Мери-Кейт и Ашли Олсън, Фред и Джордж Уизли, Тиа и Тамера Маури. Да си признаем - обществото обича близнаците, ние също. Но повечето хора не знаят най-страхотните факти за близнаците, така че нека ги научим! Обзалагаме се, че не сте и подозирали за тях - освен ако нямате близнак!

1. Близнаците могат да имат различни бащи: Това обаче се случва изключително рядко. Ако жена в овулация прави секс с двама различни мъже и отдели няколко яйцеклетки, тя може да зачене две деца, които да споделят една утроба, но не и един баща.

2. Средностатистическият близнак се ражда 2 килограма и 400 грама: Тъй като близнаците често се раждат преждевременно, средното им тегло при раждането е относително ниските 2 килограма и 400 грама.

3. Жените могат да бъде предразположени към двуяйчни близнаци: “Близнашкият” ген позволява на жените да бъдат генетично предразположени към зачеване на двуяйчни близнаци, но еднояйчните близнаци са винаги резултат от случайно разделяне на яйцеклетката.

4. В Азия и Латинска Америка се раждат най-малко близнаци: Не е известно на какво точно се дължи, но в латиноамериканските и азиатските държави има най-малък брой близнаци на всеки 1000 раждания.

5. 18% от еднояйчните близнаци имат различни водещи ръце: Ако вие сте левичари, а еднояйчният ви близнак е десничар, не сте сами - това се случва при над 18% от еднояйчните близнаци.

6. Майките на близнаци живеят по-дълго: При проучване относно близнаците, заченати по естествен път, продължило от 1800 до 1970 година, данните показали, че майките на близнаци живеят по-дълго от майките на деца, раждани самостоятелно.

7. Почти половината от близнаците създават собствен език: За да си комуникират помежду си, близо 40 процента от близнаците си създават свой собствен език, който само те разбират.

8. Масачузетс е щатът, в който се раждат най-много близнаци в САЩ: 4.5 на сто от ражданията в Масачузетс, САЩ, е на близнаци.

9. Жените, които ядат млечни продукти, е по-вероятно да заченат с близнаци: Проучване, сравняващо бременността при жените, които спазват вегански и невегански начин на живот, доказало, че жените, които ядат млечни продукти имат 5 пъти по-голям шанс да заченат близнаци от веганите.

10. Пъпчетата и отпечатъците са най-добрият начин да различите близнаците: Тъй като пъпчетата не са генетични (а зависят от начина, по който докторът отреже връвта), а отпечатъците се формират от позицията на бебето в утробата, двете са отличен начин да разпознаете привидно еднакви близнаци.

11. Близнаците започват да си общуват в началото на втория триместър: Документирано е, че близнаците съвсем преднамерено започват да общуват помежду си едва в 14-тата седмица на бременността - специалната им връзка започва още като ембриони.

12. Майките на близнаци са по-високи: Връзката между високите жени и раждането на близнаци вероятно е свързано с нивата на инсулин, които засилват овулацията.

13. Най-много близнаци се раждат в Централна Африка: Бенин, държава в Централна Африка, става свидетел на повече от 27 раждания на близнаци на всеки 1000! Уау!

14. Близнаците могат да бъдат огледални образи един на друг: Ако еднояйчни близнаци се развиват в утробата, стоейки един срещу друг, те може да се превърнат в огледални образи един на друг. Това би обяснило рождените белези на противоположни страни, ползването на различни ръце и други.

15. Вероятността да имате близнаци се е повишила с над 75 процента през последните три десетилетия: Между 1980 и 2009, ражданията на близнаци в САЩ са нараснали със 76%. Ако имате желание за близнаци, имате късмет!