Човечеството е подобрило много рекорди през последните десетилетия, но все още има неща, които са недостижими за повечето хора.

Проверете дали сте уникални със следващия ни списък. Ако пък не можете да направите нито едно от тези неща, не се терзайте, така или иначе, шефът ви няма да ви вдигне заплатата, защото можете да си оближете лакътя.

1. Да сгънете лист А4 8 пъти

„Ловци на митове“ са доказали, че дори и един голям сух и тънък лист хартия не може да бъде сгънат повече от 7 пъти.

2. Да си свиете кутрето, без да си мърдате безимения пръст

Всички пръсти са свързани помежду си чрез сухожилията, които ги карат да се свиват, затова когато искате да свиете един пръст, е много вероятно и този до него да помръдне. Почти невъзможно е да свиете кутрето, без безименния ви пръст да трепне.

3. Сложните прегъвания на езика

Умението да си свиваме езика също е наследствено. Повечето хора могат да си свият езика на фуния, но не могат да правят по-сложни прегъвания.

4. Да си мърдате ушите

Мърдането на ушите е било полезно качество за нашите прародители, но с течение на времето губи значението си и повечето хора днес не могат да си местят ушите. За да го направите, трябва да можете да контролирате трите мускула, които се намират зад, над и пред ухото ви.

5 Да поберете юмрук в устата си

Този трик е възможен, ако имате малки ръце и голяма уста.

6. Да си оближете лакътя

Можете да го постигнете само ако имате къса горна част на ръката и необичайно дълъг език, освен това трябва да сте доста гъвкави.

7. Да говорите и да дишате едновременно

За да може гласните струни да произвеждат звук, през тях трябва да преминава въздух, който да ги кара да трептят. Можете да издавате някакъв звук, докато вдишвате, но определено ще звучи странно и няма да е като говорене.

8. Да изядете лъжица канела

Голямо количество суха канела дразни гърлото и предизвиква фарингеален рефлекс, т.е. мускулите на гърлото бързо се съкращават, което води до позив за повръщане и гадене. Ако не ни вярвате, просто вижте всички клипчета на луди хора, които не са повярвали и са решили да пробват.

9. Да се погъделичкате сами

Учените са установили, че малкият мозък е онази част от мозъка ни, заради която не можем да се погъделичкаме сами. Тази част различава очакваните усещания от неочакваните, а тъй като гъделичкането е неочаквано усещане, няма как сами да се гъделичкаме.

10. Не можете да припаднете, защото сте си задържали дъха

Не е нужно да го тествате, но колкото и да сте упорити, не можете да припаднете, защото сами сте решили да не дишате. Когато количеството на кислород в тялото намалее, а това на въглеродният диоксид се покачи, тялото само ще ви накара да издишате и вдишате отново.

11. Да счупите яйце, докато го държите за върха и дупето

Сферичната форма на яйцата има своето предназначение. Когато стиснете яйцето с пръстите си, натискът се разпределя равномерно по цялата повърхност на яйцето, което затруднява неговото счупване.