Животът през нашия век е на високи обороти – всеки всякога бърза. Затова днес сме подбрали няколко козметични трика за онези дами, които просто нямат време, но искат да изглеждат блестящо и безупречно.

Съблазнителен холивудски поглед

Трудно ти е да очертаеш очите си с молив или очна линия, когато бързаш? Можеш да направиш упражнението на части – с малки линии, които после да съединиш, или с точици, по които да се ръководиш.

Идеалните вежди

Ако искаш идеални вежди, първо трябва да ги срешиш, след това да ги очертаеш и да ги запълниш с цвят. Ако искаш да имаш по-бляскав вид – нанеси малко от т.нар. хайлайтър точно под веждите.

Елегантни устни

Ето един лесен начин да направиш устните си изкусителни и оптически по-големи. Първо нанеси червилото както обикновено, след това в средата на горната и долната устна нанеси по-светъл молив за устни. Внимателно го размажи към краищата на устните, за да се получи преливане. Сложи си блестящ гланц и си готова.

Невероятни сенки

Сутрин, докато миеш лицето си, обърни особено внимание на клепачите и се увери, че са напълно чисти. След това нанеси специална основа за грим, която ще предотврати размазването. Ако основата е нанесена както трябва, сенките ти ще се запазят в добър вид часове наред. Ако искаш да направиш цвета на сенките по-наситен, първо нанеси светъл молив за очи върху клепача.

Две в едно

Ако искаш да подчертаеш очите си, но нямаш нито молив, нито сенки, можеш да използваш спиралата си. Вземи тънка четчица и с нейна помощ нанеси спиралата като обикновена очна линия. И след това, разбира се, завърши грима със спиралата, но използвана по предназначение.

Минимализъм

Онези, които нямат никакво време, могат да нанесат само лек молив върху горния клепач. По този начин очите ще изпъкнат, а времето е спестено.

Коса

Ако си бизнес дама, това не означава, че не можеш да проявиш малко креативност в избора на прическа. Пробвай някой интересен кок, направен от плитки – тези прически не са трудни, а изглеждат много впечатляващо.

Върни изсъхнала спирала към живот

Спиралата обикновено е годна около 6 месеца след отварянето, но има начини, с които да я върнеш отново към живот. Само запомни, че тези трикове трябва да се използват в спешни случаи и е по-добре да си купиш нова спирала веднага щом имаш възможност.

Можеш да сипеш няколко капки разтвор за лещи в спиралата. Друг вариант е да сложиш тубичката в гореща вода.

Драматичен поглед

Ако искаш наистина драматични и обемни мигли, първо нанеси един слой спирала, след това с четка нанеси върху миглите си бебешка пудра или пудра за лице. Накрая завърши с още един слой спирала.

За бикини зоната

За да предотвратиш появата на досадните пъпчици след бръснене, нанеси дезодорант върху кожата.

Как да си направиш палитра от червила: