Ако напоследък усещаш, че си твърде негативна, ти предлагаме едно предизвикателство, което ще те накара да погледнеш по друг начин на живота и ще те зареди с положителна енергия.

Предизвикателството е: 21 дни без нито едно оплакване или негативно изказване.

Това не означава, че не можеш да си мислиш нищо негативно, но не трябва да му даваш гласност и сила. Всеки път, когато кажеш нещо негативно или започнеш да се оплакваш, започваш отначало, не за да се накажеш, а за да разбереш напълно урока, заложен в предизвикателството – ти имаш вътрешната сила и възможността да избереш на какво да се фокусираш в живота си. Понякога живеем на автопилот и не осъзнаваме, че начинът ни на мислене влияе върху решенията и действията ни.

Затова защо не се включиш в нашето предизвикателство? Без оплакване за следващите 21 дни?

Ако имаш лош ден и нищо не върви както трябва, опитай се да промениш виждането си, преди да дадеш гласност на мислите си и да разкажеш за деня си. Ако изпуснеш сутрешния автобус, кажи си, че може би така е било писано – всичко се случва в правилния момент. Не се ядосвай и не бързай да се оплачеш на някоя приятелка как пак ще закъснееш.

Ако накрая на месеца не са ти останали почти никакви пари, радвай се, че поне имаш някакви пари. Или се опитай да мислиш градивно – как можеш да изкараш допълнителни приходи?

Ако не харесваш образа си в огледалото – фокусирай се върху онези части, които харесваш. Или изготви план и се захвани с промяната, която очакваш от дълго време.

Ако в началото ти е трудно да промениш мисленето си, просто не казвай нищо. Това също е добро начало, докато привикнеш към този метод.

Ние сме мотивирани да завършим това предизвикателство, ти ще се включиш ли?