Неведнъж сме ти разказвали за случаи на добрина, проявена по света, но днес искаме да те запознаем с едно българско момче с огромно сърце, което вече три години е отдадено на своята кауза.

Когато е на 11 г. Мартин Топалов чува съученичките му да си говорят за перуки, направени за онкоболни, и решава, че също иска да помогне на някого в нужда. Сега, когато е на 14 г., все още не се е отказал от целта си, въпреки че историята му е примесена с тъга и злобни коментари от съучениците му. Децата могат да бъдат благородни, като Марти, но и толкова жестоки.

Неговата трогателна история разказва баща му в социалните мрежи. Публикуваме я без редакторска намеса:

„Преди три години, моят син реши да си пуска дълга коса с ясната идея да я дари за онкоболни хора. Тогава 11 годишен, той ме накара да се замисля за много неща - неща, които подминаваме в забързаното си ежедневие и неща на които дори не обръщаме внимание, а едно дете на 11 е видяло...

Сега - три години по-късно, той продължава да гони целта си и ще я преследва докато косата му стане 30 см. /колкото е изискването за да бъде дарена /, а всъщност нещото, което ме кара да пиша сега е, че през тези години той отнесе много подигравки - първо , че е като дамаджана в главата, че не прилича на нищо, а от началото на тази учебна година по-големите му съученици го наричат, че е педал, гей и какво ли още не.

Но той продължава напред без каквото и да е притеснение, защото знае какво цели и защото има ОГРОМНО СЪРЦЕ И ДУША, с каквито не много хора могат да се похвалят.
А колко хубаво би било да има повече такива хора.
И не само защото е мой син, а защото дори и на тази възраст той е един ГОЛЯМ ЧОВЕК искам да му благодаря на всеослушание /доколкото тук е възможно/ и да му кажа, че съм страшно горд със него, да продължава да бъде човек с душа и сърце !
И дано наистина има повече такива хора !”

Бащата на Марти се надява, че „батковците” ще прочетат историята на момчето и нещо в техните сърца също ще трепне. Ние също се надяваме да успеят да пораснат големи на дела колкото Марти.

Преди три години момчето започва да си пуска коса за перука съвсем от нулата, защото тогава е с гола глава. „Затова и чакането се проточи толкова – казва младежът пред Информационна агенция „Черно море”. Остават ми още 15 см., а това означава още поне година и половина – две“. Засега се е насочило към адвокатската кариера, а голяма страст са му колите и музиката.

Надяваме се и други хора да се вдъхновят от прекрасната постъпка на Марти, защото на света са му нужни повече такива деца!