Да бъдеш независима жена и щастлива от този факт, е може би най-добрата фаза на живот, в която можеш да се намираш. Когато не зависиш от друг човек, можеш да живееш живота си, следвайки своите собствени правила, да бъдеш щастлива по начина, по който искаш и да не се съобразяваш с чуждото мнение. По този начин поставяш себе си на първо място и се грижиш сама за живота си, щастието си и постигаш по-лесно целите си. Ето няколко нявика, които са характерни за всички независими жени, които са щастливи с този си начин на живот. 

1. Те посещават ресторанти сами 

Независимите жени нямат нужда от компания, за да излязат навън. Нямат нужда и от придружител, за да посетят любимия си ресторант. Те приемат това, като време за себе си, в което спокойно могат да се насладят на любимото си ястие.

2. Те никога не чакат обаждане или съобщение от някой мъж

Независимата жена е толкова заета да преследва целите си и да се наслаждава на живота си, че няма никакво време да чака обаждане или съобщение от някой мъж. Тя знае какво представлява и няма нужда от чуждото одобрение.

3. Те предпочитат да пътуват сами

Пътуванията ги зареждат с енергия, помагат им да релаксират и изчистят съзнанието си от негативни мисли и срес. Затова предпочитат да се отдават на самотни пътувания, доста често. 

4. Те не се вписват в тъплата 

Те следват своя собствен път и избягват да се сливат с тъплата. Знаят как да постигнат целите си и го правят по свой собствен път.

5. Те са достатъчно уверени, за да си тръгнат от кофти ситуация

Независимата жена знае кога да си тръгне. Тя няма проблем да напусне дадена ситуация, в която не се чувства добре и не отговаря на очакванията й. 

6. Те сами си купуват цветя

Независимата жена няма нужда от прояви на галантност. Тя знае цената си и за това си прави сама подобни подаръци.

7. Те не търсят гадже, а партньор

Силната жена няма нужда от мъж, който да се грижи за нея. Тя търси пълноправен партньор, който да цени и уважава, с когото да се подкрепят взаимно и да постигат заедно целите си. 

8. Те знаят на какво са способни

Затова са безстрашни, щом стане въпрос за това да поискат това, което им се полага. 

9. Те нямат време за глупости

Всякакъв вид драма ги изнервя. Затова избягват да губят времето си с подобни неща. 

10. Те отстояват позициите си

Те не се примиряват с гледна точка, която не одобряват. Биха спечелили всеки спор с лекота, обяснявайки точно своята позиция. 

11. Те нямат нужда да бъдат глезени 

Те не търсят внимание и подаръци от друг човек, защото са свикнала сами да си ги осигуряват, когато имат нужда.

12. Те не харесват слабите 

Те приемат в обкръжението си хора, също толкова силни, колкото са самите те. В приятелския им кръг няма нужда за вечните "жертви".

13. Те поставят своите цели на първо място

Да, те ще окажат помощ при нужда, но винаги преди това ще се погрижат за собствените си цели, които преследва безкомпромисно.

14. Те плащат сметката

Когато са на среща, няма проблем да платят цялата сметка. Те не робуват на схващането, че мъжът е този, който трябва да плати сметката, защото го приемат за равен на тях, а не за висшестоящ. 

15. Те знаят точно кои са и какво искат

И не се страхуват да изразят това гласно.

16. Те нямат нужда от никого

Ако са с един мъж, то това е защото искат, а не защото имат нужда от него. Те са достатъчно независими, за да осъзнават, че във всеки един момент може да останат напълно сами и да приемат този факт без страх.

17. Те не се извиняват

... защото няма за какво.