Нека си го кажем честно - всички сме чели и чували много за предимствата от пиенето на вода, но твърде рядко успяваме да си наложим да го правим и превърнем в свой навик. Причината е, че в забързаното си ежедневие се случва да забравяме да приемаме достатъчно течности, което води до дехидратация и до често объркване в разчитането на сигналите на тялото ни. Чувала ли си например, че мозъкът ни може да обърка сигнала “жаден съм” със сигнала “гладен съм”? Това от своя страна води до често преяждане и наднормено тегло. 

Ето защо дните точно преди настъпването на пролетта са чудесна идея да хидратираш организма си, като достатъчното количество вода ще ти се отплати като освежи кожата ти, регулира теглото ти и те накара да се чувстваш по-енергична, силна и готова за нови приключения. Може би си чувала, че обикновено на човек са нужни около 20 дни, за да установи нова рутина, затова ние ще ти дадем малко повече време. Нашето 30-дневно водно предизвикателство няма да те кара да записваш всяка чаша вода, която си изпила през деня, но ще ти даде график със страхотни идеи, чрез които да изградиш устойчиви навици, благодарение на които да осигуриш постоянната хидратация, от която тялото ти се нуждае. Уверяваме те, че след него ще се чувстваш перфектно и няма да забравяш да се хидратираш.

Специалистите съветват да не се приема вода, докато човек се храни, защото течностите разреждат стомашния сок, а оттам той не може да разхради пълноценно погълнатата храна. Но ако започнеш да приемаш вода 20 до 30 минути преди всяко хранене, тя ще помогне на организма ти, благодарение на свойството си да пречисти стомаха от остатъците от несмляна храна, ще активизира храносмилането и ще видиш как ще започнеш да се засищаш с по-малко количество. Ето и полезните навици, които решихме да включим в твоя нов график за прием на повече вода: