Време е за поредната доза трикчета, с които да спечелите вниманието на един мъж и да си уредите среща с него.

11. Намерете общи теми за разговор

Има някои неща, за които по-голямата част от мъжете обичат да говорят.Такива например са: спорт, автомобили и екшън филми. Разберете какво му харесва и се опитайте да насочите разговора в тази посока. И както вече ви посъветвахме в част I, не претендирайте, че сте голям фен или че разбирате много от тези неща. Както не трябва да го заблуждавате, че се вълнувате прекалено много от темата, така и изказвания като „Мразя да гледам футбол” и „Автомобилите не ме вълнуват” са също толкова неподходящи. Целта ви е да го провокирате да се отпусне и да говори, а най-лесно и с най-малко притеснение той би ви разказал за любимите си неща. Така че слушайте, разпитвайте, дайте му възможност да ви научи на нещо. Наистина, ама наистина мразите футбол? ОК, ако непоносимостта ви към тази тема е толкова голяма, обърнете го на шега или закачка. Просто внимавайте да не бъдете прекалено крайни в оценките и мнението си.

12. Използвайте всеки миг с него

Наистина, дами, Carpe Diem! Не позволявайте на страха да ви спира! Мъжете обичат дружелюбните и общителни жени. Просто защото с тях е по-лесно да се говори. Ако ви е трудно да се държите свободно в негово присъствие, може би ви трябват малко тренировки. Какво имаме предвид? Започнете да разговаряте с непознати! Например: засичате непознат в коридора – просто поздравете с „Добър ден!” и вижте какво ще се случи; срещате възрастна жена на улицата, която се вглежда в мрачните облаци – усмихнато й кажете: „Май ще вали, добре че си взех чадър.”; купувате си сладкиш от магазина – кажете на продавача колко е вкусен и как сте опитали всички видове, но този е най-добрият. Толкова е лесно. Не забравяйте, че животът е поредица от възможности, така че не позволявайте на нито една от тях да ви се изплъзне. Срещате мечтания мъж – действайте, преди да ви го отмъкне под носа някоя по-разговорлива дама.

13. Бъдете духовити

Жените обичат мъже, които умеят да ги разсмиват и познайте - същото се отнася и за мъжете! Кой не обича да се смее? Ако имате чувство за хумор, пуснете го в действие. Не прибягвайте до цинични или просташки шеги – направете го с финес. Какво значи това? Хумор, съчетан с доза интелигентност! За да направите правилното впечатление, шегите ви трябва да са остроумни, а не обидни и недодялани.

14. Не попадайте в клопката на приятелството

Често жените правят грешката да влязат първо в приятелския кръг на мъжа, с идеята да се сближат с него, а след това да го свалят. Теоритично може и да звучи добре – стабилните връзки често имат за основа доброто приятелство. Проблемът е, че лесно може да станете просто част от бандата – симпатичната приятелка, с която той може да се шегува, както с всеки мъж от компанията или още по-лошо – буквално да се превърнете в безполово същество за него. Колкото и да е хубаво да се държи с вас, както се държи с приятелите си – свободно и небрежно, е важно да му напомняте с действията си, че вие не сте му другарче. Вие сте секси мадама, към която трябва да има по-специално и внимателно отношение.

15. Не намесвайте приятелките си в свалката

Не правете грешката да въвлечете близките си приятелки в процеса на свалката помежду ви. Глуповатите подбутвания и подхилквания едва ли ще са във ваша полза. Не използвайте и специален „пратеник” – ваша близка, която да се сприятели с него и да разбере дали той ви харесва. Нали разбирате колко наивно е това? Вие трябва да сте тази, която се сближава с него. В 99% от случаите, впечатление ще му направи именно „помощничката”, която в желанието си да ви събере, е разбрала цялата му автобиография и току виж, живо започне да се интересува от него. После не се сърдете, че ви го е отмъкнала под носа – ами те са си създадени един за друг, толкова общи теми са си намерили, докато вие сте стояли кротко встрани!

