Бащината фигура е много важна част от живота на едно момиче. В крайна сметка бащата е този, който може да възпита различни качества в дъщеря си. Като например как да създаде хармонични отношения с противоположния пол и да успее в кариерата си. Бащата е първият мъж в живота на едно момиченце и е негова задача да я научи на някои основни неща за света. Ето кои са те: 

Безусловна любов

За всяко момиче е важно да чувства, че е обичана. Но безусловно, а не за някакви заслуги. Например, когато кажем: „Колко си добра, че си измила чиниите.“, детето получава усещането, че любовта трябва да се заслужи. Затова е много важно бащата да изрази възхищението си от дъщеря си не за някакви действия, а просто защото я има. Това отношение изгражда здравословно самочувствие у всяка дама. Вече в зряла възраст една жена ще бъде по-малко вероятно да попадне в болезнена връзка, където ще трябва да спечели любов с всички сили.

Да опитва нови неща

Бащата е в състояние да даде усещане за защита и подкрепа. Благодарение на това, детето не се страхува да направи грешната стъпка, защото винаги има кой да го подкрепи. Ако от детството разберем, че всичко може да се поправи, тогава няма да имаме проблеми с изборите в зряла възраст. Такива деца постоянно опитват нещо ново, променят кръговете си, по-склонни са да общуват с различни хора и имат много възможности за реализация.

Поставяне на лични граници

Един баща трябва да обясни на дъщеря си, че да кажеш „не“ не означава да си лош. От това ще зависи нейната способност да защитава позициите си в бъдеще. И между другото, детето трябва да разбере, че отказването на нещо на мама и татко също е нормално. Най-често хората, които се страхуват да не бъдат отхвърлени, имат проблеми с личните граници. 

Как да печели пари

Бащината фигура е тази, която залага в нас модел на комуникация с външния свят. Той винаги е свързан с материалните аспекти на живота, включително парите. Ако една жена има ниски доходи или се страхува да харчи пари за собствените си желания, тогава най-вероятно тя има проблеми със самовъзприятието. Такъв е случаят, когато детето не получава безусловна любов от родителите.