Скъпи бащи, знаем, че обичате дъщерите си. А вие знаете, че те ви обичат. Но има 4 фрази, които е трябвало да им кажете. Фрази, които имат огромно значение, когато са казани от бащата.

Скорошно проучване установи кои са най-важните реплики на бащите.

1. „Обичам те, скъпа“

Докато тя не се омъжи, вие сте основната мъжка фигура в живота ѝ. Ето защо вие сте отговорът на вечния въпрос на 95% от момичетата и 80% от жените – „Обичана ли съм?“. Ще бъдете шокирани да разберете колко силно всяко момиче има нужда да чуе, че е обичана и ценена. Просто я прегърнете и ѝ кажете колко много значи за вас. По този начин тя ще знае какво значи любовта и ще знае какво да търси от бъдещия мъж, който ще заеме почетно място в сърцето ѝ.

2. „Красива си“

Вашата дъщеря иска да знае, че е обичана, но също така има нужда да знае, че е красива. Всяка жена вижда недостатъците си и се чувства неуверена. Съвременното общество налага доста високи стандарти за красота и може да накарат малкото ви съкровище да се съмнява в красотата си. Ако чуе от вас, че е красива, тя ще бъде по-уверена. Не пропускайте да ѝ казвате колко прекрасно изглежда в новата си рокля.

3. „Толкова се гордея с теб“

И вие обичате да чувате тази фраза. Всъщност всеки човек иска да знае, че трудът му е ценен. Децата, момчета и момичета, често не знаят дали правят нещата по правилния начин и имат усещането, че не се справят добре с нищо. Те изпитват огромно облекчение, когато родителите им ги похвалят. А истината е, че тази фраза се възприема по различен начин, когато е изречена от бащата.

4. „Винаги ще бъда до теб – дори, когато допускаш грешки“

Не е задължително винаги да изричате на глас тази фраза – можете да показвате с действията си, че във ваше лице тя винаги ще има опора. Разбира се, децата допускат грешки, взимат грешни решения и понасят последствията от тях. Те имат нужда да знаят, че вие сте до тях в тези моменти. Това правило важи и за момчетата, но момичетата усещат гнева на бащите по различен начин. Ако се ядосате на някоя тяхна грешка, тя си мислят, че в този момент не ги обичате. Разбира се, вие нямате предвид това, но децата са прекалено чувствителни.