Докато планираме как ще изглежда къщата ни или правим ремонт, винаги се целим към комфорта и уюта. За съжаление, някои идеи се оказват пълен провал. Ето защо винаги трябва да имаме око за детайлите.

Ние знаем колко е важно да харесваме дома, в който живеем, и искаме да споделим с вас 12 грешки, които допускаме в интерния дизайн.

1. Избираме уреди без да вземем размерите

Не бива да купуваме уредите без да измерим свободното място. Ако объркаме, няма да има къде да ги сложим.

Изберете продуктите, които ви трябват, изберете им място и вземете размерите.

2. Имате само един източник на светлина

Може да е практично, но само една лампа не е достатъчна. Експертите съветват да направим осветлението на „пластове“, т.е. да имаме лампи на различни места. Крушките трябва да са с мека и бяла светлина.

3. Обзавеждане от едно място

Този тип пазаруване може да се сравни с това, ако купим всички дрехи от един манекен. Изглеждат добре, но може да не ни отиват. Така е и с обзавеждането. Не бива да взимаме всичко наведнъж и от едно място. Трябва да декорираме постепенно. По този начин ще имаме добра организация.

4. Малки, но скъпи акценти, които изяждат мястото

Хората обичат малките мебели и аксесоари, защото не бива да инвестират в диван или голяма картина. Професионалистите съветват да си купим нещо, което има няколко приложения. Например, малкото бюро в спалнята може да става и на нощно шкафче.

5. Високи легла за деца

Леглото трябва да подхожда на детето и на това колко високо може да се покатери то само. Когато не се налага да помагаме, децата се учат по-бързо.

6. Разпределение на обзавеждането в кухнята

Всеки от нас се е удрял поне веднъж в шкафовете над мивката. Оказва се, че това се случва, защото не взимаме предварително размерите или поне не правилните. В интернет има калкулатор, който ще ни изчисли правилните пропорции за тях.

7. Неподходяща височина на мебелите в кухнята

Мивката и плотът често не са на подходящата височина. Експертите съветват отново да вземем мерки, а ако вече сме закупили обзавеждането, да направим едно от двете: Ако плотът е по-нисък, поставете дъската за рязане върху нещо друго. Ако е по-висок, си вземете малко столче.

8. Държите най-използваните уреди и посуда на едно място

Ако кухненските ни уреди не са подредени добре, това би нарушило рутината ни при готвене и да превърне процеса в истинско приключение. Запомнете, че на всяко място в кухнята може да закачите нещо.

9. Шарени плочки

Изчистените плочки в кухнята изглеждат много по-добре от тези с шарки. Експерти твърдят, че вторите се чистят много по-трудно и ще се затрудним, ако искаме да правим ремонт, защото не всичко си отива с тях.

10. Дълги шкафове

Ако кухнята е малка, всяко място е важно. Стените предлагат много място за шкафове, например. По-добре е те да продължават до тавана, а не да са по-къси.

11. Обзавеждане на банята

Ако живеете в жилището, в което смятате да останете дълго, трябва да направите банята практична за вас и семейството ви. Не бива да е прекалено хлъзгава. Може да поставите дръжки, както и душ кабина, която да е на същото ниво на пода в банята.

12. Игнорирате мястото на тръбите в банята

Наистина е важно да не забравяме за тях, защото всичко може да се обърка. Тоалетната трябва да е на максимум 6 метра от главната тръба. Душът и мивката не бива да са по-далеч от 4 метра от нея.