Актрисите са свикнали да играят сложни образи и да търпят дългите снимачни дни, но понякога режисьорите ги изправят дори пред по-трудна задача – да скрият собствената си бременност!

Дори напреднала бременност може да се прикрие благодарение на професионализма на актрисите, уменията на гримьорите и таланта на стилистите. При такава перфектна комбинация зрителите нямат никаква представа, че тяхната любимка е бременна. Ето защо днес сме ви подбрали списък с актриси, които са изиграли най-добрите са роли бременни, а повечето от нас въобще не са разбрали, че им предстои да станат майки.

Лина Хийди – „Игра на тронове“

По време на снимките на  финалния епизод на 5-и сезон Лина Хийди, актрисата в ролята на жестоката Церсей, е бременна в петия месец. За да се получи една от най-драматичните сцени в сериала, в която Церсей трябва да премине гола Пътя на позора от затвора до кралския дворец, се налага продуцентите да потърсят дубльорка на Лина. Заснемането на тази сцена отнело три дни, но зрителите така и не забелязаха подмяната, както и бременността на актрисата. И само най-наблюдателните откриха, че главата на Лина Хийди е компютърно наложена върху тялото на дубльорката.

Блейк Лайвли – „Вечната Аделайн“ и „Опасни води“

Блейк Лайвли просто няма умора и играе във филми по време и на двете си бременности. Тя не се отказва включително от рискованите каскади, докато снима „Опасни води“ през 2016 г. Почти до самия край на снимките актрисата прави всичко сама, като дубльорката ѝ се налага да поеме щафетата само през последните две седмици на снимките.

При предишната си бременност, когато снима „Вечната Аделайн“, Блейк Лайвли играе до самото раждане. Нейни колеги разказват, че тя е работила абсолютно наравно с останалите актьори, като не е имала никакви специални условия.

Кейт Уинслет – „Дивергенти“

Докато снима „Дивергенти“, Кейт Уинслет е в петия месец на бременността си. Положението ѝ прикриват тъмните дрехи и правилните ракурси на камерата. Актрисата не искала да използва дубльор, а лекарите не ѝ позволявали да прави каскади в това състояние, затова се наложило след раждането да бъдат заснети някои сцени, в които Кейт Уинслет прави всичко съвсем сама.

Сара Джесика Паркър – „Сексът и градът“

Сара Джесика Паркър разбира, че е бременна в първите дни на снимките на 5-ия сезон. Стилистите на сериала правят всичко възможно, за да скрият бременността от зрителите – обличат я с обемни и широки дрехи, кичат я с ярки и големи аксесоари, които да отвличат вниманието от коремчето ѝ и прочие. За съжаление, накрая сезонът е съкратен до 8 епизода, тъй като никакви хитрости не биха могли да прикрият наедрялото коремче на актрисата.

Хелена Бонам Картър – „Суини Тод: Бръснарят демон от Флийт Стрийт“

Когато сте гледали филма, едва ли сте забелязали, че Хелена Бонам Картър  е бременна. Все пак повечето сцени с нея са снимани в самото начало на бременността, а по-късно е използван корсет, който да прикрива коремът ѝ. Една особеност обаче никой не успял да скрие – с всеки изминал ден бюстът на актрисата се увеличавал все повече.

Дрю Баримор – „Заедно по принуда“

Дрю Баримор разбира, че чака дете едва няколко дни, след като подписва договора си за филма „Заедно по принуда“. Освен това началото на снимките се забавя, така че когато Дрю започва работа по проекта, тя вече е видимо бременна. Налага се стилистите да свършат доста работа, за да не разберат зрителите, че актрисата очаква дете.

Скарлет Йохансон – „Отмъстителите: Ерата на Ултрон“

Бременността на Скарлет Йохансон обърква целия график на филмовата продукция. Първо са заснети всички сцени с Черната вдовица, но Скарлет започнала да се уморява все по-бързо, което още повече забавяло снимките. Накрая се наложило сцените ѝ да бъдат изпълнени от дубльори.

Анджелина Джоли – „Подмяната“

Емоционалната драма „Подмяната“ оказала силно въздействие и върху самата Анджелина Джоли. Влизайки в ролята на своята героиня, която губи сина си, актрисата решава, че отново иска да стане майка. Към момента на снимките тя вече има четири деца – три осиновени и едно биологично. След края на снимките желанието ѝ се изпълнява даже два пъти, защото Джоли става майка на близнаци.

Рийз Уидърспун – „Панаир на суетата“

По времето на снимките на „Панаир на суетата“, Рийз Уидърспун открива един от най-елегантните и красиви начини да прикрие бременността си – пищните рокли в тъмни цветове, с високи талии и направени от разкошни платове. Когато се налагало, актрисата прикривала коремчето си, заставайки полуприкрита зад някоя мебел. Всъщност през целия филм Рийз почти не е снимана в цял ръст. Вероятно затова зрителите въобще не успяват да разберат, че е бременна.

Кортни Кокс – „Приятели“

Финалният сезон на сериала „Приятели“ е сниман, докато Кортни Кокс е в петия месец на бременността си. Независимо от това, че стилистите я обличат в широки дрехи, на моменти се оказва почти невъзможно да прикрият бременността ѝ. Така в една и съща година и актрисата, и нейната героиня стават майки.

Емили Блънт – „Момичето от влака“ и „Вдън горите“

Емили Блънт научава, че очаква дете в самото начало на снимките на филма „Момичето от влака“, но интересното е, че решава да запази това в тайна. По-късно актрисата разказва, че бременността всъщност ѝ е помогнала да изиграе своята емоционално нестабилна героиня. Колегите ѝ дори се притеснили за нея, защото решили, че тя твърде силно се вживява в ролята. Но Емили Блънт вече имала опит в подобна ситуация. Във филма „Вдън горите“ тя също е бременна. Интересен факт е, че и в двата филма Емили играе в ролята на жени, които отчаяно искат да имат деца, но не могат.

Дженюъри Джоунс – „Момчетата от Медисън авеню“

Стройната и крехка съпруга на Дон от сериала „Момчетата от Медисън авеню“ забременява по времето на снимките на 5-ия сезон и наддава на килограми. Сценаристите решават да отиграят положението и леко променят сюжетната линия, като надебеляването е обяснено със стреса, предизвикан от проблемите със съпруга ѝ. За да прикрият успешно бременността ѝ, на актрисата трябвало да се поставя специален грим, включително и фалшива двойна брадичка. Освен това тя трябвало да носи допълнителни пластове дрехи, за да изглежда така, сякаш е наддала килограми равномерно, а не само около корема. Лошото е, че всички тези приготовления – грима и обличането, отнемали цели 5-6 часа всеки път.