Романтична ли си? Чудила ли си се какъв би бил света, ако хората не се влюбваха? Трудно ли ти е да си представиш какви би било, ако не съществуваха известни произведения като „Ромео и Жулиета” или „Отело”? Едни от най-големите проблеми нямаше да съществуват, а гимназията щеше да е много по-лесно преживяване. Какво всъщност означава да не си романтичен? Вярваш или не, има хора, които не развиват чувства към другите. Това е вид ориентация, при която липсва интерес към любовта. Повече хора виждат това като асексуалност, но трябва да се знае, че това всъщност са две различни неща. Те са рядкост, но наистина има такива хора. Ето и знаците, които показват, че романтичната страна на любовта те плаши повече от всичко:

1. Никога не си си падала по някого

Докато си била в гимназията, всички други са говорили за момчета, но ти не си харесвала никого. Така и не си разбрала защо не си усетила пеперудите в стомаха си.

2. Идеята за сватба те плаши

За повечето жени планирането на сватбата и изпипването на всеки малък детайл, както и всяко малка наченка на романтика са важни. Хората, които са неромантични, не приемат сватбата по същия начин. За тях това е просто поредното парти.

3. Ти не си за връзките

Ти не искаш романтични връзки, а всяко нещо, свързано с тях, не те прави щастлива, защото ти не си такава. Останалите искат да постигнат нещо, но ти не си от тях.

4. Можеш да усетиш платоническа любов

Не разбирайте погрешно, такива хора могат да усетят любов към семейството и приятелите си, както и платоническа любов, но не повече.

5. Не си привлечена към хората сексуално или романтично

Част от неромантиците не се чувстват и сексуално привлечени към другите. 

6. Ако искаш връзка, то тя не трябва да е романтична

Макар и да е странно, хората, които не са романтици, също искат връзка, но без всичките цветя, подаръци и мили жестове. Могат да влязат във връзка заради парите или искат добър приятел, за да остареят заедно.

7. Можеш да бъдеш сексуално привлечена, но не и романтично

Когато си неромантична натура може да искаш физическа близост с другите, но само дотам.

8. Най-интимното ти преживяване е гушкането

Когато си падаш по някого, искаш да прекарваш повече време с този човек, а и доста често физически. Тези прегръдки са желанието да прекараш време с някого платонически.

9. Романтичните романи, филми и всичко останало, включващо думата „романтика“, просто не са за теб

Не можеш да разбереш всички филми и книги, които разказват за красивата любов между двама души. За разлика от приятелките ти, ти не можеш да ги видиш от тяхната гледна точка.

10. Харесва ти да си необвързана

За много хора това може да е ужасно, но за неромантиците не е така. Напротив, на тях им допада.

11. Никога не си се влюбвала и си напълно ок с това, но понякога си мислиш, че не трябва да е така

Този тип хора не са създадени за любов. Те просто нямат нужда от такава връзка. Ако това звучи като теб, няма защо да се чувстваш унизена. Харесвай се такава, каквато си!

12. Когато останалите хора около теб говорят за любов, се отегчаваш

Романтичните истории и обсъждането им не те привличат.

13. Когато чу за хората, които не харесват романтиката, нещо в теб се промени

Отдавна ли се чувстваш сама? Да? Е, вече те убедихме в тъкмо обратното...