Животът на звездите ни изглежда толкова бляскав – те правят това, което обичат, и за това печелят милиони. Същинска приказка! Но истината е, че много от тях знаят какво е да бъдеш на дъното и да нямаш нищо. Много от звездите не са се родили в богати семейства, а са извоювали това, което имат днес, с много пот и сълзи.

Днес ще ви разкажем историите на 10 звезди, които в определен момент от живота си са били бездомни, но не са се отказали от мечтите си.

1. Джим Кери

Когато бащата на Джим Кери губи работата си, семейството му трябва да се откаже от досегашния си дом и да се премести да живее в каравана. Когато е на 16 г., Кери решава да напусне училище и да започне работа, за да подпомага семейството си. Той започва да изнася малки комедийни представления, на които имитирал известни личности.

Кери споделя, че вероятно е развил чувството си за хумор именно по време на тези трудни времена.

2. Хали Бери

Малко след като навършва 20 г., Хали се мести в Чикаго с идеята да преследва мечтаната кариера на актриса. Много скоро парите ѝ свършват, а майка ѝ отказва да ѝ помогне. Така Хали е принудена да живее в приют за бездомни.

Актрисата признава, че този период от живота ѝ бил много тежък, но благодарение на него се е научила как да се грижи за себе си. Тя поема живота си в ръце и става барманка, а след това и световноизвестна актриса с ролята си на Сторм в „Х-мен“.

3. Дженифър Лопес

Когато Дженифър е само на 18 г., между нея и майка ѝ избухва жесток скандал. Дженифър си тръгва от вкъщи и решава да спи на дивана в едно танцово студио. Двете се скарали, защото Дженифър искала да стане танцьорка, майка ѝ не одобрявала този неин избор. Бъдещата певица не искала да се връща у дома, защото вярвала в мечтата си. Само няколко месеца по-късно тя получава възможността да танцува в Европа. Когато се връща в САЩ, Дженифър се мести в Лос Анджелис и печели национален конкурс за танцьорка в популярен сериал.

Всички тези успехи ѝ се случват в рамките на една година. Това е поредният пример за това какво се случва, когато вярваш в мечтите си и съдбата е на твоя страна.

4. Хари Худини

Най-известният илюзионист в света някога е просил за жълти стотинки, продавал е вестници и е лъскал обувки на едва 8-годишна възраст. Понякога, след като е просил по улиците, се връщал у дома, скривал монетите в косата си и подканвал майка му да го разтърси: „Разклати ме! Аз съм вълшебен!“.

Когато е на 12 години, бяга от вкъщи и една година живее сам. Не се знае какво е правил през това време. След като се завръща у дома, той работи като куриер, асистент на фотограф и в шивашка работилница, където изрязвал вратовръзки. На 17 г. приема сценичното име Худини и така започва пътят му към славата.

5. Чарли Чаплин

Когато Чарли е на 10 години, баща му умира заради алкохолизма си, а майка му е пратена в лудница. На 14 години Чаплин бил съвсем сам, спял по улиците и търсел изхвърлена храна. Единствената му утеха била комедията, където можел да скрие дълбоката си мъка зад клоунската маска. Днес той сигурно е най-известният комедиен актьор в света.

6. Стив Харви

Стив Харви е известен по света като телевизионен водещ и като човека, която обяви грешната победителка на конкурса „Мис Вселена“ през 2016 г. Той е обичан от милиони хора по света, но кариерата му не започва така гладко. През 80-те години Харви стартира кариерата си на комик. Представленията му обаче нямат особен успех, а и по това време се разделя с жена си. Харви трябва да изплаща издръжка за двете си деца и много скоро е принуден да заживее в старата си кола „Форт Темпо“.

Харви живее в колата си в продължение на 3 години и използва баните на хотели и плувни басейни. Най-накрая късметът му се усмихва и той е поканен да участва в телевизионната програма „Шоуто на Аполо“. Днес състоянието на Харви възлиза на 140 млн. долара и той притежава няколко коли. За щастие, не живее в никоя от тях.

7. Хилари Суонк

Знаехте ли, че Хилари Суонк е израснала на един паркинг за каравани? Тя и майка ѝ живеели в обикновен автомобил, когато техни приятели решават да продадат къщата си. Те предлагат на двете дами да спят в празната им къща, но през деня трябвало да живеят другаде, в случай че се появят потенциални клиенти.

Днес Хилари Суонк може да се похвали с две награди „Оскар“ (спечелени преди да навърши 30 г.) и богатство на стойност 40 млн. долара. Въпреки това актрисата обича да ползва метрото, като съвсем обикновено момиче, което е израснало на паркинг за каравани.

8. Даниел Крейг.

Силният и елегантен Джеймс Бонд невинаги е бил толкова богат и известен. Някога Крейг е бил обикновен сервитьор, който често спял по пейките в близкия парк. Мечтата му да стане актьор не била съпътствана от блясък и романтика в самото начало. Единствено благодарение на упоритостта си Даниел успява да се издигне до актьора, когото познаваме днес.

9. Ела Фицджералд

Ела Фицджералд е родена през 1917 г., а когато е на 15 г., майка ѝ умира и Ела трябва да живее с доведения си баща. Той обаче често я малтретирал и Ела решава да избяга от вкъщи. Така се забърква с мафията и много скоро е заловена от полицията. Пратена е в специално поправително училище, но Ела бяга и от него. Така остава на улицата.

През 1981 г. Ела пее пред президента Роналд Рейгън. Спечелила е 13 награди „Грами“ и има специални отличия от Роналд Рейгън и Джордж Буш – старши. Днес тя е позната като една от най-известните и обичани джаз изпълнителки, а животът ѝ бурен като истински филм.

10. Крис Прат

Най-известният член на Пазителите на галактиката невинаги е бил в центъра на актьорската вселена. На 17 г. напуска училище и започва работа като продавач на купони. Две години по-късно приема предложението на свой приятел – да си купят еднопосочен билет за Хавай. Оказало се, че не е чак толкова зле да си бездомен на Хаваите. По това време Крис Прат спял в един микробус или в палатка на плажа. Пушел марихуана, пиел и работел само колкото да покрива най-належащите си разходи за гориво, храна и риболовни принадлежности.

Той работел като сервитьор, когато една актриса го забелязва и му предлага работа в своя режисьорски дебют. Така Крис Прат се сбогува с Хавай и заминава за Холивуд.