Ако често гледате сапунени сериали, независимо дали американски латиноамерикански, индийски или турски, много скоро ще ви се стори, че гледате един и същ сюжет отново и отново. Защото главната героиня почти винаги е бедно момиче, а нейният възлюбен е красив и богат, но нещо непреодолимо стои на пътя на тяхната любов. Други герои пък ще открият, че са брат и сестра, но са били разделени при раждането. И, разбира се, все някой ще изпадне в кома, ще получи амнезия или изведнъж ще възкръсне!

Решихме да сме позабавляваме и да си припомним всички клишета от сапунените сериали. Бихте ли добавили нещо?

1. Главната героиня се превръща от невзрачно бедно момиче в жена с невиждана красота и аристократична маниери.

2. Никой в тези сериали не работи. Понякога героите седят на работното си бюро и зяпат невиждащо в екрана на компютъра си, но всъщност мислят за любов. Всички са по-заети да оправят заплетените си връзки, отколкото да ходят на работа.

3. Всички жени носят перфектен грим и имат перфектна прическа (освен когато трябва да се покаже колко са грозни и недодялани), независимо кои са и какви ужасни неща са случват в живота им. И също така винаги се разхождат вкъщи много нагласени.

4. Обикновено главният герой (т.е. възлюбеният на бедната девойка) е доктор, адвокат или архитект. Той е много богат и желан от всички жени.

5. Най-често главната героиня произхожда от бедно семейство, но със своя талант успява да се издигне.

6. Ако ще има някакво семейно събиране, тържество или голямо събитие, то със сигурност на него ще се разкрие някоя страшна тайна и ще стане голям скандал, придружен с драматична музика и напрегнати погледи.

7. Един от героите ще изпадне в кома или ще получи амнезия.

8. След комата, дългите години на алкохолизъм или психическите проблеми любовта го спасява и той отново изглежда страхотно.

9. Един от героите инсценира смъртта си и после триумфално се завръща.

10. Все някой ще припадне, най-често това ще е някоя бременна жена. Всъщност жените в сериалите така разбират, че са бременни.

11. Главната героиня е обикновено момиче с огромно сърце, а нейната съперница е егоистична кучка, която се интересува само от парите и социалния статус на мъжете. И все пак главният герой изобщо не може да го проумее до епизод 200.

12. Съперницата е готова на всичко, за да спечели главния герой – да го напие, да му пусне приспивателни в питието, да го излъже, че е бременна... Всичко! Просто защото на света други мъже няма.

13. Има поне една сцена на някой отдалечен и безлюден плаж. Героите често са принудени да останат на този плаж заради лошите метеорологични условия. На този плаж, насред бурята, те осъзнават, че са създадени един за друг.

14. Никоя тайна не може да бъде изречена, ако трети човек не подслушва в този момент.

15. Ако има целувка или прегръдка, в стаята влиза някой, който не е трябвало да вижда тази целувка.

16. Един от добрите герои е пратен несправедливо в затвора. Ако пък става дума за някой от злите персонажи, той обикновено си излежава справедливата присъда и после единствената му мисъл е как да си отмъсти.

17. Кръвосмешението е на една ръка разстояния, защото все някои от героите ще са брат и сестра, братовчеди и прочие, но без да го осъзнават.

18. И всичко това, защото децата често са подменяни или отвличани още в родилното.

19. Накрая обаче задължително се събират отново.

20. Извънбрачният секс винаги води до нежелана бременност. Особено ако героите са тийнейджъри.

21. Ако някоя жена е бременна, тя по всяко вероятност ще роди преждевременно и неочаквано, може дори да се наложи някой от другите герои да изроди детето.

22. В сериала задължително има богато и уважавано семейство. Обикновено главният герой принадлежи към това семейство, а неговите родители мразят главната героиня, защото е бедна.

23. Изведнъж се оказва, че главната героиня е била подменена при раждането си и тя всъщност принадлежи към друго по-богато семейство, така че тя всъщност е от по-знатно потекло.

24. По някое време героинята ще реши да се откаже от щастието си заради някаква благородна причина. Вследствие на което нейния възлюбен ще се пропие.

25. В последния епизод любовта задължително възтържествува и двамата влюбени се женят, но първо проверят дали не са роднини, защото е много вероятно.