В интернет е пълно със съвети за красота, които би трябвало да ти помогнат да изглеждат безупречно, но истината е, че не всички са полезни. Днес обаче ще ти представим 12 съвета, които на пръв поглед звучат странно, но всъщност наистина работят!

Бира за здрава коса

Основна роля тук играят бирената мая, хмелът и малцът, които са полезни за косата ти. Бирата освен това е богата на витамини и минерали, които подхранват косата отвътре. Можеш да използваш бирата вместо балсам. За целта е добре да направиш смес от бира и вода в съотношение 1:1. След като измиеш косата си с шампоан, изплакни с бирената смес. За блондинките се препоръчва да използват само светла бира, за да избегнат евентуално оцветяване на косата.

Бебешка пудра за огромни мигли

Първо нанеси един слой спирала, а след това, с помощта на клечка за уши, нанеси бебешка пудра върху миглите. Накрая завърши с още един слой спирала и готово! Лесно и евтино решение за по-обемни мигли.

Използвай коректор при очертаването на устните

Ако имаш тънки устни, не се отчайвай. Преди да нанесеш червилото, нанеси коректор върху контура на устните, по този начин ще „изтриеш“ естествените очертания и ще можеш да начертаеш нови – малко по-големи от предишните. Недей да се увличаш, защото ще си проличи.

Активен въглен за бели зъби

Сложи една таблетка активен въглен в чаша, добави 5 капки вода и разбий сместа. Получената паста нанеси върху четка за зъби и и изчеткай зъбите си с нея. Процедурата трябва да се извършва до два пъти в месеца, иначе зъбите могат да станат твърде чувствителни.

Червено червило срещу тъмни кръгове под очите

Този трик звучи невероятно, но е използван от бюти блогърите. Ако имаш големи тъмни кръгове под очите и коректорът не може да те спаси, можеш да използваш следната техника: внимателно нанеси червено червило под очите, като трябва да спреш преди миглите. След това нанеси два слоя коректор върху червилото. Остави коректора да изсъхне и накрая завърши с пудра. Препоръчително е да не използваш този метод много често, за да не навредиш на деликатната кожа под очите.

Използвай връв за идеалната очна линия

Чували сме за много начини, по които можеш да очертаеш очите си, но този определено е един от най-странните. Вижте във видеото как можете да очертаете очите си с най-обикновен конец:

 

Публикация, споделена от Rochelle Wick (@rochellewick) на

Вилица за контурирането на носа

Много жени контурират носа си, за да изглежда по-тънък. Основната идея е в средата да се нанесе светъл слой по дължината на носа, а отстрани да се нанесат два по-тъмни. За да направиш линиите симетрични, използвай вилица.

Обикновен молив, вместо молив за очи

Ако искаш ярка и лятна визия със закачлива и цветна очна линия, но нямаш подходящ молив за очи, можеш да използваш и най-обикновен. Постави молива (или моливите, ако искаш няколко цвята) в чаша с гореща вода и изчакай няколко минути. След това извади молива от водата и очертай очите си с него.

Балсам за устни, вместо хайлайтър

Хайлайтърът придава сияен блясък на скулите, но много момичета не бързат да си го купуват. Блестящата пудра върши същата работа, а други блогърки дори използват... балсам за устни! Разбира се, той е доста по-лепкав, така че ти препоръчваме да го използваш в крайни случаи.

Гъби за миене на чинии за перфектните къдрици

Изглежда, че можеш да имаш бляскави къдри и без помощта на маша, единственото, което ти трябва е... гъба за миене на чинии. Раздели косата си на няколко големи кичура, после навий  всеки един от тях около отделна гъба, закрепи ги с ластик и си легни да спиш. На сутринта ще имаш страхотна прическа. Ако искаш да видиш как става, погледни това видео: