Да се чувстваш невидима е едно от най-разочароващите чувства, които може да изпита някой, особено когато изглежда, че никога не го забелязват. Но за да привлечеш вниманието на правилния човек невинаги трябва да имаш най-хубавото лице или най-добрата фигура.

Понякога получаването на внимание от някого се свежда до науката. Да бъдеш в състояние да влезеш в стаята и да привлечеш погледа на човека, когото желаеш, не е лесно, но е възможно. Има редица фини, но силни неща, подкрепени от науката, които може да направиш, за да накараш някой да те забележи, а повечето от тях са много лесни!

Цветовете, които избереш да носиш, начинът, по който стоиш, и нещата, които решиш да кажеш, могат да ти помогнат по отношение на това дали човекът, който те интересува, ще се обърне към теб за втори път или не. И макар че не всеки трик работи за всяка дама, тези съвети са изпробвани, тествани и доказано действат на по-голямата част от мъжете. Те не само ще привлекат вниманието му първоначално, но и ще увеличат шансовете ти да бъдеш запомнена.

Виж кои малки и прости неща може да направиш, за да привлечеш интереса му от секундата, в която влезеш в стаята.

20. Червени устни и червени дрехи

Червеният цвят очевидно се откроява с невъоръжено око, но също така е доказано, че привлича вниманието на мъжете. В крайна сметка, той исторически е бил свързан с някои доста силни емоции, включително дълбока любов и страст. Един от начините да си сигурна, че винаги се открояваш от тълпата и ще привлечеш вниманието му, поне за малко, е да носиш червено. Много мъже са привлечени от червените устни. Но тези огнени устни не отиват на всички дами (и може да е трудно да ги поддържаш в перфектен вид цяла нощ). Винаги може да заложиш на червено облекло вместо тях.

19. Осъществи зрителен контакт и се усмихни

Вярваш или не, но малко неща са по-ефективни от традиционния контакт с очите. Много хора се притесняват да гледат някого в очите, особено ако са го срещнали току-що. Но не само, че контактът с очите предполага, че се интересуваш от човека, който гледаш, но също така излъчва чувство на увереност и директност, което ще привлече вниманието му. Усмивката също безспорно много помага. Тя е приятна и заразна и увеличава шансовете мъжът да дойде и да говори с теб.

18. (Едва доловимо!) Копирай неговото поведение

Чувала си, че имитацията е най-висшата форма на ласкателство, нали? Е, в това има много повече истина, отколкото си мислиш. Проучванията показват, че когато наистина харесваме някого, имитираме поведението му, без дори да осъзнаваме. Така че, ако копираш нечии движения, то подсъзнателно изпращаш съобщение, че този човек те интересува, което от своя страна ще го направи по-склонен да се доближи до теб. Не забравяй обаче да го правиш сдържано. Безсмисленото копиране на човек, който току-що си срещнала, може лесно да бъде интерпретирано по друг начин от желания.

17. Говори с него първа

От мъжете почти винаги се очаква да направят първия ход. Много от тях предпочитат именно този начин - чувстват биологична необходимост да го направят и обичат да предприемат първия ход. Но има и много представители на силния пол, които са уморени от тези очаквания през цялото време и ще бъдат поласкани, ако едно момиче дойде първо при тях. Това не само привлича вниманието им, но и „решава проблема им”. А шансовете, че определено ще си спомни момичето, което не се страхувало да се доближи първо, са големи.

16. Говори с ръцете си и покажи енергия и ентусиазъм

Забелязали ли си някого, който говори с ръцете си? Тези хора са склонни да бъдат доста забележими, защото излъчват страст, енергичност и ентусиазъм. Това са качества привличат хората естествено, поради което, използвайки ръцете си, за да говориш, може да го накараш да те забележи от другата страна на стаята. Не всеки е привлечен от подобен човек, но винаги е по-лесно да се обърнем към някой приказлив, а не към срамежлив и сдържан човек. Всичко, което правиш, за да покажеш, че се интересуваш от разговор, ще увеличи шансовете ви за разговор.

