1. „Сексът и градът” е базиран на едноименния роман на Кандис Бушнел, който е съставен от статии за колонката ѝ в „Ню Йорк Обсървър”. Тя продала правата за сериала срещу едва 60 000 долара.

2. Кари Брадшоу трябвало да бъде брюнетка, но един ден, преди да заснемат пилотния епизод, продуцентите си променят мнението и Кари става блондинка заради естествения цвят на Сара Джесика Паркър.

3. Нито една от главните героини не носи една и съща дреха два пъти, докато в последния епизод Кари не се появява с палто, което носи и в първия сезон.

4. Адресът на Кари не съществува. Въпреки че си мечтаем да живеем в Горен Ийст Сайд на 73-а улица, апартаментът на Кари е изцяло измислен. Иначе този апартамент нямаше да може да се отърве от почитателките на сериала.

5. Адресите на Миранда и Саманта също са измислени.

6.Вместо между Второ и Трето Авеню, външните сцени са направени в Уест Вилидж на Пери Стрийт 66. 

7. Тузара е базиран на издателя Рон Галоти, с когото Бушнел излиза една година. Те се запознават на парти през 1995 г. Авторката променя отчасти образа му за колонката си – прави го по-излъскан и голям предприемач, но характера му си остава същият.

8. През 2001 г. Сара Джесика Паркър става изпълнителен продуцент на сериала, което означава, че актрисата започнала да печели по 3 млн. долара на епизод.

9. Последният епизод е заснет само 4 дни, преди да бъде излъчен. Според нас са си свършили чудесно работата.

10. Във втория игрален филм героините кацат на летището в Маракеш, а не в Абу Даби.

11. Пекарната „Магнолия” трябвало да наеме охрана, защото станала много популярна, след като в един епизод Миранда и Кари ядат кексчета пред заведението.

12. Финалът на сериала е замислен като официалния край на историята, никой от екипа не е предполагал, че ще последват два игрални филма.

13. Сара Джесика Паркър държала в договора ѝ да има клауза, според която се изключват всякакви голи сцени с нея.

14. Ким Катрал отказва ролята на Саманта два пъти, докато дългогодишния партньор на продуцента Дарън Стар не я убеждава да даде шанс на сериала едва няколко седмици преди началото, когато вече била наета друга актриса.

15. Има грешка в прочутата сцена с автобуса, на която текат началните надписи на всеки епизод. Автобусът е пълен с хора, когато опръсква Кари, а в следващия кадър вече е празен.

16. Първото куче, което играело Пийт, се страхувало от Джон Корбет (Ейдън), затова впоследствие се наложило да наемат друго куче.

17. Истински адвокат е написал предбрачния договор, който Бъни принуждава Шарлот да подпише, за да е възможно най-реалистичен.

18. „Сексът и градът” е единственият сериал от кабелен канал, който успява да спечели награда „Еми” за комедия през 2001 г. Номиниран е още 5 пъти за наградата.

19. Лекарят в сцената, в която Миранда ражда, е истински лекар. Какъв вълнуващ работен ден за този доктор, нали?

20.  Ролята на Матю Макхонъхи първоначално е предложена на Алек Болдуин, но той се отказал. След това запитали Джордж Клуни и Уорън Бийти, но те също отхвърлили предложението.

21. Кристен Дейвис не позволила на баба си да гледа сериала, понеже щяла да бъде твърде шокирана. И вероятно е била права.

22. Синтия Никсън не е червенокоса в реалния живот, а блондинка. Също така актрисата трябвало да носи обици с клипсове, защото ушите ѝ не са пробити.