Когато жените казват, че искат да се влюбят в уверен мъж, това обикновено означава, че желаят човек, който им предлага цялото си внимание, знае как да води интелигентен разговор и е емоционално подготвен за дългосрочни взаимоотношения или брак. Дамите не търсят арогантен мъж, но срамежливите момчета не изпитват непременно увереност. Тяхната интровертност може да ги накара да бъдат пренебрегнати от жени, които нямат никаква представа от какво се интересуват тези тихи мъже.

За съжаление, срамежливият мъж и това, че една жена го привлича, може да остане неразбрано от дамата, за разлика от по-екстровертния тип мъже. Ако обаче и тя го харесва, може да се почувства ужасно объркана, ако флиртува с него без никакъв резултат. Всичко, което може да направи, е да попита приятелите си: "Харесва ли ме?". 

Aко искаш да разбереш дали някой те харесва, но е твърде срамежлив, за да го признае, има 11 лесни за пропускане признака, че всъщност той е лудо влюбен. Ето кои са те:

1. Създава "удобни случаи" да бъде около теб

Ако те харесва, ще забележиш, че постоянно е "наоколо". Срамежливият мъж обикновено остава в групата си приятели, така че когато излезе от комфортната си зона и прави опити за сближаване с теб, има голям шанс да те харесва. Необходима му е много смелост, за да се доближи до теб. Ще знае къде обичаш да прекарваш свободното си време. Ако споменеш, че би карала ски в събота, изведнъж ще се появи там. Той те харесва и желае ти да направиш първия ход.

2. Езикът на тялото го издава

Обърни внимание на езика на тялото му, тъй като действията говорят по-силно от думите. Срамежливите момчета са склонни да прекаляват, когато се опитват да прикрият интереса си. Полагат усилия да изглеждат незаинтересовани от една жена, защото обвързването с такава за тях е ужасяващо. Въпреки това, ще забележиш прикрити знаци, защото езикът на тялото не лъже.

3. Изнервя се около теб

Още един сигурен знак, че те харесва. Това е така, защото когато си падаш по някого, координацията и нормалното ти поведение може временно да те изоставят. Това се отнася още повече за срамежливия мъж. Присъствието ти буквално може да го парализира, ако не си му безразлична. Изпуска ли телефона, ключовете си, разлива ли питието си себе, губи ли хладнокръвието си около теб? Докосва ли косата си, почесва ли лицето си, играе ли с пръстите си, изнервя ли се, когато се приближиш до него? Това са категорични признаци, че те харесва, но се притеснява и дори е изплашен, когато си наоколо.

4. Хвърля ти тайни погледи

Срамежливото момче не иска да бъде хванато, че те гледа, защото изправянето лице в лице не е неговата сила, но ти се възхищава от далеч. Ще откриеш, че те гледа от другата страна на стаята, но ще погледне настрани в момента, в който го видиш. Според експертите не нивото на неговия поглед показва, че те намира за привлекателна, а честотата му. Така че, ако го хванеш, че те гледа повече от няколко пъти, това определено е знак, че го привличаш. Също така може да забележиш, че се опитва да направи зрителен контакт с теб непосредствено преди да излезе от стаята, дори когато е с приятелите си.

5. Докосва те леко

Хората докосват тези, които харесват. Срамежливият мъж няма да събере смелост да те докосне, но все пак ще го направи леко. Например, ще ти помогне да наместиш косата и якето си. Докосването е положителен знак, че те харесва.

6. Заеква, когато говори с теб

Срамежливият мъж иска да каже всички правилни неща. Следователно има затруднения с думите, ако наистина те харесва. Възможно е да не довършва изречението или да изговаря прекалено бързо думите.

7. Сякаш копира движенията ти

Експертите наричат това поведение огледално. Гледай внимателно жестовете му - дори и от другата страна на стаята, той несъзнателно ще копира действията ти. Ако вземеш питието си, за да отпиеш, той ще направи същото. Ако се преместиш на мястото си, и той също ще го направи. Това поведение изпраща несъзнателни знаци от мъжа до жената, която харесва.

8. Присъствието ти го кара да мълчи

Когато един срамежлив мъж е около теб, изведнъж млъква. Досега е говорил оживено с приятелите си, но в мига, в който те види, изведнъж ще замълчи. Какво съвпадение, че историята му се свършва всеки път, когато влезеш, нали? Причината е, че изгубва мисълта си или не иска да чуеш глупавата му история... и да си помислиш, че и той е глупав. Иска да те впечатли, така че мозъкът му започва да работи и забравя да говори.

9. Той е изключително приятелски настроен към теб

Срамежливият мъж може да не си пада по романтичните жестове, но ще направи случайни малки неща за теб. Предлага ли ти дъвка, вода или поничка? Запазва ли ти място, предлага ли да ти да помогне с работата или да те закара у дома? Това е голяма стъпка за него и знак, че той те харесва. По този начин показва уязвимостта си, като се има предвид, че е интроверт, но просто си е такъв. Наблюдавай реакцията му, когато имаш нужда от помощ. Ако бързо се втурва да ти помага, значи го привличаш.

10. Говори с теб онлайн

Разговорът "лице в лице" може да бъде плашещ, особено когато става дума за романтични чувства. Поради тази причина за срамежливия мъж е облекчение да комуникира с теб онлайн или по телефона. Зад екрана се чувства уверен, тъй като изпитва по-малко напрежение да отговаря перфектно. Добрата новина е, че става уверен в разговорите с теб и скоро ще си говорите нормално.

11. Ревнува, когато говориш с други момчета

Ако искаш да знаеш дали даден срамежлив мъж те харесва, обърни внимание на реакцията му, когато говориш с други момчета. Възможно е това да го дразни или ядосва. Ужасен е от мисълта, че може да си паднеш по някого, преди да има възможност да ти каже как се чувства. И как реагира той? Или ще гледа завистливо или ще бъде напълно разочарован и натъжен и ще се откаже. Интровертните хора страдат мълчаливо, когато ревнуват. Фактът, че той показва своята ревност, е ясен признак, че го привличаш.

И така, как можеш да флиртуваш с човек, за когото си сигурна, че се интересува от теб, но е твърде срамежлив, за да те осведоми, без да го плашиш? Ако го харесваш, трябва да му съобщиш, че му позволяваш да се приближи до теб. Нека да разбере, че е безопасно да бъде в твоята компания и да говори с теб. Започни разговор, когато се появи възможност и внимателно го извади от черупката му. Ще бъдеш изненадана да разбереш, че вероятно обича да говори, но опитът го е научил, че хората не се интересуват от това, което казва. Следователно обикновено предпочита да си замълчи. Също така е важно да го накараш да почувства, че говорите и прекарвате време като приятели. Когато усеща, че няма очаквания, няма да има напрежение и следователно ще се почувства сигурен и ще се разкрие. Остави го да бъде мъж. Когато предложи да отидете на определено място, го послушай. Може би там се чувства комфортно. Не го карай да отиде някъде, където има много хора, ако не иска. Например, принуждавайки го да отиде в клуб, показваш несъобразяване с неговите чувства.

Бъди търпелива със срамежливия си мъж. Ще откриеш диамант, който е готов да слуша и да постави нуждите ти пред самия себе си.