Независимо от това дали ти си взела решението да прекратиш връзката си, изневерили са ти или пък са те изоставили, винаги можеш да видиш светлината в тунела. Гледай на раздялата не като на края на нещо, а като нов старт в живота, възможност да започнеш на чисто и да преоткриеш себе си. Най-важното е, че трудните моменти ти дават възможност да станеш по-добър човек и да се развиваш. 

В тази статия можеш да видиш цели 20 начина, които ще ти позволят да направиш именно това:

1. Помогни на някой друг

Дай на някого другиго и добрината ти ще се върне при теб умножена. Помогни на приятелка да преодолее труден момент, дари ненужните си дрехи на някой дом за деца или пък помогни на непознат. Не е необходимо да правиш нещо голямо и невиждано, добрината със сигурност ще те накара да се чувстваш по-добре. 

2. Чети

Научи нещо ново, със сигурност има теми, които винаги са ти били интересни, но за които никога не ти е оставало време. Сега е моментът да им се отдадеш.

3. Упражнявай се

Тренировките са едно от най-добрите неща, които ще подобрят настроението ти и ще те накарат да се чувстваш чудесно. Опитай се да отделяш време за упражнения всеки ден, освен всичко останало те ще разтоварят и ума ти.

4. Внимавай как разговаряш с другите

Със сигурност в момента си тъжна, уморена и стресирана. Направи усилие да бъдеш мила и любезна с останалите и внимавай какво ти казват те. Без значение дали говорите за това, през което преминаваш или за нещо друго, Вселената ти изпраща послания чрез другите хора, над които е добре да се замислиш.

5. Направи усилие да не клюкарстваш и да не говориш негативни неща

Вероятно имаш желание да говориш по адрес на бившия си. Имай предвид обаче, че всичко в живота е енергия и каквото изпращаш се връща обратно при теб. Негативните мисли и разговори няма да доведат до нищо добро. 

6. Мисли за себе си

Отдели си време за себе си, заслужаваш го! Отиди на масаж, купи си нещо хубаво, посети концерт на любимата си група. Направи нещо, което никога не си правила. 

7. Стани любопитна и се интересувай от нови неща

Това ще накара и хората около теб да се интересуват от личността ти. 

8. Научи се да правиш нещо ново

Обещай си, че до шест месеца ще се научиш да плуваш, да караш ски или каквото и да е друго, което е по вкуса ти. 

9. Пийвай зелено смути всеки ден

Нещо толкова обикновено като зелено смути може да повдигне настроението ти за секунди. Спанак, броколи, целина или ябълка, избираш ти!

10. Записвай си по 10 идеи на ден

Накарай мозъка си да мисли за друго, освен за раздялата ти, като записваш по 10 идеи на различна тематика всеки ден. 

11. Научи се да бъдеш благодарна

Благодарността те кара да се чувстваш добре и ти отваря врати към нови възможности. Всеки ден си записвай по 5 неща, за които си благодарна, това е една чудесна терапия. 

12. Направи си равносметка

Разделите са чудесна възможност да помислиш над стандартите си - над това, което би приела за в бъдеще и това, което не би. Не говорим единствено за твоята половинка, а и за всички около теб. В трудни периоди често разбираш и кои са истинските ти приятели. Ако забелязваш забелязваш модели, които непрекъснато се повтарят, имай предвид, че това не е лош късмет и можеш да го промениш. Просто си изясни какви са твоите стандарти. 

13. Всички имаме негативни черти

Помисли си какви са твоите и какво ще ти бъде необходимо, за да ги промениш.

14. Не се самоупреквай

Всеки от нас прави най-доброто, на което е способен в момента, така че не се самобичувай. Каквото и да чувстваш в момента е нормално и ще премине.

15. Не живей, скролвайки стената си във Фейсбук

Това може да бъде един ужасен капан, първо защото ще те откъсне от реалността, ще те депресира, защото в социалната мрежа хората качват единствено привидно щастливите си моменти и трето защото в момента е по-добре да бъдеш сред хора и да трупаш истински опит. 

16. Направи си нов плейслист

Музиката е вдъхновяваща и има способността да ликува. Потърси новите си любими изпълнители и им се наслади.

17. Бъди спонтанна и се забавлявай

18. Поработи над имижда си

Направи ревизия на гардероба си и се замисли какво първо впечатление би искала да направиш.

19. Прочети това

20. Учи се от другите и се вдъхновявай от тях.

Истинският живот е най-доброто училище. Поинтересувай се за историите на хората около себе си. Слушай подкасти и прочети любопитните автобиографии на известни личности. Това ще ти даде нова гледна точка към живота и ще ти помогне да продължиш напред.