15. Носи смел аксесоар, който той може да коментира

Винаги съществува риск, когато решиш да се обърнеш към непознат и има списък с неща, които биха могли да се объркат. Той може да те отхвърли, може да кажеш нещо глупаво или да нямаш какво да кажеш и да изглеждаш като глупачка. Колкото повече един мъж чувства, че тези неща ще се случат, ако се приближи към теб, толкова по-малко вероятно е да го направи. Ако носиш смел или забележителен аксесоар (или косата ти е такъв цвят), може да те заговори и да направи задачата ти много по-лесна, а и да те предпочете пред друга жена.

14. Събуването на обувките показва отпускане

Това може да звучи малко странно, но как да спорим с науката? Според репортаж в известно лайфстайл списание, ако изхлузиш обувката си от крака на публично място, всъщност увеличаваш шансовете си да привлечеш внимание. Как обаче работи това? Като оставиш обувката да се изплъзне от крака ти, изпращаш съобщението, че си спокойна и няма да избягаш при първия удобен шанс. Това улеснява достъпа до теб, защото има по-малък шанс да си студена и пренебрежителна.

13. Повдигането на веждите, когато правим контакт с очите, предполага интимност

Думите са силни, но това, което можем да кажем с изражението на лицето си, е наистина поразително. Когато вдигнеш вежди след зрителен контакт с някого, създаваш впечатление, че го разпознаваш (дори и да не е така). Опитай. Без да разбираме теорията зад това, един мъж вероятно ще бъде най-малкото заинтересован да знае повече, ако вдигнеш вежди. Дори и да не си негов тип, ще се зачуди дали те познава отнякъде. А ако въпреки това възнамерява да се приближи до теб, това ще да му даде тласък да започне разговор!

12. Не го гледай страстно

Този поглед и нацупеното изражение може и да помагат на моделите на Victoria's Secret и на дамите с фамилия Кардашиян, но в реалния живот ги избягвай, особено ако се опитваш да накараш някой да те забележи. Топлата и лъчезарна усмивка се среща по-рядко, така че ако искаш да се откроиш, заложи на нея. Подобен поглед може да те накара да изглеждаш невероятно красива, но създава впечатлението, че не си щастлива. Ако си усмихната, шансът да се приближи към теб е по-голям.

11. Говорене с писклив глас

Дали начинът, по който говориш има влияние върху това колко си привлекателна за един мъж? Изследванията показват, че има значение. Проучванията показват, че момчетата са естествено по-привлечени от дами с високи и пискливи гласове. Сигурни сме, че има мъже, на които им допадат дрезгави гласове, но много от тях обичат тези с по-висок. Помисли за Мерилин Монро. Това не означава, че трябва да накараш гласа си да звучи като този на Снежанка, за да накараш един мъж да ти купи питие. Малко по-високият глас просто може да увеличи шансовете ти да се откроиш.

10. Забрави за обикновената походка – ходи все едно си на подиум

Не се нуждаем от наука, за да ти кажем това. Ако ходиш с увереност почти винаги ще ти гарантира той да те погледне два пъти и е много по-ефективно от обикновеното ходене, когато става дума за получаване на внимание. Не е нужно да прекаляваш, но не забравяй да държиш главата си вдигната, а раменете си назад, но не и да се прегърбваш. Високите токчета също могат да бъдат начин за привличане на вниманието. Разбира се, те буквално помагат да бъдеш забелязана сред група хора, особено ако си по-ниска. Обаче също могат да дадат на осанката ти допълнителен „огън” и сила.

9. Седни възможно най-близо до него

Проучванията показват, че един мъж е по-вероятно да те запомни, ако седиш в непосредствена близост до него в бара или на парти. Това също така го улеснява да те заговори, защото си близо. Не е нужно да му се нахвърляш, но не го прави по-трудно отколкото е. Ако си близо до него, ще му дава възможност да дойде и да говори с теб, ще му помогне да види по-ясно твоите красиви качества и ще изпрати посланието, че си по-достъпна.

8. Играй с косата си

Редица проучвания показват, че мъжете си падат по момичета, които играят с косата си пред тях. Не сме сигурни дали това е свързано с излъчването на вибрация, че тя е игрива и безгрижна, или пък е начин да покаже своята превъзходна коса, която обича. Така или иначе, играта с косата винаги е лесен начин да привлечеш внимание. Никога не подценявай силата на едно обикновено завъртане на кичурите по време на флирт.

