Алек Гинес, познат като Оби-Уан Кеноби от „Междузвездни войни“, веднъж помолил фен на поредицата, който бил гледал филмите 100 пъти, да не ги гледа никога повече. Актьорът изобщо не харесвал ролята си или пък филмите като цяло... Колкото и странно да звучи – той не е единственият актьор, който мрази своя култова роля.

Понякога актьорите се съгласяват да участват във филми, с които не се гордеят, и тъкмо те им донасят световна слава. Друг път осъзнават, че просто не са си на мястото, но вече са подписали договор. А трети нямат нищо против ролята си, но направо ненавиждат начина, по който са я изиграли и биха искали да се върнат назад във времето и да поправят „грешките“ си.

1. Робърт Патинсън – Едуард Кълън в „Здрач“

Ролята му на вампира Едуард го превърна в световна звезда и накара много тийнейджърки да въздишат по него, но самият Патинсън многократно е показвал омразата си към филмите и към своя герой. Той казва, че сякаш е спрял да се развива, докато е снимал филмите. Освен това самият Едуард, с това колко е перфектен, бил много нелеп персонаж и колкото повече четял от сценария, актьорът толкова повече го намразвал.

2. Еванджелин Лили – Кейт в „Изгубени“

Еванджелин Лили признава, че в началото на сериала Кейт била много готина, но с течение на времето героинята ставала „все по-предсказуема и досадна“. На актрисата не ѝ допаднало това, че Кейт, която в началото била интересна и самостоятелна жена, накрая на сериала била просто заблудена мацка, която „преследвала двама мъже из един остров“.

3. Алек Гинес -  Оби-Уан Кеноби в „Междузвездни войни“

„Като изключим парите, съжалявам, че участвах в този филм“, това пише в дневника си Алек Гинес. Колкото и невероятно да ни звучи, самият актьор не харесвал филмите и ги определял като „глупава приказка“. Той не харесвал ролята си на Оби Уан, нито пък репликите си, които го карали да изглежда много по-стар, отколкото е.

4. Шон Конъри – Джеймс Бонд

Шон Конъри е първият филмов Джеймс Бонд и тази роля му донася пари и слава, но Конъри не бил фен на поредицата. Той смятал, че персонажът му изобщо не се е развил от първия филм насетне. Актьорът заявява, че винаги е мразел Джеймс Бонд и с радост би го убил. Би било интересно да видим Шон Конъри като злодей в новите филми – това може да е неговото отмъщение.

5. Хали Бери – Жената котка

Не стига, че получи „Златна малинка“ за ролята си на Жената котка, но и самата Хали ненавижда филма. Тя лично отиде да приеме наградата си за най-лоша актриса и в речта си благодари на студиото, че ѝ е позволило да участва в този „отвратителен“ филм.

6. Меган Фокс – Микаела Бейнс в „Трансформърс“

Фокс не мрази героинята си, а по-скоро начина, по който е представена на екрана. Единствената насока, която Фокс получила от режисьора, била „Бъди секси!“. Актрисата многократно е казвала, че не ѝ харесва, че Микаела на е била развита като героиня, а е била просто сексуален обект.

7. Блейк Лайвли – Серина в „Клюкарката“

Лайвли казва, че е много различна от Серина и смята, че никое момиче не бива да се учи от героинята ѝ, която била ужасен човек. Все пак сме сигурни, че Лайвли е запазила добри спомени от снимачната площадка.

8. Джейми Дорнан – Крисчън Грей в „Петдесет нюанса сиво“

Джейми Дорнан казва, че е много различен от своя герой и не би искал да бъде приятел с него. Освен това многократно е показвал своето учудване как може жените да харесват този филм и по-специално Грей, въпреки че актьорът се опитва да е по-дипломатичен от Робърт Патинсън и не заявява съвсем открито своята омраза към франчайза.

