „Оскар“, като дори печели два от тях. В момента публиката е дала шанс на Гибсън да изкупи грешките си и ще видим дали той се е поучил от тях.

Рене Зелуегър

Рене се превърна в истинска звезда и в любимка на милиони, след като изигра Бриджит Джоунс. За ролята си тя качва 13 кг и непохватната, но чаровна героиня се превръща в идол на всички пухкави жени. Освен това Рене дава всичко от себе си във филма и се раздава дори в сцените, които не я представят по най-привлекателния начин. Следват няколко успешни проекта за Рене, но след втория филм за Бриджит актрисата подбира филми, които не ѝ носят много успехи.

През 2010 г. тя дори престава да играе във филми, през 2014 г. шокира всички с неразпознаваемото си лице. Според мнозина Рене се е подложила на пластични операции, които напълно са променили визията ѝ. Това още повече влошава положението ѝ в Холивуд. Но през 2016 г. се появява третия филм за Бриджит, който отново връща славата на Рене и в момента тя работи по три филмови проекта.

Алек Болдуин

В началото на кариерата си Алек Болдуин е секси мачо, който с лекота би разтопил всяко женско сърце, но времето е безпощадно и този славен период отминава. Алек Болдуин натрупва килограми, косата му побелява, замечтаният поглед вече е малко по-сериозен. Въпреки че сам признава, че много пъти е губил вдъхновението да играе, Болдуин не спира да прави филми. Повечето обаче не му носят успех. Дори в успешните филми той играе третостепенни роли.

И тогава се появява сатиричният сериал „Рокфелер Плаза 30“, който изстрелва Болдуин на върха на славата. За ролята си той е номиниран седем пъти за „Златен глобус“ и печели три пъти. Номиниран е седем пъти и за награда „Еми“, печели две от тях. След този успех започват да валят предложенията за сериозни и главни роли.

Бритни Спиърс

През 90-те Бритни покори света със своя глас и чар. Превърна се в поп икона на онова време, но славата ѝ изигра лоша шега. След 2000 г. всеки говореше за нейната депресия, за злоупотребата ѝ с алкохола и наркотиците. Провалените ѝ бракове също не помогнаха.

В момента обаче Бритни е като възродена и отново е на турне.

Робърт Дауни Джуниър

В момента Железният човек е един от най-високоплатените актьори в Холивуд, но кариерата му невинаги е била бляскава. Робърт става известен в началото на 90-те, но в края на десетилетието има проблем с наркотиците и дори е вкаран в затвора. Такъв проблем би навредил на всяка актьорска кариера, но след време Робърт успява да събере сили и да излезе от блатото, в което е затънал.

Кристина Агилера

В началото на кариерата си момичето с ангелския глас беше пример за всички тийнейджърки. След това Кристина шеметно отвя музикалната сцена с разнообразните си и запомнящи се песни. Но проблеми в личен план спират нейния поход към върха. Кристина преминава през две бременности и тежък развод. След тях фината блондинка, която всички познавахме, се превърна в едра и „запусната“ жена. Естествено, това не се хареса на мнозина и хейтърите говореха ден и нощ против нея.

Те обаче не успяха да съсипят кариерата ѝ, защото промяната в теглото ѝ не се отрази на мощния ѝ глас. Сега Кристина отново е в страхотна форма и печели престижни награди.

Маколи Кълкин

Маколи Кълкин започна кариерата си като чаровното хлапе от „Сам вкъщи“, но след това животът му върви само надолу. Той се „пенсионира“ на 14-годишна възраст. Основната причина за решението му е деспотичният му баща, който никога не бил доволен и искал Маколи да прави все повече пари. След това родителите на детето актьор се развеждат, но не пропускат да заведат дела един срещу друг за това кой да получи парите на Маколи. Детето си извоюва правото никой да не пипа състоянието му от 11 млн. долара. След това съдебно решение баща му изобщо спира да му говори. При такава семейна среда не е изненадващо, че Маколи затъва все повече. Алкохол, наркотици, опити за самоубийство... това са основните теми, с които хората свързват порасналия Маколи.

Снимките от тази година обаче показват, че Маколи може би се е възстановил напълно. Надяваме се новият му филм Changeland да му донесе успех.