Всички сме очаровани от магията на киното и има защо. Усилията, които полагат стотици хора, за да разкажат невероятни истории на екрана, наистина са големи. Публиката добре знае, че сцените във филмите не само се снимат разбъркано. Често дори един обикновен разговор между герои се оказва заснет на няколко части, които после се монтират заедно. Поради особеностите на снимачния процес по-наблюдателните зрители се случва да забележат някои малки гафове и несъответствия на екрана. Открихме 12 примера за такива в любим филм от близкото минало – „Дневниците на принцесата“. Вижте ги и вие!

1. Член на екипа зад прозореца

В началото на първия филм виждаме надписа „Миа и Дебелия Луис“ на прозореца, а зад него – една ръка, която отваря щорите отвътре. След секунди обаче виждаме как Миа е вътре в къщата и отново отваря щорите.

2. Мистериозната книга

Малко след това вижаме на един рафт красиво издание на романа на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци“. По-късно във филма обаче Миа получава същия брой на книгата като подарък от баба си.

3. Кривият надпис

По време на училищен дебат, в който Миа участва, надписът „Отрицателен“, закачен на скамейката, ту е прав, ту е накривен в различните кадри.

4. Момчешката група

Когато Миа отива да се срещне с Майкъл, бендът приключва и вокалистът му си тръгва, последван от две момичета, носещи оборудването. В следващия кадър момчето обаче все още не си е тръгнало и все още си говори със същите момичета.

5. Супата Дженовезе

На официалната вечеря кралицата се опитва да покаже на един от дипломатите, които е поканила, няколко снимки. Мъжът кима с глава, докато хапва от зелената си супа. Минута по-късно обаче виждаме как сервират същата супа.

6. Немите вокалистки

По време на партито на плажа героинята на Манди Мур пее, а зад нея има две момичета. Пред тях виждаме микрофони и изглежда, че те са беквокалистки на певицата, но всъщност през цялото изпълнение не отварят устите си.

7. Почитател на елегантността

Във втората част на филма кралицата изнася урок по елегантност и ползване на ветрило. В различните кадри обаче виждаме ту предната, ту задната страна на ветрилото.

8. Избирането на съпруг

Отново в продължението на филма, докато Миа и най-добрата ѝ приятелка Лили стоят пред екрана, разглеждайки потенциалните съпрузи на принцесата, двете ядат пуканки. Малко след това обаче пуканките изчезва.

9. Изгубеният часовник

Когато Миа и лорд Никълъс Деверо се крият в килера, за да поговорят „насаме“, виждаме, че той държи часовник в лявата си ръка, но когато камерата се фокусира върху ръката му, която затваря вратата, часовникът изчезва.

10. Изчезналите фотоапарати

Когато принцеса Миа и Андрю са на плажа, той носи два фотоапарата – един на врата си и втори през рамо. Малко след това обаче и двете камери вече ги няма.

11. Гражданите

Докато кралицата се среща с жителите на Женовия и изслушва техните проблеми, виждаме, че нейните поданици са се подредили и чакат реда си на опашка. Малко след това обаче кралицата разговаря с Жаклин, която преди това не сме видели в редицата.

12. Етикетът на матрака

По време на моминското парти принцеса Асана се плъзга по втълбите върху един матрак. На следващия кадър обаче върху матрака се е появил етикет, който досега не сме видели.