Най-добрата ти приятелка е един от най-важните хора в живота ти. Тя е семейството, което сама си си създала. Тя те познава по-добре от самата теб, разбира те напълно, подкрепя те и пази най-съкровените ти мечти и тайни. От своя страна, ти си готова на всичко за нея и би направила каквото и да е, за да я накараш да се почувства добре и да я видиш щастлива. И фактът, че вече сте възрастни хора със собствен живот и ангажименти, това по никакъв начин не пречи на приятелството ви. Въпреки че не можете да се виждате и чувате постоянно, обичта помежду ви не се променя, дори напротив, става още по-силна.

През лятото, с всички ангажименти и задачи, срещите ви стават все по-трудни. В даден момент започваш да усещаш, че ти липсва компанията й и искаш да направиш нещо, за да промениш това. В този случай, малките неща имат много голямо значение. Особено, ако знаеш, че тя е в труден период и е стресирана или напрегната. Ето няколко идеи, с които да покажеш на най-добрата си приятелка, че я обичаш:

Напиши ѝ писмо. Декорирай го с красиви марки

Писмата може и да се смятат за отживелица, но те си остават най-личния и романтичен начин да кажеш на някого без думи колко много означава за теб. Напиши ѝ точно какво чувстваш. Украси с няколко рисунки и красиви марки и ѝ го изпрати по пощата или направо пусни в пощенската й кутия. Със сигурност ще предизвикаш сълзи от щастие в очите ѝ и ще последва още по-прочувствен разговор, какъвто само най-добрите приятелки могат да създадат.

Планирай вечеря в любимия ѝ ресторант

Направи резервация в любимото ѝ местенце и се отдайте на вечер изпълнена със сладки приказки, спомени, планове, вкусна храна и любимото вино.

Кажи ѝ го

Ако нямаш проблем да изразяваш чувствата си с думи, просто поговори с нея. Кажи ѝ всичко, което изпитваш и не забравяй да ѝ благодариш за любовта и подкрепата. Тя ще го оцени и от своя страна със сигурност ще ти разкаже за своите чувства.

Изненадай я с разходка

Разходка с колата, в парка, с колела в планината. Каквото и да избереш, ще я зарадваш, ще ѝ помогнеш да избяга от сивото ежедневие и ще ѝ покажеш, че мислиш за нея и си готова винаги да я развеселиш и разсееш, когато има нужда.

Организирай женска вечер

Без значение какво точно ще правите, това е сигурен начин да оправиш настроението ѝ. Правилата? Без момчета, без телефони и без драма. Само приятелки, които се забавляват заедно.

Коментирай снимките ѝ във Фейсбук

Дори да не се виждате често, можете да следите какво се случва с вас в профилите ви в социалните мрежи. Там най-лесно и бързо можете да покажете подкрепата и обичта си една към друга. Коментарите и харесванията на снимките са чудесен начин за това.

Отидете на маникюр и педикюр

Освен че ще прекарате повече време заедно, разкрасителните процедури ще ви накарат да се почувствате по-добре. Освен това, ще можете да си поговорите хубаво, докато тече процедурата. След това пък можете да се почерпите с коктейли, за да покажете новата си визия на света.

Изпрати ѝ цветна картичка

Избери нещо, което знаеш, че ще хареса и го изпрати в офиса й с куриер. Изненадата ще повдигне духа ѝ и ще ѝ покаже, че има някого, който мисли за нея.

Бъди най-удобното рамо, на което да може да поплаче

Човек има трудни моменти. Без значение дали става въпрос за работа, любов или просто лош ден, понякога имаме нужда просто от някого, който да бъде до нас в този момент. Бъди точно това за своята приятелка. Не е нужно да й даваш съвет или да се опитваш да оправиш нещата. Просто я подкрепяй и ѝ предложи рамо, на което да поплаче.

Остави ѝ сладка бележка

Малките неща имат най-голямо значение. Затова сладка бележка с мило послание ще оправи поне малко дори най-лошия ден. Придружена с любимия ѝ десерт, със сигурност ще има огромно влияние върху настроението й.

Изненадай я в работа

Ти винаги се радваш да видиш любимите си хора. Затова, ако искаш да изненадаш приятелката си, посети я в работата ѝ. Изведи я на обяд или просто на 10-минутна почивка, за да се порадвате на времето.

 Поръчай ѝ любимото кафе

След като сте най-добри приятелки, значи знаеш как обича да пие кафето си. Вземи ѝ голяма доза от него и се насладете на сладки приказки. Няма нищо по-успокояващо от това.

Обади ѝ се

Понякога няма нужда от нищо друго, освен от 5 минутен разговор, в който да покажеш на приятелката си, че мислиш за нея. Попитай я как е, обсъдете интересните събития случващи се в живота ви. И двете ще се почувствате страхотно след това.

 Убеди се, че се е прибрала невредима

След вечер навън, нищо не показва колко много държиш на нея както това да се убедиш, че се е прибрала вкъщи невредима. Повикай ѝ лично такси, закарай я или я накарай да ти се обади, когато се прибере. Така ще се почувства защитена и ценена.

Просто ѝ го кажи

Да кажеш на най-добрата си приятелка колко я обичаш в прав текст е един от най-добрите начини да я накараш да се почувства ценна. А вероятността да чуеш същото от нея е много голяма, така че ти също да се почувстваш обичана.

 Приятелството е ценно нещо. То се основава на обич и взаимно доверие. Истинското приятелство идва тогава, когато усещаш безрезервна обич към друг човек, готов си на всичко за него и не искаш много в замяна на това. Приятелите са едни от най-важните хора в живота ни. Те са до нас в най-трудните моменти. Страдат за неуспехите ни и празнуват успехите. Затова се убеди, че постоянно показваш на своите най-добри приятелки колко важни са те за теб.