Понякога спонтанните реакции или дори гафовете на актьорите могат да подобрят една сцена. Ако не ни вярвате вижте само тези невероятни гафове, които изглеждат напълно планирани:

1. „Пазителите на галактиката“ – изпуснатата сфера

Всъщност Крис Прат е изпуснал сферата с Камъка на вечността не защото е било по сценарий, а защото Крис си е малко непохватен. Той изпуснал сферата, но останал в роля и затова този гаф работи толкова добре.

2. „Отмъстителите“ - боровинките

Робърт Дауни Джуниър толкова обича героя си, че решава да му придаде няколко навика, които да допълнят индивидуалността му. Един от тези навици е постоянно похапване. В сцената, където той предлага боровинки на Капитан Америка и Хълк, Робърт Дауни импровизира напълно.

3. „Дневниците на принцесата“ - падането

Падането не е планирано предварително, но идеално се вписвало в характера на непохватната принцеса Мия.

4. „Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена“ – хвърлянето на ножове

Тази сцена можеше да завърши трагично, ако Виго Мортенсен нямаше толкова бързи рефлекси. В кадъра се вижда как един нож, хвърлен от орк, лети към лицето му. Всъщност ножът е изпуснат от актьора, който играе орка. Виго успява да отбие ножа с меча си. Това доказва, че бойните тренировки, на които е бил подложен, изобщо не са били напразни – те го спасяват от доста неприятен инцидент и придават на филма още малко драматизъм.

5. „Среднощен каубой“ – таксито

Дъстин Хофман също се вживял в своя герой – грубият и нахален Рацо. Когато Хофман за малко да бъде бутнат от истинско такси по време на снимките, той остава в роля и започва да крещи на шофьора: „Не виждаше ли, че аз минавам от тук! Изчезвай!“

6. „Казино Роял“ – сцената на плажа

Този забележителен момент е изцяло непланиран. Даниел Крейг пада във водата, но операторите продължават да снимат. Сцената е включена дори в трейлъра на филма, а банският, с който е облечен Крейг, по-късно е продаден за 72 хил. долара.

7. „Черният рицар“ – експлозията в болницата

Заради технически бъг серията от експлозии изведнъж спряла. Бързата мисъл на Хийт Леджър и неговата забележителна импровизация спасяват сцената, защото тя трябвало да бъде заснета от първия път, тъй като пиротехниката била много скъпа.

8. „Американски снайперист“ – сцената с бебето

Бебето, което трябвало да участва в тази сцена, изведнъж вдигнало температура. Екипът нямало какво да направи и Брадли Купър трябвало да държи кукла. Ако се вгледате по-внимателно ще забележите, че Купър сам побутва ръката на куклата, за да изглежда сякаш се движи.

9. „Индиана Джоунс: Похитители на изчезналия кивот“ – боят

По принцип била планирана дълга бойна сцена между Харисън Форд и злодея в черно, но точно в този ден Харисън Форд се разболял. Стивън Спилбърг не искал да прекъсва снимачния процес и затова предложил на Форд просто да застреля злодея и той го направил.

10. „Джанго без окови“ – порязаната ръка

Въпреки че си порязва ръката съвсем наистина, Леонардо ди Каприо бил толкова погълнат от сцената, че решил да продължи да играе. Куентин Тарантино пък продължил да снима и така се получава тази брилянтна сцена. Това е поредното доказателство, че Лео си заслужава Оскара, въпреки че го получи за друг филм.

11. „Обичайните заподозрени“ – сцената в участъка

Колективният смях в тази сцена изобщо не бил планиран, а причината е... стомахът на Бенисио дел Торо. Актьорът няколко пъти не се сдържал и пръднал по време на сцената и това обяснява защо Габриел Бърн си е запушил носа с ръка.

12. „Капитан Америка: Първият отмъстител“ – докосването

Хейли Атуел признава, че моментът, в който докосва Капитан Америка, не бил планиран. Тя просто била толкова очарована от перфектното тяло на Крис Еванс, че не могла да се стърпи. Не било много възпитано от нейна страна, но режисьорът много харесал реакцията ѝ и решил да я остави във филма.