9. Стивън Дилейн – Станис Баратеон в „Игра на тронове“

Не само че Стивън Дилейн не харесва персонажа си, но не храни топли чувства и към сериала. Той казва, че „Игра на тронове“ е прекалено „брутален“ за него и просто не се чувствал на мястото си.

10. Катрин Хейгъл – Алисън Скот в „Позабременяла“

Актрисата казва, че ѝ било много трудно да хареса филма заради начина, по който са представени жените в него – мъжете били представени като чаровни и забавни, а жените – като скучни и без чувство за хумор. Хейгъл описва героинята си като „темерут“.

11. Дженифър Гарнър – Електра в „Електра“

Дженифър Гарнър се съгласила да играе Електра само защото вече била участвала в „Дявол на доброто“ и по договор трябвало да участва и в неговите продължения. Гарнър обаче заявява, че филмът бил „ужасен“, а сценарият не ѝ допаднал още в самото начало.

12. Джесика Алба – Сю Сторм във „Фантастичната четворка“

През 2007 г. Джесика Алба за втори път играе супергероинята Сюзан Сторм. Актрисата обаче имала доста различно виждане за героинята си от това на режисьора. Тя казва, че режисьорът Тим Стори я е накарал да се почувства напълно безполезна.

В една от сцените Джесика трябва да се разплаче и тя дала всичко от себе си, за да покаже болката на героинята си, но режисьорът продължавал да я критикува: „Изглежда твърде реалистично. Твърде болезнено. Не можеш ли да си по-хубава, когато плачеш?“ След това ѝ казал да не прави нищо с лицето си: „Не прави тази мимика. Нека е безизразно, с компютърни ефекти ще добавим сълзите.“ Актрисата приела коментарите много лично и дори обмисляла да прекрати кариерата си. Естествено е да не храни добри чувства към този филм и този режисьор.

13. Джордж Клуни – Батман в „Батман и Робин“

Джордж Клуни все още съжалява, че е приел ролята на Батман. Той смята, че е отговорен за провала на франчайза и до ден-днешен продължава да се извинява на феновете на супергероя.

14. Кристофър Плъмър – капитан Вон Трап в „Звукът на музиката“

Един от най-обичаните американски филми – „Звукът на музиката“, е толкова мразен от Кристофър Плъмър, че той често го наричал „онзи филм“. Той не харесвал персонажа си и го мислел за много скучен.

15. Джоузеф Гордън-Левит – Том в „(500) Мига от любовта“

Джоузеф Гордън-Левит смята, че персонажът му е голям егоист и се притеснява за момичетата, които го харесват и смятат, че е добър човек. Според актьора героят му е бил обсебен от момичето и е проектирал всичките си очаквания върху нея, въпреки че тя вече му е заявила позицията си. Като цяло актьорът съветва жените да не попадат в капана на такива мъже.

16. Кейт Уинслет и Леонардо ди Каприо – Роуз и Джак в „Титаник“

Кейт не мрази героинята си, но е много критична към собственото си изпълнение. Тя признава, че всеки път, щом гледа филма и види себе си, си мисли „Наистина?! Защо го изигра така!?“ Тя казва, че ако може да се върне, би се представила съвсем различно.

Лео пък също не мразел героя си, но дългите снимки и тежките условия, го накарали за известно време да намрази работата си. Разказите на очевидци твърдят, че докато снимал известната сцена с вечерното парти, Ди Каприо се навел към Кати Бейтс, посочил приборите за хранене и попитал: „Кой от всичките да използвам, за да си направя лоботомия?“

17. Даниел Радклиф – Хари Потър

Даниел Радклиф също не мрази ролята си, а своето собствено представя като Хари Потър, особено в „Хари Потър и нечистокръвния принц“. Актьорът заявява, че актьорската му игра не била на ниво и била много еднопластова. Искало му се да направи много повече, но не е могъл. Е, ние го харесваме като Хари, така че не бива да е толкова строг към себе си.