Хърватските челисти споделиха спомени за България с Пласидо Домино и Хосе Карерас

Най-успешното инструментално дуо на нашето съвремие 2CELLOS се включи в грандиозния концерт трибют в памет на легендарния Лучано Павароти в италианския град Верона. Бляскавото събитие се състоя на сцената на Арена ди Верона по-рано този месец и бе по повод 10-годишнината от смърта на италианската оперна звезда.

Лука Сулич и Степан Хаузер, които ще видим на живо на на 4 декември 2017 в зала „Арена Аремеец“, споделиха, че за тях е било истинска чест да свирят в памет на един от своите идоли. „Той бе един от най-великите гласове, които историята познава. Той бе вдъхновение за нас. Той е един от хората, които направиха класическата музика популярна и се изявяваше на едни от най-големите сцени. Той отвори една голяма врата за нас всички, които обичаме тази музика. Благодарим ти за всичко, Маестро Павароти“, каза Степан от сцената на Амфитеатъра във Верона, където се изявиха още Дзукеро, Ерос Рамацоти, Стивън Тайлър от „Аеросмит“, Рон Хауърд и др.

Специални гости на събитието бяха Пласидо Доминго и Хосе Карерас, които заедно с Лучано Павароти бяха наречени Тримата тенори. Двамата се срещнаха с 2CELLOS зад сцената и лично им благодариха, че са се включили в концерта. Освен че споделиха част от своите спомени за Павароти, Доминго и Карерас пожелаха успех на хърватите в покоряването на най-голямата зала в София – „Арена Армеец“, където двамата ще се изявят на 4 декември.

Спектакълът е в подкрепа на последия албум на 2CELLOS - Score, който включва някои от най-красивите мелодии от филми и телевизионни сериали, но представени в нови аранжименти за виолончело и оркестър.

Билети за концерта, част от световното турне на талантивите музиканти може закупите в касите на EVENTIM.BG на цена от 50 до 110 лв.