Хороскопът съветва да бъдете гъвкави през годината. Това ще ви помогне в работата и приятелствата. Гъвкавостта ще направи живота ви по-интересен като цяло. Покажете какво точно желаете от китайската нова година, вместо просто да се пускате по течението или да се примирявате с това, което другите искат. Макар и да се чувствате егоцентрици заради това, по този начин ще се насладите по-качествено на годината. Вие сте представители на зодия Маймуна, ако сте родени през някоя от следните години: 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004. Хората от зодия Маймуна са интелигентни, оптимисти и пълни с енергия! И никога не са скучни за останалите.

Прогнозите за китайската 2017 показват, че те са много общителни и могат да разрешат всеки проблем, който им се изпречи на пътя. Разбира се понякога егото им може да е прекалено и ще се фокусират върху себе си повече, отколкото върху останалите. Като цяло представителите на зодия Маймуна имат много добри черти, които ще им помогнат през китайската 2017 година.

Любов

Прогнозите предвиждат, че любовният ви живот ще бъде едновременно хармоничен и вълнуващ през годината. Възможно е да достигнете стабилно ниво във връзките си - както приятелски, така и романтични. Но това не означава, че нещата ще бъдат скучни за партньорите и приятелите ви. Ако искате нещата да напредват, трябва да изразите емоциите си пред хората, за които ви е грижа. Така те ще разберат по-добре вас и намеренията ви дори и да става дума за планиране на бременност.

Китайският зодиак предвижда, че това може да направи нещата по-романтични и сексуални. Слушайте партньора си, ако имате такъв. Взимайте предвид чувствата и идеите им. Кой знае? Това може да направи връзката ви по-романтична. Чувствата ви ще доминират мислите ви, но това, което правите с тези мисли ще е нещото, което ще засегне връзката ви. 

Кариера

В предишните години може и да сте били тихи в рааботата си и да сте работели само за парите. Но хороскопът за 2017 показва, че ще се чувствате свободни да споделите собствените си креативни идеи. Кой знае? Може именно тези идеи да са разликата между повишение и монотонна кариера. Не позволявайте на личния си живот да навреди на работата ви. Това може да засегне начина, по който шефовете и партньорите ви мислят за вас. Но това не означава, че не трябва да създавате приятелства на работа.
Създаването на приятелства с шефовете и колегите си може да повиши шанса ви за увеличение на заплатата или повишение. Прогнозите съветват да се поддържате в добра кондиция като работите усилено и решавате загадки и пъзели в свободното си време. Превърнете себе си в идеалния работник!

Финанси

Дръжте под око финансите си през годината. Трябва да правите някои саможертви по отношение на разхищенията, но това ще балансира банковата ви сметка. Това ще ви помогне в дългосрочен план да спестите пари и да изплатите дълговете си през годината.

Здраве

Прогнозата за годината на Петела показва, че вероятно ще сте много заети с работата, приятелите и хобитата си. Това ще ви стресира понякога - не позволявайте на стреса да вземе най-доброто от вас, иначе в противен случай ще се разболеете. Не позволявайте на малките лоши неща да ви засягат, но позволете на малките хубави неща да подобрят деня ви. Продължете да бъдете оптимисти и ще можете да подобрите годината си, без значение какво се изправи на пътя ви. Алтернативната медицина може да ви помогне да отпуснете ума си.

Фън шуй

Годината ще бъде добра по отношение на кариерата и парите. Вероятно ще се чувствате сякаш имате свободата да правите каквото си поискате. Работете върху хобитата и целите си, които сте оставяли на заден план през годините. Макар и да не ви направят богати и известни, поне ще си прекарате добре.