Всички знаем, че истинската красота на една жена се крие в излъчването й, в това което предава към околните и в самочувствието й. Освен това тя е здраве, а в ежедневието ни често обръщаме повече внимание на множество мънички и незначителни неща, които ни разконцентрират и поставят грижата за нас самите на заден план. Тялото ни е най-добрият барометър затова дали сме поставили себе си в центъра на своя свят или не. Запомнете, че в живота с пълна сила важи правилото, което стюардесите повтарят всеки път при излитането на самолета – първо поставете кислородната маска на себе си, за да можете да помогнете на останалите.

Резултатите от пренебрегването на нашите нужди не закъсняват – ниско самочувствие, кръгове под очите, все по-дълбоки бръчки, подут стомах, изтощена коса, видими капиляри, отоци. Не забравяйте, че естественото състояние на тялото ни е то да бъде в баланс и именно към това то се стреми непрекъснато. Затова, когато някъде се появи дефицит, то започва да го компенсира и да се опита да възстанови балансът. Проблемите всъщност са сигнал, че имате нужда от промяна, а промяната е най-хубавото нещо в живота, защото ни кара да израстваме.

1. Подредете ежедневието си

“Никога не ми достига време”, “Не мога да спортувам, тъй като не ми достига времето” – звучи ли ви познато? Истината е, че времето е разтегливо понятие и можете да го накарате да работи във ваша полза. Единственото, което трябва да направите е да приемете, че няма да успеете да свършите всичко, което ви се иска и да подредите приоритетите си. Отделете 10 минути всяка седмица в събота или неделя и си направете списък с нещата, които искате да направите. Така от една страна ще ги подредите и ще видите, че не са толкова много, колкото умът ви се опитва да ви убеди, а от друга, когато започнете да ги отмятате едно по едно, ще имате чувството за пълноценност.

Пълноценните, подредени и уверени жени са красиви.

2. Хранете се правилно и не забравяйте да приемате хранителни добавки

Обикновено доста дами срещат затруднения да се хранят здравословно и да пият достатъчно вода. Следващия път, когато посегнете към нещо бързо и вредно за хапване, просто си кажете, че вие сте това, което хапвате. Ако искате да се чувствате и изглеждате като пица – добре, ако пък искате да сте свежи като краставичка – още по-добре! Толкова е просто!

В историята на човечеството досега организмът ни никога не е бил поставян под такъв стрес – информацията прелита континенти за секунди, храната, която приемаме не винаги е достатъчно добра, а стресът е смазващ. Именно поради огромен процент от нас имат нужда да, освен от добра диета и от приемането на допълнителни хранителни добавки. Препоръчваме ви да се спрете на Terrapia - българска марка хранителни добавки, която разработва комплексни биоактивни формули на базата на фитотерапевтичното познание, с консултацията и съдействието на проф. Стефан Николов, д.ф.н. доцент Начко Начев.

Хранителната добавка Regeneraterra е биоактивна комбинация от колаген, екстракти от: лимон, гроздови семки и жен шен. Колагенът е протеин, участващ в изграждането на тъкани и клетки.  Приемът му отвън стимулира собствения синтез на този важен градивен компонент, поддържа хидратацията на кожата, намалява бръчките и вредното въздействие на UV лъчите, което често се изразява в поява на слънчеви петна. Екстрактът от лимон балансира вътрешното PH и детоксикира. Намалява отоците в краката и подуването в коремната област. Екстрактът от гроздови семки е незаменим и доказано мощен антиоксидант, борещ се срещу свободните радикали, причиняващи стареене. Спомага за заздравяване на стените на кръвоносните съдове (вени и капиляри) и подобрява кръвообращението.  Пречиства отвътре натрупаните атеросклеротични плаки, отговорни за проблеми в сърдечно-съдовата система. Екстракт от жен-шен е с тонизиращ и повишаващ устойчивостта към стрес ефект. Намалява бръчките, повишава еластичността на кожата, благодарение на високото си съдържание на фитоестрогени. Фитоестрогените са вещества от растителен произход, представляващи аналог на женските полови хормони. Попадайки в организма на жената, фитоестрогените са способни да регулират синтеза и да компенсират липсата на естрогени до нивото, от което зависи външния вид и здравето на жената.

Формулата на Regeneraterra за клетъчна регенерация, подхранва красота отвътре, която е видима отвън.

 

Живейте в настоящия момент

Повечето хора никога не са напълно присъстващи в сега, защото подсъзнателно вярват, че следващият момент трябва да е по-важен от сегашния. Но така вие пропускате целия си живот, който никога не е сега.” – казва великият духовен учител Екхарт Толе. Обърнете внимание на начина, по който се чувствате в момента – свързани ли сте достатъчно с хората около себе си или сте оставили мислите ви за миналото и бъдещето да ви завладеят? Обикновено се чувстваме стресирани и неудовлетворени, когато се оставим на мислите да ни отведат далеч от реалността. Щастието всъщност идва в момента, в който престанем да си създаваме истории затова колко сме нещастни.

Щастливите хора са красиви.

 

Обичайте себе си

Помнете, че вие сте единственият човек, с когото със сигурност ще прекарате целия си живот – обичайте се. Спрете да се критикувате, простете си всички грешки, грижите се за тялото си, забавлявайте се и оставете на живота да се случва, без да насилвате нищо. Събитията, които ни заобикалят за като вълните на морето – единият вариант е да се пуснем по тях и да живеем приятно и изцяло, а другият да се опитваме непрекъснато да се борим с тях и те да се разбиват в телата и умовете ни, без да постигаме нищо.

Любовта към себе си ни направи красиви и завършени личности, които излъчват щастие и привличат късмета и околните.