7. Накарай го да се смее с шега

Проучванията показват, че най-привлекателното качество в потенциален романтичен партньор е доброто чувство за хумор и способността да накара някой друг да се смее. Смехът ще увеличи шансовете ти да бъдеш забелязана, но след като вече си на този етап, опитай да го накараш да се смее с шега. Много по-вероятно е да си спомни момичето, което го е накарало да се засмее, отколкото това, което просто е звучало като всички останали, с които е говорил тази вечер. Просто опитай! Ако е любезен, ще се престори, че му е забавно, дори и да не е било.

6. Бъди с приятелки, а не сама

Може да вярваш, че имаш по-голям шанс да бъдеш забелязана, ако си сама, отколкото ако си с приятелки. Но изследванията показват, че това не е съвсем вярно. Всъщност по-вероятно е да привлечеш вниманието и интереса му, ако си в група, отколкото ако си сама. Да бъдеш с други хора потвърждава, че е теб има нещо приятно, което другите харесват. Илюзията за популярност често е силна тактика. Освен това, сме склонни да забележим група хора, а не сам човек.

5 . Не кръстосвай ръцете си за твърде дълго

Езикът на тялото може да има много общо с това колко си привлекателна за един мъж. Колкото по-отворен е езикът на тялото ти, толкова по-приятелски настроена и по-общителна изглеждаш и по-малко вероятно е да го отхвърлиш, ако поеме риск и предприеме ход. Единственото нещо, което не трябва да правиш, е да сгъваш ръцете си. Този вид език на тялото изпраща няколко съобщения, нито едно от които не е полезно, ако се опитваш да привлечеш интереса на някого. Това поведение крещи, че си или в лошо настроение, или не си заинтересувана от обкръжението.

4. Увери се, че вижда ръцете ти

Това е друг трик, за който вероятно нямаш представа. Науката показва, че когато можем да видим ръцете на друг човек, сме по-склонни да му вярваме и искаме да го опознаем. Ето защо хората, които вървят с ръцете в джобовете си, винаги са изглеждали малко надменни. Ако са извън джобовете ти и ако може да ги види, може би няма да го привлечеш към себе като магнит, но ще намали шансовете подсъзнателно да почувства, че не си човек, с когото иска да бъде. Всяка малко нещо помага!

3. Да си незаета или дори отегчена

Когато създаваш впечатлението, че не си заета с нещо или ти е скучно, е по-вероятно да бъдеш забелязана. Въпрос на логика е хората да са по-малко склонни да предприемат действие към някого, който е зает с нещо. Приближаването към непознат е достатъчно трудно и момчетата искат да се уверят, че имат висок шанс да бъдат приети, а не отблъснати, така че няма вероятност да мислят два пъти за момиче, което изглежда недостъпно. Чудесен начин да покажеш, че не си заета, е да стоиш на разстояние от телефона си и да гледаш небрежно наоколо от време на време.

2. Ходи из стаята, вместо да се криеш в ъгъла

Различните социални ситуации могат да бъдат много забавни за едно момиче, но и напълно обезсърчителни. Изкушаваме се да се скрием в ъгъла, веднага щом пристигнем на някакво събитие, но се опитай да не го правиш, ако искаш да бъдеш забелязана. Когато го правиш, просто даваш на потенциалния си бъдещ любим по-малък шанс да разбере, че си там, което намалява шансовете да си паснете. Вместо да седнеш веднага на масата или да се оттеглиш в ъгъла, отдели време да се разходиш бавно из стаята, като дадеш шанс на всеки да те види.

1. Ако показваш нещо, нека бъдат врата и раменете

Често се смята, че мъжете възприемат една жена с очите, което кара много жени да вярват, че трябва да разкрият част от кожата си, за да бъдат забелязани в бара или на парти. Както показва този списък, има много други начини да привлечеш интереса на някого, така че не трябва да носиш по-малко дрехи, отколкото ти харесва. Но ако се чувстваш комфортно, изследванията показват, че мъжете са привлечени от врата и раменете. Завържи косата си и заложи на рокля без презрамки за външен вид, който ще си спомня.