Нашият вътрешен диалог, вярвания и тези фрази, които редовно си казваме, са в основата на самопрограмирането.

Самоизпълняващо се пророчество, самопрограмиране, самохипноза - всичко това са механизми, чрез които човек, често без да знае, влияе върху живота си. И ако той прави това несъзнателно, тогава всичко, което му се случва, му се струва като съдба, щастлив случай или, обратно, зла съдба, която го преследва. Всъщност това са всички последствия от начина, по който се програмираме.

Как работи самопрограмирането

Често нашият фокус е върху това, в което вече сме убедени, а всичко останало остава извън обхвата на възприятието. Например плацебо ефектът, когато човек се програмира да се възстанови, като е уверен, че приема ефективно лекарство. И обратната ситуация е, когато пациентът, на когото е поставена грешна диагноза, започва буквално да умира от несъществуваща болест.

Същият ефект може да се наблюдава в по-чести ситуации. Ако човек си мисли, че е губещ, значи е така. Но ако е сигурен, че има късмет, тогава ще успее. В резултат на това неговите избори, решения и фокус ще го тласнат да се убеди в това, което вече е знаел за себе си.

Нашата вяра определя действията ни, които в крайна сметка водят до един или друг очакван резултат. И това може и трябва да се използва за вашите собствени цели, например, за да сбъднете желанията си.

Как да се програмираме за успех

Проблемите не се решават от недостиг или отчаяние - от тези състояния те само продължават да се умножават.

Как да спрем потока от събития, които разрушават и отслабват? Вземете решение за себе си, включете бутона „стоп“ в потока от мисли, който е програмирал текущите събития. И постепенно тренирате способността да гледате на живота от състояние, в което сте успели. Потопете се мислено в контекст, в който се чувствате различно, действате различно и имате различни резултати.

За да се програмирате за успех, е важно:

  • поддържайте положително отношение;
  • вярвайте, че можете да постигнете това, за което мечтаете;
  • съсредоточете се върху успехите, колкото и малки да са те;
  • помислете какво можете да направите повече утре.

Този начин на мислене прави човек не само по-успешен и щастлив, но и, колкото и да е странно, по-здрав. Това не е програма за самоунищожение или преклонение пред страховете на предците, които са се страхували да забогатеят, страхували се да изпъкнат, страхували се да живеят. Това е ново ниво на грижа за себе си, което идва от главата ви.

Ако не вярвате, че целта ви е постижима, никога няма да я постигнете. Няма да дадете важен вътрешен импулс, няма да се обърнете към успеха, защото според вас това е лошо и неосъществимо. Огънят се пали от една клечка кибрит.

Най-важните фрази за самопрограмиране са:

  • "Аз мога".
  • „Вече го правя.“
  • "Всичко, което се случва, не се случва на мен, а за мен."
  • "Обстоятелствата са такива, че постигам това, което искам."

Всяка сбъдната мечта е ясно планиран набор от действия. Мечтаете ли да станете успешни? Решете в коя област, с какво ще се отличавате от другите, коя е вашата сила и предимство. Мечтаете ли за любов? Помислете за себе си подходящ партньор, фантазирайте какъв трябва да бъде той, какви отношения ще има между вас.

Важно е да промените не само мисленето си, но и поведението си. Защото хората не влизат в красива къща с грозни обувки. Стремете се всеки ден да се държите така, сякаш желанието ви вече се е сбъднало или предстои да се сбъдне. Утре вече си шеф, утре имаш бизнес, утре приготвяш закуска за любимия човек.

Преструктурирането на възприятието, мисленето и поведението може да отнеме повече от един месец. Точно както един ден диета и упражнения не е достатъчен, за да получите мечтаната фигура, един месец не е достатъчен, за да живеете мечтания живот. Това винаги е различен модел на мислене, поведение и различен набор от действия. Трудно ли е? Несъмнено. Но могат да се формират нови навици и те ще създадат различна реалност.