1. Мъжете не четат мисли.

„Мъжете не четем мисли... Така че, ако искате да ни кажете нещо, просто го кажете. Не го показвайте.”

2. Казвайте това, което мислите.

„Спрете с тези глупости, че „Да” понякога значи „Не”, че „Не” понякога значи „Да” и че „Ще си помисля” почти винаги значи „Няма никакъв шанс да се случи”. Спрете да ни изпращате объркващи сигнали. Бъдете директни."

3. Ако кажете „Всичко е наред”, ние ще ви повярваме.

„Ние нямаме навика да търсим скрити значения и да четем между редовете. Нямаме навика и да драматизираме. Ако заявите, че няма проблем, ние ще ви повярваме. Просто защото смятаме, че ако нещо не е наред, ще ни кажете.”

4. Разговорът, който сте провели в главата си, не е точно това, което наистина се е случило между нас.

„Когато, най-често след спор, продължавате да превъртате думите, които сме си разменили, накрая целият разговор няма почти нищо общо с действителността. Поне не и тази, която ние виждаме.”

5. Ако искате „лошо момче”, очаквайте да бъдете третирани лошо.

„Казвате, че харесвате „лошите момчета”. А после идвате да плачете на рамото ни?! Следващия път просто си помислете какво наистина искате.”

6. Няма принцове

„Повечето от нас не притежаваме замъци, затова не очаквайте от нас да сме принцове. Защото и вие не сте принцеси, нали? Ние искаме истински партньор до себе си. Не героиня от филм.”

7. Не използвайте секса като наказание

„Когато сте ни ядосани, най-често отказвате да правим секс. Без да разбирате, че това е най-лесният и приятен начин да се сдобрим. Защото никой не обича да се събужда сутрин, все още сърдит от снощната разправия, нали?”

8. Не мислим за секс непрекъснато

„Ние не сме секс машини. Затова, не се сърдете, ако понякога либидото ни е долу. И ние се стресираме, и ние се уморяваме, и нас ни боли главата. Просто и ние сме хора.”

9. И все пак... ако искате да оправите настроението ни, просто се съблечете

„Може би не винаги сме в настроение да започнем първи, но винаги ще се включим, когато ни поканите. Най-добрият начин да ни накарате да забравим за нещата, които ни притесняват, е да ни покажете, че ни желаете.”

10. Ако един мъж наистина ви харесва, ще намери време за вас.

„Всичко други оправдания, че не се чувства добре, че е твърде зает или твърде уморен, показват само едно – той просто не си пада достатъчно по теб.”

11. Ако постоянно отблъсквате мъжа до себе си, не се учудвайте, когато той спре да се опитва да ви доближи.

"Когато опитите му да скъси дистанцията помежду ви всеки път завършват с неуспех и отблъскване от ваша страна, рано или късно мъжът ще се откаже. И вие бихте го направили, нали?”

12. Харесваме дупето ви точно такова, каквото е.

„Харесваме дупето ви, дори когато ви се струва, че в онези дънки изглежда голямо. Харесваме го в панталони и поли, в прашки и без прашки... Харесваме го всякак!”

13. Не се опитвайте да ни карате да ревнуваме, говорейки за други мъже.

„Не си мислете, че, като говорите за други мъже, които ви харесват, ние ще си кажем колко сте неустоими и с всички сили ще се втурнем да се борим за вниманието ви. По-вероятно е да си кажем, че да сме с вас ще е твърде сложно и да се оттеглим.”

14. Всички мъже са различни.

„Спрете да повтаряте, че всички мъже са еднакви. Не сме. Различни сме. Точно, както сте различни и вие.”

15. Не ни наказвайте за грешките на предишния.

„Ние не сме него. Не си го изкарвайте на нас. Не ни сравнявайте. Не ни слагайте под общ знаменател. Когато правим грешки, те са нашите грешки. Не ни наказвайте за неговите.”

16. Не обичаме да играем игрички

„Не ни въвличайте във вашите филми. Не ни давайте роли в тях, които не сме поискали. И за които дори не подозираме. Разберете какво искате и го поискайте. От мъжа, от когото го искате. Другото са глупости.”

17. Ако ви кажем нещо, което искаме да си остане между нас, нека си остане между нас.

„Когато ви споделим нещо, само на вас, наистина не е окей, ако разкажете за него на най-добрите си приятелки. И на вас няма да ви бъде приятно, ако ние постъпвахме така, нали?”

18. Когато попитаме какво ви се яде, просто кажете.

„Спрете да мислите вместо нас. Спрете да мислите за нас. Просто кажете какво вие искате да вечеря. На простите въпроси обичаме прости отговори.”

19. Ако попитате за мнението ни, не се сърдете, когато го чуете.

„Ние казваме това, което мислим. Няма значение дали става дума за колежката ви, за най-добрата ви приятелка или за вас самите. Просто сме директни.”

20. Жените се променят. Мъжете – не.

„Мъжете се влюбват в жени и очакват те да не се променят. Но жените се променят.
Жените се влюбват в мъже и очакват да се променят. Но мъжете не се променят.”

Отговорите са от платформата Reddit.