Най-лошото нещо на парите е, че никога, никога, никога не ни стигат! Те са нещото, което всеки обича, макар и да не си признава и това, от което всеки има нужда. И ето, че вече сме лято и допълнителните разходи за всеки изведнъж като от нищото все повече започват да се увеличават – море, планина, малки и големи рожденици, кръщенета, ремонт у дома, ремонт на нещо малко по колата… Като че ли портфейла ни е бездънен. И каквото и да правим, и както и да планираме разходите и сметките си, винаги опираме до ситуацията, в която те все не ни достигат. И тъй като сме напълно наясно колко напрежение би могъл да донесе недостатъчният бюджет, решихме да ти споделим няколко хитринки, които ще помогнат да се справиш с финансовите последствия от липсата му и да осъществиш плановете си за лятото без абсолютно никакви тревоги.

Перфектната лятна ваканция

За щастие, времето, в което живеем, кара повечето от нас да инвестират време и средства в това да пътуват и опознават света, отколкото да трупат вещи. Само си представи - красив плаж, намиращ се на хиляди километри от офиса, всички тревоги и ежедневни проблеми, любимият човек, заобиколена си с всевъзможни екстри и глезотии, и единственото, което се изисква от теб, е да се наслаждаваш и да се отдадеш на пълен релакс. Вълнуваща почивка като тази би била перфектният начин да прекараме полагаемия си отпуск, но колко от нас могат да си го позволят? Да, мечтаната ваканция никога не е такава, каквато е в представите ни, но това не трябва да бъде повод да се ядосваме и натъжаваме. Ранното планиране до най-малките детайли, като се започне от мястото, където ще отседнем, през купуването на самолетните билети, та чак до всички неща, които сте намислили да посетите и правите, е идеалният начин да си поставиш рамки и да успееш да се вместиш в отредения бюджет. А и знаеш ли колко чудни и спиращи дъха кътчета има в България, а и в съсдедните ни Гърция, Турция и Хърватия. И не отстъпват ни най-малко на така модерните Малдиви и Тайланд.

Сватба като в приказките

Безспорно най-мечтаният ден за всяко момиче! Но както баба казва “Човек знае и две и двеста”… Освен ако наистина не искаш да се конкурираш с пищното сватбено тържество на принц Уилям и Кейт Мидълтън, винаги можеш да избереш вариант за очарователна и приказна, но с присъствието само на най-важните хора за вас двамата, сватба. Ако някой се обиди, си е негов проблем, ако менюто не е по вкуса му – също. В крайна сметка, това е твоят ден! Проучи внимателно поне година по-рано цените на различни ресторанти и хотели, фотографи, диджеи, сватбени агенции, салони за сватбени рокли, гримьори и фризьори. Планирай внимателно, не действай прекалено емоционално и запомни едно – след 10 или 20 години гостите ви ще помнят единствено любовта, която е пламтяла в очите ви. За арката от живи екзотични цветя със скъпоценни кристали или триетажната торта с ефирен лек йогурт крем едва ли някой ще се сети… А и виж, че дори самата Джей Ло се справи повече от безупречно със сватбената си прическа и грим.

Мечтаният дом

Ех лято, лято – време за безкраен купон, усмивки и почивка! Но ако и ти си от хората, които обичат добре свършената работа преди заслужената отпуска и си си казала, че точно сега е времето за отлагания ремонт, то те съветваме да избистриш много добре в главата си всичко онова, което желаеш да постигнеш като краен вариант. И ако дома, за който си мечтала като дете, ти се струва, че вместо да се приближава, по-скоро се отдалечава и се превръща в луксозен блян и никак не ти допада идеята да спестяваш няколко десетилетия, то имаме няколко съвета как да направиш ремонт у дома бързо, красиво и разумно! На първо място си състави план и внимателно прецени кое да ремонтираш, кое да подмениш и кое да оставиш да почака още малко. Определи си и бюджет и се стреми да не се отклоняваш от него, като внимателно проучиш пазара и разбереш къде предлагат най-изгодните цени. Ремонтирай с приятели, не бързай да изхрърлиш всичко набързо, а реновирай старите мебели, които позволяват, като вкараш в действие въображението, находчивостта и всички идеи, които са попаднали в полезрението ти напоследък.

А ако в определен момент всичко ти дойде в повече, а притеснението вземе превес, не се панирай. Живеем един живот и сме млади за доста кратко. За щастие, съществува бърз, лесен и много удобен начин да се насладиш както подобава на безгржна лятна почивка, без да се тревожиш излишно за всички разходи, които ти предстоят.

Благодарение на бързите и прозрачни кредити от Feratum и най-новата им кампания Накъдето и да си това лято... Ferratum е до теб всичко това е напълно възможно до 25.09.2022 г.

Ти единствено трябва да се регистрираш в томболата за една от 27 страхотни награди и да се съгласиш с общите условия. Без значение дали си ползвала кредит до заплата, или пък на вноски, единственото условие, е да имаш активен кредит от Ferratum към датата на регистрация.

Лятото е в разгара си, а най-хубавото наистина тепърва предстои! Не спирай да живееш, единствено и само спестявайки. Подари си миг наслада и спокойствие, защото ги заслужаваш. Харчи разумно и винаги знай, че имаш приятел, който винаги ще ти се притече на помощ.