Когато нямаме достатъчно време, сме изкушени да се откажем да си правим прическа и да оформим косата си просто в небрежен кок. Ако си се запътила към фитнес залата или трябва да пътуваш по спешност през уикенда, кокът не е лоша идея. Ако обаче ти предстои работа или важно събитие, има начин да си направиш елегантна прическа и то много лесно.

Ще ти предложим прически за всеки тип коса, както и какво ти е необходимо, за да си ги направиш.

За средно дълга коса – нисък кок за 5 минути

Във видеото Алекс Габури демонстрира как може да си направим елегантен нисък кок с помощта само на един ластик. Просто трябва да направиш няколко усуквания и подвивания, за да създадеш перфектния кок.

Съвет: Накъдри косата си предварително, за да има повече обем.

Висока опашка

Има разлика между тази конската опашка, с която тренираш и тази, с която излизаш навън, а бързият урок от Кейли Мелиса ни показва как успешно да си направим втората. Тя показва хитри и неочаквани съвети за стегната, повдигната и обемна опашка.

Съвет: Скрий мини клип фиби в основата на опашката, за да стане по-обемна и да „подскача“.

Сладко малко кокче

Мариана Хюит винаги има безупречна коса, която е готова за снимки и тук демонстрира именно една такава проста, но стилна прическа. Увери се сама колко лесно и бързо може да си я направиш.

Съвет: Използвай стилизиращ спрей върху половината от косата си, преди да я оформиш в кок, за да изглежда по-обемна.

Конската опашка като акцент

Миси Сю ни показва ниска конска опашка с красива плитка, която е много по-лесна, отколкото изглежда. Следвай инструкциите ѝ и няма да сбъркаш.

Съвет: След като завършиш плитката си, издърпай няколко кичура, за да добавиш обем.

За естествена коса

Ако си начинаеща в плитките, Бри Пийл обяснява как да си ги направиш, а резултатът е невероятен. Тя също така използва само две малки фиби, които поддържат и вдигат цялата коса.

Съвет: Използвай овлажняващ продукт, за да работиш по-лесно с къдриците си.

Ниска конска опашка

Рокси не използва уреди с нагряване, а прическата ѝ напомня тази на Алия заради страничната част. Много е лесно да постигнеш дълга опашка, ако омотаеш коса около нея.

Съвет: Може да използваш вода другаде, но не и върху бретона, защото това ще накъдри косата и няма да е права на челото.

Високи букли

Ако не искаш да използваш никакви продукти, Ашли Родригес идва на помощ. Във видеото тя демонстрира как вдига естествените си къдрици в кокче с бретона си.

Съвет: Някои момичета използват шал или еластична лента за глава за тази прическа, но Родригес предпочита да използва само един ластик, който просто увива веднъж около косата си щом я стегне.

Къдраво високо кокче

Тук Ким ни показва как с помощта на къдрава перука (закрепена само с гребени и няколко фиби), която „смесва“ със собствената си коса, завършва с вдигнат малък кок, който може да носиш по всяко време.

Съвет: Ако използваш перука, се увери, че тя е разположена така, че да няма да няма разминаване и да не си личи. "Мисля, че така прическата изглежда естествена, сякаш наистина е моята коса", казва Ким.

За къса коса – красива плитка

Каналът на Милабу е пълен с гениални кратки уроци за прически, но това видео е предпочитано и неслучайно е така. Дори ако не си добра, може да следваш внимателните ѝ инструкции и близките снимки, за дa постигнеш страхотен резултат.

Съвет: След като приключиш с плитката, я издърпай, за да добавиш повече обем.

Усукана опашка

Камила Коелю показва как и момичетата с боб могат да се радват на конска опашка, като завъртят косата си преди да я издърпат назад.

Съвет: Тя предлага да не издърпваш косата назад, а да накъдриш краищата ѝ за малко кокче, което е също толкова гладко.

Обемен лоб

Да, момичета с къси коси също могат да се наслаждават на морски вълни. Кайла Косуга демонстрира точно как да подготвяш и изсушиш косата си, да използваш преса и да завършиш тази страхотна прическа.

Съвет: Когато използваш преса за къдрене, редувай посоката на всяка къдрица (към лицето си и на другата страна) за естествен вид.

Издърпана плитка

Тази прическа изглежда сложна, но всъщност е много проста. Във видеото Ашли Блумфийлд използва ластици, за да постигне този елегантен външен вид. Косата може да се оформи в кок или да се използва половината от нея.

Съвет: Ако започваш с чиста коса, използвай стилизиращ лак за коса. "Това ще ти помогне да задържиш косата си малко по-добре", обяснява тя.