16. Покажете кокетката, която се крие във вас

Да предположим, че вече сте привлекли вниманието му, какво следва? Накарайте го да ви пожелае! Как? Като увеличите сексуалното напрежение помежду ви. Сигурни сме, че като жена, добре владеете изкуството на флирта, но ако са ви нужни няколко подсказки, ето ги: Търсете погледа му по-често, в мига в който ви отвърне – сразете го с усмивка. Когато разговаряте лице в лице, отново – гледайте го в очите (не зяпайте, просто поглеждайте за няколко секунди, сякаш искате да разберете какъв цвят са). Слушайте го внимателно и се смейте на шегите му – разбира се, не насила, това ще си проличи. Дори да не е казал най-забавното нещо на света, един лек, небрежен смях е напълно достатъчен. Идеята е да го насърчите и окуражите, за да се чувства спокойно около вас. Трикчето с отмятането на косата, погалването на разголената ви шия или лекото ви докосване по ръката или рамото му със сигурност ще го разтопят. Действията говорят повече от думите, за това използвайте езика на тялото си и го оставете без дъх! Една малка забележка: не прекалявайте със сексапила, не разголвайте гърди и дупе, не го искате само в леглото си, нали? Бъдете самоуверени – дори голите китки на ръцете ви са достатъчни, за да го съблазните. Просто бъдете нежни и женствени.

17. Намерете си причина да се помотаете с него

Голяма част от жените си мечтаят красивият непознат мъж просто да ги зърне и толкова да се впечатли от това как изглеждат, че веднага да им отправи покана за вечеря или питие. Рядко обаче това наистина се случва. Трябва да се поопознаете поне малко, за да се открие възможност за по-интимен контакт. Съветът ни е: намирайте си поводи да общувате с него, шансът ви за среща нараства с всеки разговор. Как? Щом го видите го поздравете и попитайте небрежно накъде отива, кажете, че и вие сте в същата посока и повървете известно време заедно. Или пък го помолете да ви помогне с нещо, от което знаете, че разбира. В последствие ще имате още един повод да прекарате време с него и да го почерпите с кафе, за да му се отблагодарите.

18. Накарайте го да се почувства страхотно

Начинът, по който карате някого да се чувства, е може би най-важният фактор, който определя дали той ще си падне по вас и ще ви покани да излезете. Не забравяйте: с комплименти можете да получите всичко, дори и мъж. Вярвате или не, мъжете обичат комплиментите, точно колкото и ние. Така че не се колебайте да му кажете, че има прекрасна усмивка, страхотни обувки или пък, че ухае прекрасно. Както винаги, съветът ни е да не забравяте, че важен е балансът. Не прекалявате с ласкателствата, за да не изглеждат фалшиви или още по-лошо – подигравателни. Друг начин да го накарате да се чувства добре покрай вас е, като му помагате и го подкрепяте с каквото можете. Бъдете мили с него, а той със сигурност ще го оцени подобаващо!

19. Слушайте активно

Приятно ви е когато виждате как хората около вас проявяват нескрит интерес към това, което разказвате, нали? Е, направете го и вие за него – идеята е не просто да го изчакате да се изговори, а активно да слушате какво ви разказва. Фокусирайте вниманието си върху разговора, без да се разсейвате със странични занимания. Поддържайте контакт с очи, усмихвайте се, окуражавайте го като кимате от време на време или задавате адекватни въпроси. Не го прекъсвайте по средата на изречението, а ако нещо не сте разбрали питайте, за да ви се изясни. Не прибързвайте със заключенията, дръжте ума си отворен, без да осъждате и упреквате, изчакайте да се изкаже докрай и едва тогава обобщавайте чутото. Това ви поведение ще покаже искрената ви заинтересованост, ще поласкае самочувствието му и естествено ще го предразположи положително към вашата персона. Освен това ще се сдобиете с ценна информация за неговата личност, характер и чувства, която винаги може да ви бъде от полза.

20. Не говорете твърде много за себе си

Не изпадайте в детайли и не го засипвайте с ненужна информация. Ако например той просто спомене, че харесва даден ресторант, не се втурвайте през глава да му разказвате за всичките си "невероятно интересни" преживявания от това място. В противен случай рискувате да го изтощите и отегчите. Запазете по-голямата част от информацията за себе си. Спрете да разказвате какви сте вие, дайте му шанс сам да разбере. А всичките диви истории от архива запазете за по-натам.