Хороскопът за представителите на знака Кон показва, че годината ще бъде много целенасочена и непроменлива за тях. Това е време, в което трябва да се погрижите за всичките си дела и да поемете контрол над живота си. Планирайте за далечното бъдеще, докато животът ви е постоянен. Възможно е да откриете, това, което ви прави щастливи, ако имате желание да промените живота си в бъдеще. Насладете се на постоянството - няма да продължи вечно!

Също като останалите знаци от Китайския хороскоп, Конят се появява веднъж на 12 години, като най-скоро беше през 2014. Може да сте представител на този знак, ако сте родени в някоя от следните години: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990 или 2002.

Хората, родени в годината на коня, притежават някои от качествата на животното. Те са енергични, социални, интелигентни и притежават талант. Живеят живота на пълни обороти. Тези техни качества могат да им помогнат или навредят през предстоящата година.

Любов

Годината на Петела предсказва, че макар и остатъкът от живота ви да бъде леко луд през годината, ще има известна стабилност в социалния ви живот. Това не означава, че той ще стане скучен. Голяма част от любовните ви отношения ще зависят от това какъв е бил статусът им през 2016. Има известно постоянство от миналата и тази година. Ако сте били в страстна сексуална връзка, нещата вероятно ще си останат страстни. Ако сте женени, може да очаквате появата на дете.

Ако сте необвързани, вероятно ще останете такива и през новата 2017 година. Ако случаят ви е такъв, фокусирайте се върху приятелствата и кариерата си. Но все пак има известна възможност за необвързаните Коне в средата на годината. Ако си търсите някого, дайте всичко от себе си в края на пролетта и началото на лятото, за да получите най-добрите резултати. Прогнозите съветват да работите върху приятелите или себе си, ако нямате интерес за любовна връзка.

Кариера

Работният ви живот ще бъде нестабилен през годината. Но поне няма да бъде отегчителен! Промени в работата ви ще настъпват без никакво предупреждение. Очаквайте неочакваното по отношение на кариерата си. Ако можете да се справите с изненадващите задачи, много вероятно да си заслужите увеличение на заплатата, повишение или бонус.

Ако се справяте добре, колегите ви ще започнат да ви търсят за съвети или да ви завиждат. Бизнесът ви ще расте по един или друг начин. За да накарате останалите да се чувстват по-добре, опитайте се да работите заедно с тях. Работата в екип е важна, а и така ще можете да държите колегите си под око целогодишно.

Финанси

Хороскопът показва, че финансите ви ще бъдат стабилни. Добре е да се информирате за големи покупки като къща или кола през годината. Но не бъдете импулсивни. Макар и изкушенията да не липсват, дайте най-доброто от себе си да ги избегнете, докато се уверите, че финансите ви са стабилни.

Здраве

Безгрижното ви отношение може да засегне и физическата ви форма. Ако не се грижите за тялото си, е възможно да качите или свалите много килограми. Вероятно е да сте пълни с енергия в началото на годината. Използвайте това като свое предимство.

С течение на времето Конете ще изгубят част от енергията си и другите може да смятат, че са мързеливи. Един начин да опазите мотивацията си, е да се състезавате. Няма нещо, което да ви накара да искате да сте по-добри от предизвикателството. Ще трябва да работите върху адаптивните си умения. Но не пренебрегвайте ежедневните си разходки и фитнес режим.

Фън шуй

Прогнозите предвиждат, че ще се наложи да обърнете внимание на емоционалното си здраве. Тази година животът ви ще бъде като въртележка и ще има своите възходи и падения през цялата година.