1. Тази година ме научи, че колкото бързо един човек се появи в живота ти, със същата скорост може и да си тръгне от него. 

2. Научих, че аз самата съм най-добрата си приятелка. Защото през дългите безсънни нощи, в които се взирах в тавана осъзнах, че единственият човек, който имам до себе си и който няма да си тръгне съм самата аз.

3. Научих, че не мога да стоя на вратата, чакайки любовта да се върне.

4. Научих се да пазя сърцето си, както и че е възможно да го слепя отново, след като е било разбито.

5. Научих, че една връзка не може да ти даде цялото щастие, от което се нуждаеш, ако първо не си създала здрави отношения със самата себе си.

6. Научих, че хората, които в един момент са ме развеселявали и са ми помагали да превъзмогна тежките моменти, след това може да издърпат килимчето под краката ми ...

7. Научих, че хората, на които мога да разчитам са семейството ми и приятелките, които познавам от деца, колкото и рядко да се виждаме...

8. Научих се не само да прощавам на другите, но и на себе си...

9. Научих се да поемам рискове и осъзнах, че понякога нещата, от които ме е било най-много страх, са тези, от които съм имала най-голяма нужда да преживея.

10. Научих, че във всеки един момент имам правото да стана и да си тръгна, защото аз сама пиша своята история.

11. Научих, че понякога аз съм най-големия си враг и дори хората, които ме обичат не могат да ме спасят от самата мен, ако аз не им позволя.

12. Научих се да вярвам на инстинктите си.

13. Научих се да признавам грешките си пред другите и да се уча от тях.

14. Научих се, че призраците от моето минало не бива да стават част нито от настоящето ми, нито от бъдещето ми.

15. Научих се да казвам на околните точно как се чувствам, без да изпитвам вина затова. 

16. Научих се да не се примирявам с по-малко от това, което заслужавам.

17. Научих се да се грижа за себе си.

18. Научих, че човек може да се промени изцяло, само за година...

Единственото обещание, което смятам да си дам за следващата година е винаги да правя най-доброто, на което съм способна, независимо от обстоятелствата. Простих на миналото си, не се притеснявам за бъдещето си и живея за момента. Толкова е простичко ...